Het weer: bewolking en warme lucht

 Donderdagochtend wordt de bewolking vanuit het zuiden snel dikker, maar in het noordoosten weet de zon eerst nog even door de bewolking heen te schijnen. In de middag is het op de meeste plaatsen bewolkt, maar het blijft droog. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind. Vanuit het zuiden stroomt niet alleen bewolking, maar ook warme lucht uit over het land. Het wordt 13 graden in het noorden tot 16 in het zuiden.

 26-10-2011_weerfoto_omgeving_eekwal_.jpg

Omgeving Eekwal


Vrijdag wordt de bewolking wat dunner en breekt op veel plaatsen de zon af en toe door. Met een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt nog wat warmere lucht aangevoerd. In grote delen van het land wordt het 15 graden of meer. Normaal wordt het in deze tijd van het jaar gemiddeld een graad of 13 in Nederland.

Zaterdag klaart het in de loop van de dag steeds vaker op. Met het doorbreken van de zon kan het nog een stukje zachter worden dan op vrijdag. Het wordt 16 graden aan zee tot lokaal 18 graden in Limburg en er staat weinig wind.

De dagen daarna komt geleidelijk een einde aan het rustige herfstweer. In de loop van volgende week steekt er een stevige zuidwestelijke stroming op, met als gevolg veel bewolking en van tijd tot tijd regen.

Artikel delen: