Kinderen helpen André Kuipers met LEGO de ruimte in

Zwolle – Tijdens LEGO WORLD, dat de komende week plaatsvindt in de IJsselhallen,  kunnen kinderen André Kuipers helpen om de ruimte in te gaan. André Kuipers vertrekt eind december naar het internationaal ruimteschip ISS. Hij zal daar minimaal een half jaar verblijven voor wetenschappelijk onderzoek.

De organisatie van LEGO WORLD wil stil staan bij het historische feit dat er opnieuw een Nederlandse astronaut de ruimte in gaat. Kuipers is de tweede Nederlander die de ruimte in gaat. Wubbo Ockels was in 1985 de eerste Nederlander.

In samenwerking met Space Expo Noordwijk wordt er tijdens LEGO WORLD een fantastisch (LEGO) ruimtevaartplein gecreëerd. Een schaalmodel van de ISS, grote satellieten, Ariane 5, maanlandschappen, komeetverkenners en apollopakken zijn te zien op LEGO WORLD.

De kinderen kunnen in een echte astronautentrainer stappen. In de beginjaren van de ruimtevaart werden astronauten hierin getraind om te wennen aan de desoriëntatie die de mens in de ruimte zou kunnen ervaren.

Samen met medewerkers van LEGO WORLD kunnen kinderen meebouwen een 4 meter hoge Space Shuttle die gemaakt wordt van duizenden LEGO stenen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Correctie/aanvulling op het bericht:

    -André Kuipers is de eerste Nederlander, die voor de 2de keer de ruimte ingaat!

    De eerste keer was 19 april 2004, nu staat de 2de ruimtereis gepland in december 2011.

    Wubbo Ockels was de eerste Nederlander in 1985, hij ging met de Amerikanen mee.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.