Mantelzorg doen we samen

Zwolle – Speciaal voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (12-18 jaar) die thuis voor iemand zorgen, worden op de Dag van de Mantelzorg in Zwolle, donderdag 10 november 2011, activiteiten georganiseerd. Voor de kinderen is er in de middag een circusactiviteit.

De jongeren kunnen in de avond kiezen tussen zelf als circusartiest aan de gang gaan en een rondleiding bij FC Zwolle. Ben jij (of ken jij) een kind of jongere die thuis extra zorgtaken heeft? Bijvoorbeeld omdat een van je ouders een ziekte heeft of je broer ADHD. Misschien heb je wel een vader met een psychisch probleem of een moeder die verslaafd is. Of woont je gehandicapte opa die veel aandacht en zorg nodig heeft bij jullie. Dan ben jij een jonge mantelzorger. Als jonge mantelzorger ben je niet zielig, maar heb je het vaak wel druk, omdat je naast het zorgen ook naar school moet en leuke dingen wilt doen.

Die leuke dingen kun je ook doen op de Dag van de Mantelzorg, 10 november. Voor kinderen (8 tot en met 12 jaar) is er het middagprogramma van 15.15 tot 17.45 uur en voor jongeren (12 tot en met 18 jaar) zijn er ‘s avonds van 18.00 tot 21.00 uur activiteiten. Beide programma’s zijn bij EQUIPE Meetings & Events in het FC Zwolle stadion. Aanmelden Kom je ook? Het uitstapje is kosteloos. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 4 november 2011. Dit kan door te bellen met Steunpunt Informele Zorg, (038) 422 52 00 of via het online formulier op www.informelezorgzwolle.nl.

Artikel delen: