Duurzame Zwolse initiatieven in het Ecodrome!

Zwolle staat 11 november in het teken van de dag van de duurzaamheid. In het Ecodrome organiseren diverse Zwolse partijen een gezamenlijk programma voor bedrijven, instellingen en geïnteresseerden die meer willen weten over o.a. duurzame energie of het duurzaam managen van een organisatie. Het programma bestaat uit een expositie, workshops, gesprekken over duurzame thema’s, duurzame dates en een netwerkborrel.
Het programma start om 12.30 uur met de opening van het atelier van kunstenaar Dirk Hakze. Hij zal in het restaurant van het Ecodrome schilderen op de muziek van componist Chopin. De opening gaat gepaard met een duurzame lunch. De lunch biedt Ecodrome gratis aan, aanmelden wel verplicht en vol is vol. Aanmelden voor de lunch kan bij het Ecodrome: info@ecodrome.nl

Veel artiesten en duurzame initiatiefnemers zijn op zoek naar nieuwe manieren van financiering. Ineke van Zanten van Greenwish geeft tussen 13.30 en 14.30 uur een workshop over crowdfunding. Deelname aan de workshop is gratis, aanmelden wel verplicht bij Annemiek de Wolf: a.de.wolf@zwolle.nl .
ROVA heeft op Hessenpoort een installatie waar uit GFT-afval biogas wordt gemaakt. Dit biogas wordt vervolgens opgewerkt (schoongemaakt) tot groen gas dat aan het aardgasnet van gasunie wordt geleverd. Daarnaast rijden vuilniswagens, veegauto’s en de educatieve groen bus van ROVA op dit groene gas. De excursie vertrekt om 14.30 uur vanaf het Ecodrome en brengt u om 17.00 uur weer terug. Deelname aan de excursie is gratis, aanmelden is wel nodig en kan bij Huibert Boer: hboer@rova.nl .
Verschillende Zwolse wijken zijn gestart met initiatieven om met hun buren energie te besparen of duurzaam op te wekken. Van 14.30 tot 16.30 is er een werksessie per wijk om te bespreken waar men met elkaar in de zomer van 2012 wil staan. Wilt u met uw wijk ook meedoen met buurtenergie? Meld u dan met uw wijk aan bij Annemiek de Wolf: a.de.wolf@zwolle.nl . Om half vier, tijdens de pauze van de werksessie, zal wethouder Erik Dannenberg aanwezig zijn om de winnaars van de Zwolse elektrische scooteractie bekend te maken en de scooters aan hen uit te reiken.
Duurzame initiatiefnemers en ondernemers uit Zwolle en omgeving komen vanaf 15.30 bij elkaar om met experts of potentiële partners in gesprek te gaan over hun initiatief. Bent u bezig met een duurzaam project? Kom dan naar de duurzame dates, aanmelden kan bij Wijnand Jonkers: jonkers@natuurenmilieuoverijssel.nl .
Vanaf 16.30 uur is er een netwerkborrel. Alle duurzame initiatiefnemers, ondernemers of andere geïnteresseerden uit de regio zijn welkom. Aan het begin van de borrel wordt het laatste nieuws over de zonnepanelenactie in Zwolle bekend gemaakt! Aanmelden voor de netwerkborrel kan bij het Ecodrome: info@ecodrome.nl
De Dag van de Duurzaamheid in Zwolle is een gezamenlijk initiatief van ROVA, de Gemeente Zwolle, Agentschap NL, Natuur en Milieu Overijssel, Greenwish, Frisgroen en het Ecodrome.
Wilt u meer weten over het programma in het Ecodrome, dan kunt u contact opnemen met Wijnand Jonkers (038) 425 09 66 of met Annemiek de Wolf (038) 498 27 18

Artikel delen: