Het weer: echte herfst

Zwolle – Woensdag wordt een herfstachtige dag. Er komen fikse buien voor, soms met hagel en mogelijk een klap onweer. Tussen de buien door laat de zon zich even zien. Het wordt niet warmer dan een graad of 12 en er staat opnieuw een stevige westen- tot noordwestenwind. Ook in de avond zijn er nog buien mogelijk.

18-10-2011_weerfoto__de_brink_.jpg

Brink

In de nacht naar donderdag neemt de neerslagkans iets af, maar helemaal droog wordt het niet. Aan zee minima rond 8 graden. In het binnenland koelt het onder opklaringen een stuk harder af: minima daar tussen 2 en 4 graden met aan de grond kans op vorst. Donderdag breidt een hogedrukgebied zich uit richting onze regionen. Aanvankelijk is het bewolkt en kan er nog een bui vallen. Gedurende de dag wordt het steeds rustiger, droger en breekt de zon steeds vaker door. De temperatuur doet wel een stapje terug: de middagtemperatuur ligt rond 10 of 11 graden.

Vrijdag begint de dag fris met op een aantal plaatsen weer vorst aan de grond. De meeste zon vinden we terug in het zuidoosten, het noordwesten heeft nog last van wat bewolking. Aan de temperatuur verandert weinig. Het hogedrukgebied blijft in het weekend ons weerbeeld bepalen. Er is dan ook veel ruimte voor zon bij maxima rond 11 graden overdag. In de nachten koelt het wel hard af, met kans op vorst (aan de grond).

Artikel delen:

Reageer