Wijz nieuwe beheerder Cultuurhuis Stadshagen

Zwolle – Het Cultuurhuis Stadshagen wordt vanaf 1 januari door Stichting Wijz beheerd, ook wil Wijz een deel van de beschikbare ruimtes huren. Hiermee is een goede invulling gevonden voor het Cultuurhuis. Ook voert de gemeente Zwolle met enkele andere gegadigden gesprekken over mogelijke verhuur van ruimtes.

Nadat de Muzerie, Doomijn en Travers hun huurcontract opzegden leek het voortbestaan van het Cultuurhuis Stadshagen in de huidige vorm op losse schroeven te staan. Nu Stichting Wijz een deel van het gebouw huurt en daarnaast ook het beheer voor het Cultuurhuis op zich neemt, kan een belangrijke stap in de continuering van het Cultuurhuis worden gezet. De bibliotheek en kinderopvang Allio blijven ook in de toekomst gebruik maken van het Cultuurhuis. Met enkele andere gegadigden zijn nog gesprekken gaande.

Het Cultuurhuis Stadshagen vormt samen met het Bewegingshuis, het Gezondheidshuis en het Hanzehuis het maatschappelijk aanbod in de wijk. De bewoners hebben aangegeven meer behoefte te hebben aan ontmoetingsplaatsen. Dit komt bijvoorbeeld duidelijk naar voren in het winnende idee voor het wijkbudget: een keuken om etentjes te bereiden die wijkbewoners gezamenlijk kunnen nuttigen. Met ook het culturele en educatieve aanbod in het Cultuurhuis wordt aan deze behoefte tegemoet gekomen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Goed dat er weer leven inzit!

    Wijz richt zich op de doelgroep (lees ik net) “mensen die gestopt zijn met allerlei tijdsintensieve maatschappelijke rollen, zoals een betaalde baan of de zorg voor kinderen. Dit zijn mensen in de vierde en vijfde levensfase”.

    Ik ben benieuwd of deze missie de komende jaren haalbaar is in een nieuwbouwwijk of dat de doelgroep aangepast gaat worden?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.