Lego World voor de elfde keer op Zwolse bodem

Zwolle – LEGO® WORLD is het grootste LEGO spektakel ter wereld en vindt dit jaar voor de 11de keer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Van woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2011 kun je wederom genieten van meer dan 20.000 vierkante meter (6 grote hallen) met heel veel LEGO bouwplezier en vele miljoenen LEGO stenen. Naar verwachting zullen er zo’n 70.000 bezoekers op af komen.

legoworld.jpg

Tijdens LEGO WORLD kun je genieten van: levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO modellen, een heuse bioscoop, spectaculaire attracties, LEGO bouwwedstrijden, spannende LEGO themawerelden en bekende artiesten zoals Sjon &Sjeffrie! Ook dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om er een 8-daags evenement van te maken en rekening te houden met de vakantiespreiding in Nederland.

Zoals ieder jaar zullen er zes hallen gevuld worden met LEGO en heel veel vertier voor jong en oud. Ook dit jaar is er iets speciaals op LEGO WORLD. Een team van LEGO bouwers zal een poging doen om het LEGOWORLDRECORD te realiseren.

Het gaat om de zogenaamde GBC (Great BallContraption),ook wel bekend als ‘kettingreactie’. Bouwers vanuit heel Europanemen hun module mee naar LEGO WORLD om zo gezamenlijk het wereldrecord te breken. Op dit moment staat het record op 93 modules. Het is de bedoeling dat meer dan 2500 balletjes, uit de oude LEGO sportsets, van module naar module gaan over een lengte van meer dan 75 meter.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.