Geslaagde Ronald McDonald Rally

Zwolle – Donderdag 20 oktober stonden om 8.30 uur bijna 70 glimmende oldtimers en klassiekers aan de start van de eerste Ronald McDonald Rally waarvan de opbrengst ging naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle. De start vond plaats bij Scania en de eerste bolides werden vanaf 16.45 uur opgewacht bij de finish die plaatsvond voor het FC Zwolle stadion ter hoogte van Equipe en Hotel Lumen.

img_6729_copy.jpg

De organisatie is blij met zo’n groot en breed deelnemersveld en is trots dat er een aantal hele bijzondere auto’s aan de start is verschenen. Zo maakten een Matford, V8 Spyder uit 1935 en een Porsche 356b uit 1963 hun opwachting. De oudste deelnemende bolide was een Morgan uit 1913. Liefhebbers werd aangeraden om zich bij de finish te verzamelen. Hier kwamen de equipes binnen en werd nog een laatste behendigheidsproef gereden. Aan wethouder Nelleke Vedelaar de eer om de auto’s af te vlaggen. Dankzij de regen werd dit een spetterende en sfeervol gebeuren.

img_6731_copy.jpg

img_6736_copy.jpg

 img_6739_copy.jpg

img_6748_copy.jpg

Naast het ophalen van geld voor het goede doel, kent de rally ook een sportief tintje. Er lagen prachtige prijzen te wachten bij de finish voor onder andere de snelste equipe en de equipe die het best verkleed in de tijdsgeest van de rally verscheen. De prijzen werden onder andere beschikbaar gesteld door Juwelier Veenemens uit de Luttekestraat in Zwolle.

img_6751_copy.jpg

img_6794_copy.jpg

Een Ronald McDonald Huis biedt een tijdelijk thuis aan ouders van zieke, te vroeg geboren baby’s of gehandicapte kinderen. In het Ronald McDonald Huis Zwolle kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in de Isala klinieken. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel de ouders in de buurt te hebben. In het Ronald McDonald Huis Zwolle kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan. Het huis kan bestaan door giften en donaties en ontvangt in het geheel geen subsidie van de overheid.

Artikel delen: