Belevenistuin voor dagbehandeling Trias Jeugdhulp

Zwolle – Op locatie Kindertjesweilanden in Zwolle biedt Trias Jeugdhulp dagbehandeling aan kinderen tot en met zes jaar. De tuin van Kindertjesweilanden is een belangrijk verlengstuk van de bewegingsruimte van de kinderen en wordt ook binnen het hulpverleningsproces ingezet. De tuin was echter toe aan een grondige opknapbeurt. Met behulp van maatschappelijk bewogen organisaties wordt de buitenruimte van Kindertjesweilanden woensdag 26 oktober omgetoverd tot een belevenistuin.

Tuinontwerper Marrion Hoogenboom maakte naar aanleiding van een match op Beursvloer Zwolle een ontwerp voor Kindertjesweilanden dat alle zintuigen prikkelt. Het zet de kinderen aan tot ontdekken en het gebruik van de eigen creativiteit en biedt plaats aan sport en spel. Tegelijkertijd is de nieuwe tuin een veilige plek waar kinderen tot rust kunnen komen. Lokale sponsoren maken de realisatie van de tuinmetamorfose mogelijk. Op woensdag 26 oktober steken leden van Rotary Club Zwolle IJsselland en directeuren ‘Bedrijven’ van ABN AMRO uit Noord-Oost Nederland de handen uit de mouwen. Zij leggen onder meer ‘blote voetenpaden’ aan en ondersteunen bij de herbestrating van het plein in de tuin. Daarnaast maakt een financiële donatie van ABN AMRO Foundation de inzet van een hovenier voor de begeleiding mogelijk, evenals de aanschaf van materialen voor de tuin. Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle stelt een bedrag beschikbaar voor een veilige klimtoren en Eldi Bouw schenkt Trias Jeugdhulp grind voor een deel van het blote voetenpad. De tuin wordt in het voorjaar van 2012 officieel geopend.

De kinderen die de dagbehandeling Kindertjesweilanden bezoeken hebben vaak een ontwikkelingsachterstand op één of meerdere gebieden. Trias Jeugdhulp onderzoekt wat nodig is om de ontwikkeling van deze jonge kinderen positief bij te sturen. Daarnaast biedt de organisatie voor jeugd- en opvoedhulp (aanvullend) begeleiding in de thuissituatie en reikt zij ouders/verzorgers handvatten om met eigen kracht hun rol als opvoeder in te vullen.

Artikel delen: