Bijna 3 miljoen op Zwols lot

Zwolle – 26 Miljoen euro zat er in de jackpot van de Lotto en dit moest met 9 winnaars gedeeld worden. Eén van de 9 winnaars is een Zwollenaar en kocht zijn lot bij de de Zwolse geluksmakelaar Kosterman.
Nadat er vorige week ook al 100.000 euro op een lot van de Staatsloterij, dat bij hem was gekocht, was gevallen, is dit de tweede keer in een week tijd dat de geluksmakelaar zijn naam eer aan doet. Wie het geld heeft gewonnen is nog niet bekend.
 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Wet van de grote getallen. Er kopen heel veel mensen hun loten daar, dus statistisch gezien vallen daar meer prijzen dan bij een lotenboer die er maar weinig verkoopt.

  Overigens, bij Lotto kies je zelf je getallen volgens mij. Dus dat het bij de 'geluks'makelaar is gekocht maakt echt helemaal niks uit.

 2. Waarom is niet bekend wie het is, maar wel dat het een Zwollenaar is? Iemand van buiten Zwolle kan toch ook zijn lot kopen bij Kosterman? Of worden je persoonsgegevens direct genoteerd?

  Vraag het me zo af. Aangezien ik nog nooit een lot heb gekocht, heb ik geen flauw idee.

 3. Je hoeft je naam en adres niet te geven als je een lot koopt. Ze kunnen alleen zien waar het lot is verkocht (gelukkig) 8)

 4. Klopt, je kunt de loten volgens mij ook bestellen maar ik weet niet of dat nog gebeurt. Maar er zijn mensen uit het hele land die bij hem kopen, dus het hoeft zeker geen Zwollenaar te zijn.

 5. Klopt niet helemaal Jasper. Bij Kosterman vielen geregeld grote prijzen. dat werd steeds meer bekend en DAAROM is de verkoop daar gestegen tot uiteindelijk het grootste verkooppunt staatsloten van NL!

 6. Het maakt niets uit waar je een lot koopt; bij de sigarenboer of bij de staatsloterij; de kans op winst is overal even klein.

 7. Aangezien ik nooit een lot zou kopen met een negatieve verwachtingswaarde, tenzij er bijv een lokaal goed doel mee gesteund kan worden, is dat ook de reden dat ik nog nooit een dergelijk lot heb gekocht. 😉

 8. Zeg ik dat je bij Kosterman de meeste kans maakt? Of zeg ik gewoon dat, nadat er daar meerdere grote prijzen zijn gevallen, daardoor Kosterman steeds populairder werd als verkooppunt? Blijkbaar denken een hoop mensen wel dat je meer kans maakt als je bij Kosterman koopt.

  De opmerking van vdijk zegt meer over vdijk dan over mij, maar goed.

 9. Ps. Niet te vergeten dat Kosterman er handig op inspeelt met een gedegen marketing!

 10. De winnaar gefeliciteerd en John Kosterman ook. Hij speelt er inderdaad handig op in met een gedegen marketing. De mensen zullen nu wel weer in de rij staan bij hem met hun lotto formulier.

Reacties zijn gesloten.