Evenement als praktijkleerplaats vo en mbo

Zwolle – Tijdens LEGOWORD, dat deze week in de IJsselhallen plaatsvindt, werken vanuit Landstede maar liefst 1000 vo-leerlingen en mbo-studenten mee in de organisatie van dit jaarlijkse evenement. Ze zetten zich enthousiast in en leren op deze manier in de praktijk. Het project komt voort uit een intensieve samenwerking die Landstede de afgelopen zes jaar heeft opgebouwd met de IJsselhallen en LEGOWORLD. De afgelopen jaren is het aantal betrokken vo-leerlingen en mbo-studenten van allerlei opleidingen sterk gegroeid.

De samenwerking tussen LEGO WORLD en Landstede biedt voor de studenten een uitdagende leeromgeving. De organisatie van het evenement maakt op haar beurt graag gebruik van de diensten van jonge aankomend professionals in uiteenlopende vakgebieden. Studenten van verschillende opleidingen werken mee op meerdere onderdelen van LEGO WORLD.

De vo-leerlingen en mbo-studenten zijn onder andere betrokken bij de ontvangst van de bezoekers in de entree en bij de informatiebalie. Ze werken bij de garderobe, bij het animatieteam, de spelonderdelen, de kinderopvang, de beveiliging en het schminken van honderden kleine bezoekers. Gedurende de week wisselen hun taken waardoor ze de kans krijgen om zo veel mogelijk te leren. Ook coördinatie en management zit in het takenpakket van de leerlingen. Bijvoorbeeld bij de spelonderdelen en de clowns en legopoppen die rondlopen. De coördiinatoren lopen heen en weer om alles in de gaten te houden, sturen medestudenten aan en helpen waar nodig.

De mbo-opleidingen die meewerken zijn Recreatie, Toerisme, Horeca, Facilitaire Dienstverlening, Sport & Bewegen, Kinderopvang, Onderwijsassistent, Helpende Zorg & Welzijn, Beveiliging, Leisure & Hospitality management , Schoonheidsverzorging en Sociaal pedagisch werk. Vanuit het voortgezet onderwijs (vo) helpen de leerlingen van TalentStad in Zwolle.

Artikel delen: