Het weer: droger

Zwolle –  Donderdag nadert een hogedrukgebied en stroomt op enige hoogte warmere lucht over ons land. De atmosfeer wordt daardoor een stuk stabieler en de buiigheid neemt gedurende de dag langzaam af. Tussen de buien door zien we een mix van zon en stapelwolken. De westen- tot noordwestenwind is meest matig en het wordt nog iets frisser dan vandaag: 10 graden.

19-10-2011_weerfoto__assendorp_.jpg

Assendorp

In de avond en nacht naar vrijdag klaart het op steeds meer plaatsen breed op. Het kwik zakt flink naar 5 graden aan zee tot 1 á 2 in het binnenland. Aan de grond gaat het licht vriezen en zeer lokaal kan een mistbank ontstaan.

Vrijdag wordt een droge najaarsdag met slechts af en toe wat sluierbewolking voor de zon. De wind draait richting het zuiden en is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. Aan de temperatuur verandert vrijdag weinig.

Het weekend verloopt rustig met veel ruimte voor zon. In de nachten koelt het flink af, aan de grond veelal tot rond of net onder nul. Lokaal kan dan ook wat mist ontstaan, maar mist op uitgebreide schaal wordt niet verwacht. Overdag liggen de maxima rond 11 graden. Na het weekend lijkt het hogedrukgebied zijn grip op ons weer te verliezen en neemt de wisselvalligheid iets toe.

Artikel delen: