Opening eiland Wildland voor kinderen in Zwolle Zuid

Doen alsof je Robinson Crusoe bent of één van De Vijf op Kirrin-eiland. Dat kan allemaal in Zwolle-Zuid. Woensdag droeg wethouder groen Peter Pot het eerste avontureneiland van Zwolle over aan de leerlingen van de Octopusschool. De leerlingen vervingen de Zwolse vlag die er nog wapperdedoor hun eigen vlag. De kinderen maakten deze dag ook de naam van het eiland bekend: Wildland. Na afloop kregen alle kinderen een ansichtkaart mee met een afbeelding van het eiland om vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen om daar te komen spelen.

De leerlingen hebben zelf meegedacht hoe het eiland eruit moet komen te zien. Hun ideeën zijn verwerkt in het plan. Er zijn twee ‘echte’ speeltoestellen geplaatst: een vlot (als een soort veerpont vanuit de wijk) en een uitkijktoren. De rest is, of wordt gemaakt van natuurlijke middelen, zoals een spannend hol pad overgroeid met wilgentenen, een doolhof van wilgenpalen, een boomstam over een waterplas en wigwams gemaakt van wilgentenen.


Wethouder Pot had er vandaag zijn Cruijff-shirt voor aangetrokken…

De gemeente besloot vorig jaar om van het eiland (het voormalig Waterschapdepot ) een avontuurlijke speelplaats voor kinderen te maken met natuurontwikkeling. Afgelopen jaar zijn er werkzaamheden verricht om de natuur een handje te helpen met bijvoorbeeld de aanleg van een kikkerpoel, natuurlijke oevers en bosjes.

Het eiland is de eerste avontuurlijke plaats om te spelen in Zwolle. Ook in park de Wezenlanden komt volgend jaar zo’n plek en op termijn komt ook er een in Stadshagen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer