Old Dutch Occupy Movement van start

Zwolle – Op maandagavond 31 oktober zal de Old Dutch Occupy Movement van start gaan. Op deze avond zullen de landelijke fracties van CDA en CU zich uitspreken over deze beweging. Tevens zullen diverse kerkleiders, onderwijsbestuurders en studenten zich uitspreken. De avond vindt plaats in Zwolle om 20.00 uur in de Grote of St.Michaelkerk. Deze beweging vindt haar oorsprong in Deventer en wel bij initiator Geert Groote. Deze leider van de Moderne Devotie Beweging protesteerde als een vroege Anti-Kapitalist al tegen het verhogen van de Domtoren in Utrecht.

Het protest van Geert Groote had te maken met de wedstrijd, de strijd om de macht, tussen Zwolle en Utrecht. Wie heeft de hoogste toren ? The Old Dutch Occupy Movement, een soort Postmoderne Devotie Beweging, ziet nu vele overeenkomsten met de tijd van toen. Opnieuw zijn er twee machten bezig met de wedstrijd wie de hoogste toren heeft, Dubai of Saoedi Arabie. De wereld weet niet meer hoe het met macht om moet gaan en hoe het met geld en met mensen om moet gaan. The Old Dutch Occupy Movement staat voor een sociale omgang met geld, geld niet als doel maar als middel. Verder roept ze op meer te delen met elkaar zodat iedereen gelijke kansen heeft. Geert Groote ontving veel, ook bezit en huizen, omdat hij ook veel durfde te delen. Het gaat immers om je innerlijke gesteldheid en niet om meer en meer .

De individualisering heeft haar eigen grenzen overschreden, het wordt tijd dat we elkaar weer gaan zien. Dat is het grote verschil met de wereldwijde occupy beweging, zij weet nog niet waar ze heen wil. Dat weet The Old Dutch Occupy Movement wel, ze richt zich als een soort Postmoderne Devotie Beweging op de gemeenschap en op een andere omgang met het materiële en immateriële goed. Eddy van Hijum vertegenwoordigt 31 oktober het landelijke standpunt van de CDA fractie en Esme Wiegman vertegenwoordigt het landelijke CU standpunt. Iedereen is van harte welkom om deze avond bij te wonen, de toegang is gratis.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik vind het aardig dat de Th. a K-beweging inhaakt op de huidige wereldproblemen, waarvoor de Occupy beweging zich sterk maakt.
  Maar ik vind dit een zeer goedkope manier van scoren…
  Laten we a u b zuiver blijven en ons niet door marketing dan wel commerciële argumenten van de wijs brengen.  ⚠️ Meld

 2. Ik vind het aardig dat de Th. a K-beweging inhaakt op de huidige wereldproblemen, waarvoor de Occupy beweging zich sterk maakt.
  Maar ik vind dit een zeer goedkope manier van scoren…
  Laten we a u b zuiver blijven en ons niet door marketing dan wel commerciële argumenten van de wijs brengen.  ⚠️ Meld

 3. Wat kan ik kopen? 😀

  Old Dutch Occupy Movement predikt: “All animals are equal, but some animals are more equal than other animals”

  He he… ik lach me echt een ei uit de fitting! 😉

  Ben het er zeker wel mee eens dat “we” met zijn allen beter moeten zorgen voor mensen die het slecht hebben. Maar daar zijn andere manieren voor!


  ⚠️ Meld

 4. Kort een reactie, het gaat hier niet om de Thomas a Kempis beweging, die heeft hier niets mee te maken. Verder heeft de occupy beweging veel geroepen van wat niet goed is maar nog geen enkele oplossing aangedragen. En wie was er eerder ? Geert Groote toch ! Wanneer je eens goed de geschiedenis induikt zie je opvallend veel overeenkomsten met de tijd van Geert Groote, ook crisis op allerlei gebied. Met marketing of iets commercieels heeft dit niks te maken. Ik zal zeggen kom gewoon eens luisteren. Hartelijke groeten, Mink de Vries


  ⚠️ Meld

 5. Een reeel alternatief voor het Kapitalistisch Systeem is niet voorhanden,
  doch het zal zich ”vanzelf” ten val brengen.
  Zaak is dan in elk geval Deel-Oplossingen te hebben, die m.i. liggen in de richting van een Groene,Duurzame Economie / Transition Towns / LET-Systemen en wellicht Islamitisch Bankieren.
  Deze alternatieven zijn al lang uitgewerkt aanwezig bij diverse ”alternatieve bewegingen” in ons land en vragen erom snel nader bekeken te worden !
  Uiteraard zie ik de ”Old Dutch Occupy Movement” als een belangrijke rader in dit wiel……


  ⚠️ Meld

 6. Ik wacht liever tot het kapitalistisch systeem zichzelf ten val brengt 🙂 Dan hoeven we ons om kamperende hippies niet meer druk te maken 😉

  Overigens heeft een wiel geen radertjes 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.