The Deaf met Spike

Zwolle – Begonnen als zijproject van DI-RECT lid Spike kent de door de jaren zestig beat geïnspireerde garagerockformatie The Deaf een vliegende start. Na optredens op festivals als Lowlands, SXSW en Zwarte Cross zijn de mannen nu bezig met een korte tour ter ondersteuning van debuutalbum Toot whistle Plunk Boom!. Donderdag 27 oktober treedt The Deaf op in Zwols poppodium Hedon. Support is er van het Apeldoornse The Doots.

the20deaf20press20pic201.jpg

In april 2011 presenteerden ze hun debuutplaat ‘Toot whistle Plunk Boom!’ in een uitverkocht Paard van Troye. De plaat werd opgenomen in Den Haag, gemixed door Pelle Gunnerfeldt (oa. The Hives), gemasterd in Duitsland en uitgebracht op hun eigen Speedbeat Records (Roughtrade). Het resultaat: een fuzzy-garage-pop-plaat waarvan onder andere de steengoede singles 1973 en Coming Down That Road.

Support: The Doots Met hun karakteristieke gitaarsound, het omfloerste stemgeluid van leadzanger Jeffrey en de Engelstalige, vaak autobiografische teksten geschreven door bassist Elmo en zanger Jeffrey, wint The Doots steeds meer harten van het publiek. De mannen stonden al met succes op de podia van het Bevrijdingsfestival Overijssel en Harmfest, ditmaal openen ze voor The Deaf.

Artikel delen: