SIO in Zwolle-Zuid klaar voor de toekomst

Zwolle – Een modern, sfeervol en goed geoutilleerd zalencomplex: dat heeft 5 jaar verbouwen opgeleverd. Op vrijdagavond 4 november wordt de start van de nieuwe fase van Multifunctioneel Centrum SIO in Zwolle-Zuid op feestelijke wijze gevierd met een bijeenkomst voor vertegenwoordigers van verenigingen, maatschappelijke instellingen en bedrijfsleven. Wijkwethouder René de Heer zal namens de gemeente Zwolle de bijeenkomst openen.

cid_b61013972ba5490aa810519c9aa1dbb2eigenaar4b7710.jpg
Volledig gerenoveerde zaal 2

‘Oplossingen worden snel gevonden’, ‘Afscheid nemen in een sfeervolle omgeving’ en ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’: de gebruikers van SIO zijn enthousiast over het Multifunctioneel Centrum in Schelle, Ittersum en Oldeneel. Voor zowel verenigingen, instellingen als bedrijven is het compleet gerenoveerde complex een geliefde locatie voor bijeenkomsten.

“Mede omdat het in Zwolle-Zuid enig in zijn soort is”, verklaart Aalt Riezebos voorzitter van het bestuur van SIO. “Zo zijn er zalen voor 8 tot 200 personen. Wordt de kerkzaal gebruikt dan is er zelfs ruimte voor 400 mensen. Bovendien zijn er goed geoutilleerde vergader-, werk- en leerplekken gerealiseerd die aan alle moderne eisen voldoen. Digitale voorzieningen als internet en beamers zijn beschikbaar. Ook zijn er bar- en cateringvoorzieningen.” De wisselexposities in de hal maken deze tot een betekenisvolle ruimte en nodigen uit tot een bezoekje.

Ook de buurtbewoners zijn tevreden met de renovatie. Riezebos: “De gerenoveerde bar heeft volgens de bezoekers de specifieke ‘SIO-sfeer’ – kwaliteit, laagdrempeligheid en klantvriendelijkheid – behouden. Kortom: SIO is een plek waar men graag komt.”

Naast commerciële activiteiten, wil SIO ook culturele, sociale en maatschappelijke, wijkgerichte activiteiten helpen realiseren en – waar mogelijk – faciliteren. “Hiervoor hebben we contact gelegd met verenigingen en bewonersgroepen in de wijk, zoals de Culturele Raad Zwolle-Zuid”, aldus Riezebos. “De ambitie is middels de Culturele Raad Zwolle-Zuid een laagdrempelig en gevarieerd cultureel programma te ondersteunen dat bijdraagt aan een groeiende saamhorigheid in Zwolle-Zuid.”

Artikel delen: