Isala organiseert eerste Kraammarkt op 5 november

Zwolle – Met zorg beginnen.’ Dat is het thema van de eerste kraammarkt die de Zwolse Isala klinieken organiseren voor zwangeren en gezinnen met jonge kinderen. De Kraammarkt Isala vindt plaats op zaterdag 5 november van 10.00 tot 15.00 uur in de centrale hal uur op locatie Sophia en is gratis toegankelijk. Op de markt is informatie te vinden over kraamzorg, thuiszorg, kinderopvang en borstvoeding. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops. Meer informatie: www.isala.nl/verloskunde  

Op de Kraammarkt Isala staan stands van diverse afdelingen van de Isala klinieken waar gespecialiseerde verpleegkundigen en fysiotherapeuten voorlichting geven over onder andere pijnbestrijding, het verpleegkundig spreekuur, thuismonitoring en de couveuseafdeling. Daarnaast zijn er stands met allerlei leuke en handige producten voor zwangeren, jonge ouders en baby’s. Van positie- en kinderkleding tot spuugdoekjes. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops, zoals gebaren met je kind, babymassage, het gebruik van draagdoeken, belly painting en nog veel meer. Ook aan de kinderen is gedacht, er is een ballonartiest en de kleintjes kunnen zich laten schminken.

Soms moeten vrouwen tijdens hun zwangerschap worden opgenomen op de Obstetrische High Care (OHC) unit. En in sommige gevallen wordt een kind te vroeg geboren op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). De OHC en de NICU vormen samen het Perinatologisch Centrum van de Isala klinieken. De Isala klinieken zijn één van de tien Perinatologische centra in Nederland. Deze vorm van zorg behoort tot de topklinische functies; dat wil zeggen hooggespecialiseerde zorg.

Artikel delen: