Creatieve werkplaats aan Esdoornstraat

De Cibap-locatie aan de Esdoornstraat wordt een creatieve werkplaats. De gemeente Zwolle stelt hiervoor een subsidie van 420.000 euro (waarvan 210.000 euro van de provincie Overijssel) beschikbaar. De bijdrage van de gemeente en provincie wordt gebruikt om het pand geschikt te maken voor deze functie.

cibap-logo.jpg

Belangrijk onderdeel van deze creatieve werkplaats is een broedplaats voor vaklieden, studenten en andere creatieve gebruikers. Afgelopen zomer opende Cibap haar vernieuwde locatie aan de Zwartewaterallee. Daarmee kwam de locatie aan de Esdoornstraat vrij voor een nieuwe invulling. In samenspraak met partners in de stad heeft het Cibap de Creatieve Coöperatie ontwikkeld. De creatieve werkplaats biedt werkruimte die op afroep beschikbaar is.

Het gaat om ruimtes die geschikt zijn voor houtbewerking, spuitwerk, schilderen etc. Naast studenten kunnen ook vakmensen gebruik maken van de aanwezige apparatuur. Dit heeft als voordeel dat ook kleine zelfstandigen gebruik kunnen maken van professionele apparatuur, die vaak duur in de aanschaf is.
De werkplaats is ook ’s avonds en in de weekenden geopend. Ambitie De creatieve werkplaats past bij de ambities in het ‘Gedroomd Diezerpoort – richtingen en kaders voor natuurlijke wijkvernieuwing’ . Hierin wordt de wijk als broedplaats voor nieuw talent benoemd. Ook in de ontwikkelingsvisie Nieuwstad Diezerpoort is aandacht voor het ontwikkelen van ontmoetingsplekken: ‘’Dat kan in het midden of aan de randen van de buurt waar locaties in beweging zijn: één daarvan is Cibap aan de Esdoornstraat’’. Ook binnen het cultuurbeleid en het onderwijsbeleid past de ontwikkeling van de creatieve werkplaats.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Is deze plek tegen betaling ook bescikbaar voor verenigingen. Bijv. een toneelvereniging die zijn eigen decor wil bouwen o.i.d?
  Of een carnavalsgroep die er zijn eigen, atributen wil maken maar daar niet de apperatuur voor heeft.

 2. achja als de goede mensen uit nodigt op kerst receptie
  en later leuke bestuur functie,s te beschikking stelt
  komt het ook bij terecht B En I met de bezuiniging op cultuur
  bedeel je je vrienden toch lees veel hoe slecht scholen het hebben vindt gek de ene andere grote en duur gebouw wordt gebouwd het kan maar niet op nu snap ik bouw een nieuw gebouw en je krijgt 400.00 ton kado

 3. De voedselbank Zwolle zoek met spoed ruimte was een Pand voor geweest maar ja daar scoor je niet mee he ronn hoop dat er wat meer kunstenaars hier een mening over hebben wel link ballen heb je of nie

Reacties zijn gesloten.