Aanmelden voor de Maatschappelijke Stage-markt

Zwolle – Vrijwilligerscentrale Zwolle en de Zwolse school voor voortgezet onderwijs Meander College organiseren op woensdag 9 november 2011 van 15.30 tot 17.00 uur de Maatschappelijke Stage-markt, kortweg MaS-markt. Zowel maatschappelijke organisaties als scholieren van alle Zwolse middelbare scholen kunnen zich nu aanmelden.

De MaS-markt, waarvan dit alweer de vierde editie is, brengt vraag en aanbod in één ruimte samen. Voor maatschappelijke organisaties is dit de kans om middelbare scholieren te ontmoeten die zich in het kader van de Maatschappelijke Stage gaan inzetten als vrijwilliger. Op de markt wordt een groot aantal leerlingen van verschillende Zwolse middelbare scholen verwacht. Voor leerlingen is de markt de plek om zich te oriënteren op de klussen die de diverse organisaties aanbieden. Tijdens deze eerste kennismaking kunnen beide partijen direct gerichte vragen stellen om tot een goede match te komen. Leerlingen kunnen zich aanmelden via de MaS-coördinator van hun school.

De MaS-markt vindt deze keer plaats in het Meander College en duurt van 15.30 tot 17.00 uur. Organisaties kunnen vanaf 14.30 uur terecht om hun stand in te richten. Om de leerlingen tijdens de MaS-markt zo veel mogelijk te enthousiasmeren en motiveren, roept Vrijwilligerscentrale Zwolle de aanwezige vrijwilligersorganisaties op om hun stand op een ludieke manier in te richten.

Aanmelden kan tot en met 1 november 2011 via www.maszwolle.nl (zie agenda) of door te bellen naar Vrijwilligerscentrale Zwolle, (038) 422 52 00.

Organisaties die meer informatie willen over de MaS, bijvoorbeeld over verzekering en begeleiding van de MaS-leerlingen of het opstellen van MaS-vacatures, kunnen ook buiten de markt om contact opnemen met Vrijwilligerscentrale Zwolle.

Het doel van de Maatschappelijke Stage (MaS) is dat jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk en zich onbetaald inzetten voor anderen of de maatschappij. Anders dus dan een reguliere stage met werkzaamheden die de leerling later voor zijn beroep zou kunnen doen. Vanaf schooljaar 2011-2012 zijn middelbare scholieren verplicht om tijdens hun schoolcarrière 30 uur vrijwilligerswerk te doen bij maatschappelijke organisaties zoals stichtingen, verenigingen en zorginstellingen.

 

Artikel delen: