Tuinproject voor minima

Zwolle – De heer John Kemperman is gestart met een tuinproject voor minima in Zwolle. Dit jaar is deze van start gegaan bij De AA-tuinen aan de Bellinistraat (Holtenbroek). Het jaar ervoor was het tuinproject al opgestart bij Westenholte.
Doelstelling van dit project is er lekker uit te zijn, in de grond wroeten, groente, bloemen en fruit (aarbeien o.a.) opkweken en voor eigen consumptie gebruiken. Om heel duidelijk te stellen het is GEEN WERK ERVARING PLEK of TRAJECT van de gemeente. Het enige doel is om een leuke vrijetijdsbesteding aan te bieden, waarbij men kan tuinieren, contacten leggen met andere mensen, actief bezig kan zijn en op de koop toe nog producten kan oogsten voor dagelijks gebruik. Veel inspanning hoeft dit niet te kosten, een uurtje per dag is echter wel een must. De tijd van zaai naar oogst, ligt afhankelijk van het gewas en dagtemperatuur op minimaal 35 tot 60 dagen voor een snel groeiend gewas maar er zijn ook gewassen die 100 tot maximaal 300 dagen groeien. Iedere eerste zaterdag of zondag van de maand, wat nog zal worden afgesproken, komt de groep bij elkaar, om te bespreken wat voor die maand aandachtspunten zijn.

De gemeente Zwolle kijkt in hun bestand wie naar hun mening in aanmerking komen voor het tuinproject. Het criterium waar de gemeente naar kijkt is of het inkomen om en na bij de bijstandsnorm ligt. Deze mensen krijgen via de post bericht dat ze zich o.a. bij dhr. Kemperman kunnen aanmelden, voor een jaar proeftuinieren. Er zijn geen kosten aan verbonden en planten, zaden, gereedschap e.d. worden ter beschikking gesteld. Via postcode wordt vastgesteld bij welk volkstuincomplex men zich kan aanmelden. Zodat de mensen zo dicht mogelijk bij een volkstuinproject worden gesitueerd.
Helaas was het dit jaar geen mooi tuinders jaar er werd wel geoogst maar door de natte zomer viel het toch een beetje tegen. Van de 4 mensen die meededen hebben 2 mensen zich aangemeld voor een tuintje bij de AA-tuinen. 1 is gestopt vanwege knie problemen en de andere tuinder was sporadisch aan het tuinieren. Volgend jaar wil Kemperman dus opnieuw het tuinders project opstarten.
Naast financiële steun zou Kemperman graag tuingereedschap, max 4 scheppen, harken enz., zaden, planten, bonenstokken en anders klein materiaal ontvangen. Hij is te bereiken via balletjei@hotmail.com

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Met alle respect hoor maar: voedselbank voor de minima, tuintjes voor de minima, vakanties voor de minima, kerstdiner voor de minima, sinterklaasviering voor de kinderen van de minima, twee zelfs. Netjes geregeld: armen bij armen, ver van de gewone maatschappij. Geef die mensen gewoon wat meer geld, dan kunnen ze zelf bepalen waar ze het aan besteden.

Reacties zijn gesloten.