Metamorfose park de Wezenlanden krijgt gestalte

Door de nieuwe trap bij park de Wezenlanden bij het provinciehuis in gebruik te nemen is weer een forse stap gezet voor de ontsluiting van het park. Het Wezenlandenpark is een van de grootste groene longen van de stad en ondergaat momenteel een grondige metamorfose. Wethouder Peter Pot en gedeputeerde Gert Ranter hebben woensdag 25 april de nieuwe trap in het park geopend.

De nieuwe trap is gelegen direct achter de doorloop bij de ingang van het Provinciehuis. De opzet van de vorige trap was wat onduidelijk. De nieuwe trap geeft de bezoeker direct toegang tot het park. In 2005 is het definitieve plan vastgesteld om het Park de Wezenland opnieuw in te richten. De herinrichting wordt uitgevoerd in delen waarbij aan vier projecten prioriteit wordt gegeven: het ontwikkelen van een horecapaviljoen, het verbeteren van het manifestatieveld, het aanleggen van een wandelpad op de dijken en een directe verbinding tussen de dierenweide en het park.

Uitgangspunt voor de herinrichting van het park is dat het een groen park moet zijn waarin veel activiteiten kunnen plaatsvinden. Het park is een groene ruimte van formaat, centraal in de stad gelegen, met vele mogelijkheden die nu onvoldoende worden benut. Het park moet bovendien meer een relatie met de directe omgeving krijgen dan nu het geval is en een betekenis worden voor heel Zwolle.

Het nieuwe ontwerp verbindt de verschillende onderdelen van het park en met de omgeving door de toegankelijkheid en de routes te verbeteren en uit te breiden en de beplanting aan te passen. Daardoor ontstaat er een ruimtelijke eenheid. De parkbezoeker krijgt meer overzicht over het gehele park en kan zich beter oriënteren op de vele mogelijkheden die het park te bieden heeft. De verwachting is dat bezoekers daardoor meer tijd in het park doorbrengen, het park vaker bezoeken en gebruik maken van meer dan één functie van het park zoals sporten, spelen, wandelen, recreëren, vissen, bezoeken van de dierenweide en uitlaten van de hond.

Het plan is in te zien bij het Informatiecentrum in het stadhuis en via www.zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer