Grote opkomst bij Techniekkampioenschap bij SVI

Zwolle –  De v.v. SVI organiseerde dinsdag voor haar pupillen de voorronde van de Nederlandse Techniek Kampioenschappen (NTK). Maar liefst 112 SVI-pupillen schreven zich in voor deze opleidingsdag, waarbij de beste talenten ook nog door konden naar de landelijke finales van de NTK.

v.v._svi_-_ntk_02.jpg

De Nederlandse voetballer onderscheidt zich door zijn voetbaltechniek. Aan de wieg van de techniekopleiding stond Wiel Coerver en zijn filosofie werd overgenomen door Rene Meulensteen, de huidige veldtrainer van Manchester United. Met zijn organisatie Sportpartners behoort hij nu tot dé opleiders in voetbaltechniek. Landelijk doen bij de diverse voorrondes liefst 7.000 kinderen mee. Om haar pupillen de fijne kneepjes van de voetbaltechniek te leren kwam Sportpartners op uitnodiging dinsdag naar v.v. SVI.

Met ondersteuning van SVI-trainers gingen de 112 pupillen in groepen aan het werk. In circuitvorm waren ze een hele dag bezig met gevarieerde oefeningen. Kappen, draaien, hooghouden, afwerken… alles draaide om balbeheersing en balbehandeling. Voor de kinderen een feest en ook voor de SVI-trainers een leuke en leerzame dag. Dat het s-middags regende mocht de pret niet drukken. Geen enkele pupil liet zich afleiden door regen en wind en was geconcentreerd bezig met het fijn slijpen van zijn of haar voetbaltechniek.

De trainers konden aan het eind van de dag bekend maken dat ze een aantal grote talenten hadden gezien die ze graag a.s. zondag op de Landelijke finaleronde willen terugzien. Deze winnaars maken kans op bezoek aan de grootste club van Engeland, Manchester United . De winnaars waren:

Categorie 6-7-8 jarigen: Lucas Nunnink – Categorie 9-10 jarigen: Dani van der Steege – Categorie 11-12 jarigen: Jari Dunnink – Categorie 13-14 jarigen: Tom de Boer – Categorie meisjes: Madelon Vlier

Met een shirt, bal, boek, diploma, medaille én met een stukje extra voetbaltechniek ging elke SVI-pupil tevreden naar huis.

Artikel delen: