Raad stemt in met horecapaviljoen Park Weezenlanden

Zwolle – In de raadsvergadering van maandag 17 oktober werd er ingestemd met het plan voor een grote horecagelegenheid in Park de Weezenlanden. Daarmee is de kans dat het er ook werkelijk komt steeds groter geworden.

Tegenstanders zijn bang dat er een groot partycentrum zal komen met daarbij veel geluidsoverlast in plaats van bijvoorbeeld een theehuis ondanks dat is er nu ingestemd met een horecapaviljoen van 600 vierkante meter. Voorstanders waren VVD, ChristenUnie en het CDA, zij stemden voor. GroenLinks, de SP en Swollwacht waren voor een gelegenheid van 150 vierkante meter. De PvdA wil een beperking van het aantal avondfeesten tot ongeveer 40 per jaar en D66 heeft twijfels over exploitant Coelenhage.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Dagelijks loop ik met mijn hond in het park en ik vindt het persoonlijk jammer dat het park steeds commercieler wordt. De verschillende evenementen die worden georganiseerd zijn in mijn optiek prima, klein beetje overlast voor omwonenden/parkgebruikers maar veel plezier voor het publiek. Met een permanente horecaplek zal er ook ander publiek komen die last heeft van mijn hond, en dus van mij.

  Het park is een uitstekende gelegenheid om de hond uit te laten terwijl je in de stad woont, door dit soort initiatieven wordt dit steeds minder…


  ⚠️ Meld

 2. Inderdaad, een warrig bericht. Auteur misschien afgehaakt door de lange vergadering? Stemmen gebeurt waarschijnlijk pas 7 oktober. D66 nam juist zijn petje af voor Coelenhage voor diens vastberadenheid. Ze vinden wel dat er gekeken kan worden naar alternatieven maar wel met respect voor het werk van Coelenhage.


  ⚠️ Meld

 3. Als woordvoerder namens de fractie van D66 even een korte reactie: wij hebben vertrouwen uitgesproken in de positieve intenties van Coelenhage, zij verdienen respect en waardering. Echter wij vinden ook dat onze stad een zorgvuldig besluit verdient met oog voor alle opties.


  ⚠️ Meld

 4. @ dram, het park moet steeds meer opleveren. ‘Vroeger’ was het een park waar mensen de hond uitlieten en waar af en toe gesport werd. Tegenwoordig wordt er steeds meer georganiseerd wat bezoekers/geld oplevert.


  ⚠️ Meld

 5. Helemaal mee eens, Zwollywoodster. Aan de ene kant zijn de dealers en gebruikers het park uit gewerkt (gelukkig!), en aan de andere kant had Zwolle een manifestatie-/evenemententerrein nodig, zo dicht mogelijk bij het centrum. Alleen… is er volgens mij geen afspraak gemaakt over een maximum aantal evenementen. Misschien dat daar iets over kan worden vastgesteld, als over een maand de “evenementen-nota” in de raad behandeld wordt. Ik neem aan dat de zaagtand/zeeheldenclub wel weer van zich laat horen;)


  ⚠️ Meld

 6. toch fijn zo’n horecapaviljoen, lekker dicht tegen de zeeheldenbuurt. met een beetje geluk kunnen zij s’avonds hun auto wel weer voor de deur parkeren!!!


  ⚠️ Meld

 7. duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet, wat is de grote toegevoegde waarde hier? Niets, oh ja, provinciehuis kan nu een broodje halen daar en verder . . vooral veel overlast voor omwonenden. Politieke partijen doen niets voor ons, bewoners van zwolle, maar vooral voor ondernemers en mensen met geld in het algemeen. Oh wat zijn we onder de indruk van coelenhage, kontenkruipers die d66


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.