Burgemeester Dalfsen krijgt kookles op Ambelt

Zwolle – Dinsdag 18 oktober bezocht burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen de leerlingen van de Ambelt Oosterenk in Zwolle. Hier volgde hij samen met de eerstejaars TL-leerlingen van de afdeling voor Voortgezet Speciaal Onderwijs een kookles. Kookleerkracht Antonio Mestebeld: “We hebben een boerenomelet bereid. ”

18-10-2011_burgemeester_dalfsen_krijgt_kookles_op_de_ambelt_2.jpg

Burgemeester Noten was er in het bijzonder voor leerling Jasin Ajar. Samen met Jasin vormt de burgemeester namelijk een zogenaamd ‘Dynamic Duo’ in het kader van een project over jeugd en politiek. Daarom kwam hij zelfs in de klas van Jasin op de Ambelt in Zwolle. Antonio Mestebeld: “Jasin is dol op de kooklessen en daarom wilde hij dit graag delen met de burgemeester.” Het doel van een Dynamic Duo is namelijk om elkaars belevingswereld en drijfveren beter te leren ontdekken en begrijpen.

18-10-2011_burgemeester_dalfsen_krijgt_kookles_op_de_ambelt_4.jpg

18-10-2011_burgemeester_dalfsen_krijgt_kookles_op_de_ambelt_5.jpg

18-10-2011_burgemeester_dalfsen_krijgt_kookles_op_de_ambelt_3.jpg

In het kader van een project over jeugd en politiek linken bestuurders van de gemeente Dalfsen zich aan jongeren. ‘Niet teveel over jongeren praten, maar meer met jongeren praten’ is de wens van de gemeenteraad in Dalfsen. Burgemeester Han Noten en een wethouder hebben zich daarom voor een half jaar verbonden aan twee jongeren uit de gemeente.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Het was wel leuk geweest als er een andere tekst geplaatst was bij dit artikel en niet grotendeels hetzelfde als op 13 oktober.
    Verder een leuk initiatief!

  2. Laten we dit ook doen met de politiek uit Den Haag. Soms heb ik het idee dat zij geen kloot meer weten hoe het is om polder te lopen en leven..

  3. Geweldig! Het idee om het in het Haagse ook te doen ondersteun ik voor 100%. Ik kom vaak in het Haagse en zo'n project zou vele politici weer met beide benen op de grond plaatsen.

    -/-

Reageer