Studenten ondersteunen ICT-migratieproject Frion

Zwolle – Ruim vijftig ICT-studenten van het Zwolse Deltion College staan voor een grote uitdaging. In de week van 24 t/m 28 oktober gaan ze de medewerkers van Frion wegwijs maken in Microsoft, Office 2010 en de bijbehorende Outlook mailomgeving. Frion biedt in Zwolle en Noordwest-Overijssel ondersteuning aan 950 cliënten met een verstandelijke beperking.

De zorginstelling start eind oktober met de ICT-migratie en stapt dan over van een Novell-omgeving naar een Microsoft-omgeving . Deze migratie is een grote omschakeling voor de 1150 medewerkers. Een groot deel van de medewerkers heeft over het algemeen meer affiniteit met het bieden van zorg en ondersteuning aan cliënten dan met computers.

Frion heeft het ICT-Lyceum van het Deltion College benaderd om bij de migratie te ondersteunen. Frion is al jaren een belangrijke partner van Deltion als het gaat om het beschikbaar stellen van leer-/werkplekken voor studenten van o.a. de zorg- en ICT-opleidingen. De vijftig ICT-studenten van het Deltion College worden op veertig verschillende locaties van Frion ingezet. Zij maken de zorgmedewerkers wegwijs in Microsoft, Office 2010 en de bijbehorende Outlook mailomgeving. “Het migratieproject is een prachtige aanvulling op onze samenwerking. Mede dankzij de inzet van de studenten en leraren van het Deltion College is zo’n intensief project haalbaar.” aldus Ben van der Feen, manager ICT bij Frion. Daarnaast vormt het project natuurlijk een prachtige werkervaring. Kortom een win-winsituatie voor zowel Deltion als Frion.

Ter voorbereiding biedt één van de ICT-medewerkers van Frion de studenten een workshop aan. Tijdens deze workshop ontvangen de studenten informatie over Frion in het algemeen en over het migratieproject. Martin Blankvoort, leraar bij het Deltion College: “Het project sluit perfect aan op het competentiegericht onderwijs. Naast de technische vaardigheden, leren studenten ook samenwerken, communiceren en klantgericht werken.”

Deltion is het afgelopen jaar door de MBO Keuzegids, benoemd als beste ICT-opleider van Nederland. In deze gids worden mbo-instellingen in Nederland per vakrichting vergeleken. De studenten die meewerken aan het migratieproject van Frion zitten in het tweede jaar van de niveau-4 opleiding Applicatieontwikkelaar, ICT- en Netwerkbeheerder. Zij haalden in de afgelopen twee jaar allemaal het European Computer Driving Licence (ECDL). ECDL is nationaal en internationaal gezien de standaard als het gaat om basisvaardigheden op de computer. De studenten zijn daardoor vaardig genoeg om de medewerkers van Frion te ondersteunen.

Artikel delen: