Regio Zwolle wil eigen geluid homoveiligheid

Zwolle – Door de hype rondom homoveiligheid na incidenten in grote steden en de reactie van de landelijke politiek, lijkt het alsof het opeens slechter gaat met de acceptatie van niethetero’s in Nederland. COC Zwolle vindt het tijd voor een eigen geluid uit de regio Zwolle. Hoe is de stand in ons deel van het land? Daarom roept de vereniging alle lesbiennes, homo´s, biseksuelen en transgenders (lhbt) uit de wijde omgeving van Zwolle op om een korte vragenlijst in te vullen via www.coczwolle.nl .

COC Zwolle.jpg

Woordvoerder Carlo Spijk van COC Zwolle: “De vragen gaan over hoe veilig je je voelt en of je wel eens iets vervelends meemaakt, van een opmerking tot en met geweld. Op school, op het werk, in de familie of in je woonomgeving. Of je voor je geaardheid durft uit te komen. Of je, als je een negatieve ervaring hebt gehad, daar ook iets mee gedaan hebt. En we vragen naar iemands algemene gevoel over acceptatie van lhbt’ers in onze regio: is dat beter geworden? Samen vormen de antwoorden op die vragen het geluid dat we zoeken.”

Zoveel mogelijk mensen moeten de vragenlijst invullen, vindt het COC. “De grote regio Zwolle beslaat een gebied van de Hardenberg tot Lelystad en van Steenwijk tot Putten. Hier wonen naar schatting zo’n 70.000 mensen die een andere geaardheid hebben dan heteroseksueel. Slechts een kleine groep is lid van het COC, dus als initiatiefnemers willen we zo breed mogelijk laten weten dat deze vragenlijst er is. Het is niet voor iedereen een onderwerp waar men elke dag mee bezig wil zijn. Maar ik roep iedereen op om toch even de moeite te nemen. Juist ook als uw ervaring positief is, vul hem in op www.coczwolle.nl , want hoe veelzijdiger de respons hoe beter!”

Wat doet COC Zwolle met de resultaten? Spijk: “We zijn nu druk met het organiseren van een bijeenkomst in het stadhuis van Zwolle op 18 november, waar we de uitslagen bespreken en duiden. Dat doen we samen met wethouder Nelleke Vedelaar van Zwolle, vertegenwoordigers van de politie, antidiscriminatiebureaus en nog enkele partners. Samen met hen bespreken we wat er uit het onderzoek komt en wat onze samenleving daarmee kan.”

Artikel delen:
Reactie 1
 1. 27 oktober 2011

  Verzoek tot samenwerking

  Geachte COC bestuur afdeling Zwolle,

  Op uw site lezen we dat u een onderzoek naar veiligheid en acceptatie bent gestart. U verzoekt leden om een vragenlijst in te vullen over beleving van acceptatie en veiligheid.

  U verwacht van het onderzoek onder homomannen en -vrouwen, bi’s en transgenders in uw regio dat de beantwoording op de vragen die u voorlegt een goed beeld oplevert over de veiligheid en acceptatie in uw regio. U geeft aan dat u de resultaten van uw onderzoek bekend maakt in de week van 14 t/m 18 november en dat u de bevindingen op 18 november gaat bespreken met partnerorganisaties tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Zwolle.

  Het toeval wil dat vanavond in Deventer Thom van Campen VVD-Gemeenteraadslid uit Zwolle gast is bij het Deventer Stadsdebat. Het thema wat vanavond besproken wordt, is “accepteren we dat we met verschillende bevolkingsgroepen naast elkaar leven, in plaats van met elkaar”.

  Omdat wij ons zorgen maken over de beeldvorming die in de media ontstaat over het Thema Veiligheid en Homoseksualiteit zouden wij graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond dit thema in uw regio.

  Wij hebben inmiddels samen met COC Nederland afgesproken rond het thema Veiligheid en Homoseksualiteit samen te werken. We wijzen u op een persbericht hierover.
  Ook Henk Krol is verzocht aan te schuiven. Wij hopen ook dat de regionale COC’s waaronder de uwe de noodzaak tot samenwerking onderschrijft.

  Wij vernemen graag van u.

  Namens Samen uit de Kast | Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie

  Postbus 5256 6130 PG Sittard  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.