Open dag en opening theaterzaal Gnaffel

Zwolle – Op zaterdag 12 november houdt Theater Gnaffel de jaarlijkse open dag. Met doorlopende activiteiten zoals optredens van poppenspelers, workshops, exposities en een open atelier biedt Theater Gnaffel een uniek kijkje in de keuken. Bovendien wordt de nieuwe theaterzaal officieel geopend en ingewijd met de voorstelling Peter Pan en de verloren jongens.

gnaffel.jpg

De open dag duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur en wordt gehouden in De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat in Zwolle. Theater Gnaffel is sinds november 2010 gehuisvest in De Oude Ambachtsschool en beschikt nu naast een kantoor ook over een volledig uitgeruste theaterzaal. Hier worden voortaan de nieuwe Gnaffel-voorstellingen gemaakt, try-outs gehouden en voorstellingen gespeeld voor schoolklassen. Ook maakt het Kameroperahuis incidenteel gebruik van de theaterzaal en in het jubileumjaar (2012-2013) gaat Theater Gnaffel daar maandelijks theateractiviteiten organiseren.

Bezoekers kunnen op de open dag ook een kijkje nemen bij verschillende DOAS-kunstenaars: Marven Techniek (garage- en voertuigentechniek), Martijn Assen (meubel en decor), Edelsmederij Sand’Or, Frion Kunst, Vrielink Design (goud- en zilversmid), Betty van Velzen Fotografie, Susan Duenk (meubelstoffering en textiele vormgeving), Atelier Sandra Steen (beeldende vormgeving en dansimprovisaties), Wybo Terpstra (meubelvormgeving en houtkunst), Marit Otto (schilderijen), Soort van Winkel en Atelier Kees Hoogendam (beelden, interieur en shelters) openen op 12 november ook hun deuren.

Artikel delen: