Ruim 1700 deelnemers Stadshagenrun

Zwolle – Meer dan 1700 deelnemers stonden zaterdag aan de start te trappelen van ongeduld om deel te nemen aan de vierde editie van de Stadshagen Unicef Run in Zwolle. Voor de jeugd was er een parcours uitgezet van 800 meter in het park, de Stentor KidsRun. De deelnemers aan de vijf en tien kilometer liepen onder meer langs het Twistvlietpark en de Hasselterdijk.

Onder grote publieke belangstelling was het Simon Visser uit Kampen die onder een stralend zonnetje als eerste over de streep bij de 5 kilometer kwam in een tijd van 16 minuten en 31 seconden. Zwollenaar Arne Mulder kwam als eerste over de meet bij de 10 kilometer, hij liep een tijd van 33 minuten en 19 seconden.

70% van de deelnemers komt uit Stadshagen zelf. Het leeft echt onder de hardlopende inwoners van Stadshagen. Een evenement dat organisatorisch staat als een huis. Een vaste groep vrijwilligers is druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Op de dag zelf waren er ook heel veel vrijwilligers uit de wijk actief.

Aangezien het parcours was gewijzigd van een ronde van 2,5 km naar een ronde van 5 km kunnen de tijden niet met vorig jaar vergeleken worden. Meer rechte stukken, minder inhalen, waardoor er sneller gelopen kon worden.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.