Start nieuwe werkfase herinrichting Potgietersingel

Zwolle – De herinrichting van de Potgietersingel en het plein aan de Blijmarkt gaat een nieuwe fase in. Dinsdag 25 oktober aanstaande gaat de aannemer gaat aan de slag ter hoogte van de entree van de Potgietersingel en de Blijmarkt.

De rijbaan van de Potgietersingel krijgt een nieuwe asfaltlaag. Ter hoogte van het politiebureau en natuurwinkel GoodyFoods worden parkeerplaatsen aangelegd. Ook komen er halfverharde wandelpaden en straatmeubilair (fietsklemmen, ondergrondse afvalcontainer). Het plein voor de Blijmarkt krijgt nieuwe bestrating. Het betreft het gebied voor de Fundatie, schouwburg Odeon en grandcafé Public. Tevens wordt er een verzinkbare fietsenstalling geplaatst. Deze bestaat uit twee palen waar een steigerbuis doorheen gestoken kan worden. De palen kunnen in de grond verzonken worden. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind november 2011 klaar.

De werkzaamheden aan de Blijmarkt hebben tot gevolg dat de Blijmarkt maximaal vier dagen is gestremd. Het betreft het wegdeel tussen grandcafé Public en de Luttekestraat. De afsluiting is voorzien van maandag 14 november tot en met donderdag 17 november 2011. Tijdens de afsluiting is de rijrichting in de Koestraat en de Kromme Jak omgedraaid. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer via bebording omgeleid.

De herinrichting van de Potgietersingel verloopt voorspoedig en ligt op schema. De werkzaamheden uit de eerste twee ‘werkvakken’ zijn inmiddels afgerond. Het pad op het bastion (het verhoogde deel van de Potgietersingel) is verplaatst en versmald tot een voetpad. Ook zijn er elf parkeerplaatsen voor vergunninghouders aangelegd. De bestrating rondom museum De Fundatie is voorzien van een nieuw, niet alledaagse jasje; de bestrating is uitgevoerd in Portugees graniet. Een grijze natuursteen die nergens anders in Zwolle te vinden is.

Meer informatie over de herinrichting is te vinden op www.zwolle.nl/potgietersingel . Op deze website kunnen geïnteresseerden zich eveneens aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

De herinrichting van de Potgietersingel en de Blijmarkt is één van de projecten die uitgevoerd wordt onder de vlag van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad. Hierin staat beschreven hoe we Zwolle op de kaart zetten en houden als koop, cultuur- en ontmoetingscentrum voor de hele regio, waar het ook goed wonen en werken is. Het aanzien en het goed functioneren van pleinen, straten en poorten in de binnenstad is daarbij cruciaal. Deze worden heringericht om de binnenstad te verfraaien.

De herinrichting van de Potgietersingel wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. De provincie Overijssel investeert tot en met 2011 extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent. Het gaat om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren.

Artikel delen: