Leerlingen TAK-college voeren Romeo en Julia op

Dinsdagavond en ook deze woensdagavond vond in het Thomas a Kempis College een unieke uitvoering plaats van Shakespeares liefdesverhaal Romeo en Julia.

Circa 60 mensen hebben genoten van deze fraaie uitvoering, die in een modern jasje gestoken is. De uitvoering vindt plaats in en rondom de school. We zijn getuige van een schoolfeest – van de Caps – en maken kennis met de personages; de Caps en de Monts.

Twee schoolbendes, met een enorme haat ten opzichte van elkaar. Een feest waar de Monts niet welkom zijn, maar waar Julia haar Romeo ontmoet.

 

Op donkere en verlaten plekken, ver onder het toeziend oog van schoolpersoneel en schoonmakers vandaan, ontwikkelt zich een tragisch verhaal.

 
Foto’s: Evert Veldhuis

 

Dit verhaal brengt de bezoekers van de voorstelling bij onder meer het fietsenhok, een schoolplein, de kelder en het dak van de school. Op deze plekken kunnen de bezoekers meekijken naar de gebeurtenissen voorafgaand aan een tragische dood.

Naast de brief van Julia die nooit aankomt kunnen we ook kijken naar een fragment getoond van een moderne film over Romeo en Julia. Ter afsluiting is er een laatste onderdeel dat wel geheim houden! Hoe het verhaal afloopt kunt u zelf gaan zien. Deze voorstelling wordt gegeven door 18 leerlingen uit de locaties Centrum, Zuid en Noord, met medewerking van 4 leerlingen van Landstede. 

Kaarten en aanvang

De resterende voorstelling is op donderdag 26 april op het Thomas a Kempis College, Schuurmanstraat 1 (locatie Centrum). Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.45 uur).

Kaarten à € 2,50 zijn te bestellen via (088) 850 85 05 of verkrijgbaar bij de receptie (per avond zijn er maximaal 120 kaarten beschikbaar).

Artikel delen:
Reacties 7
 1. whoooooo super leuk stukje dat er bij geschreven is!
  whahaha ik sta dr steeds net niet op
  😛
  nou we gaan nog een keer knallen vanavonond!

  xxx marlies  Maak melding

 2. greetings,
  cwle, pictures! ..
  was echt gezellig om met jullie samen te werken..
  geniet van de vakantie!.. ( en het mooie weer natuurlijk! )

  dikke kuss.. xx <3


  Maak melding

Reageer