Voorloper Doe Maar, CCC Inc., een feest van herkenning

Zwolle – Donderdag 20 oktober trad CCC Inc., de voorloper van Doe Maar, op in Hedon. O.a. Ernst Jansz vertolkte vele bekende nummers zoals Nederwiet. Het publiek zong de tekst letterlijk mee en er hing ineens een opvallende wietgeur in de zaal, toeval bestaat niet.

img_6896_copy.jpg

In 1967 wordt CCC Inc. opgericht in Amsterdam. De band speelt dan nog voornamelijk folk en blues-muziek en wordt enige tijd geboekt door Lennaert Nijgh. Rond 1969 krijgt CCC haar bekendste bezetting: Joost Belinfante, viool, zang; Jaap van Beusekom, banjo, zang; Ernst Jansz, wasbord; Jan Kloos, gitaar; Appie Rammers, bas en Huib Schreurs, mondharmonica.

img_6926_copy.jpg
Ernst Jansz

img_6988_copy.jpg
img_7025_copy.jpg

In 1970 haalt de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als enige Nederlandse groep op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen. CCC is buitengewoon succesvol in het clubcircuit en wordt huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos.

img_6901_copy.jpg

img_6919_copy.jpg

Nadat de groep zichzelf in 1974 heeft opgeheven, gaat zij ondergronds. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten wordt nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle ook opgetreden. Opnames van deze sessies zijn te horen op de 12-CD box met het verzameld werk, die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan is verschenen. Ook besluit CCC weer regelmatig te gaan optreden. De pers nu over CCC Inc.: ‘CCC Inc. is na al die jaren nog steeds de beste folk- en americanaband van Nederland’ (NU.nl). ‘Eén van de interessantste en beste bands die Nederland rijk is’ (DeRecensent.nl).

img_6964_copy.jpg

harvest_zwolse_band.jpg
Zwolse band Harvest speelde in het voorprogramma

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik weet niet wie dit verslag geschreven heeft, maar stel dat dit aan de admin volgens afspraak aangeboden wordt, waarom en hoe zou je dan de inhoud moeten gaan controleren?


    ⚠️ Meld

  2. Mwah, wellicht wat kort door de bocht, maar er zit wel een kleine kern van waarheid in de recensie. Check de bio van CCC maar eens bij 1977-1999. http://www.cccinc.nl/bio/bio.htm
    Overigens was het een heerlijk avondje uit met ‘echte’ muziek. Helaas zonder Henny Vrienten (deed eerder wel mee bij 65ste verjaardag Joost Belinfante). Hulde aan het ‘protestlied’ van Belinfante over de babyboom-generatie!

    Jammer genoeg heb ik Harvest gemist, schijnt heel bijzonder te zijn geweest.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.