Wijnhandel organiseert Bourgondische proeverij

Op zondag 6 mei aanstaande organiseren Bert en Ella van Beek van Wijnhandel Mondovinouit de Van Ittersumstraat 1 een voorjaarsproeverij. De proeverij zal een Bourgondisch karakter krijgen.

Van 15 tot en met 20 april was Bert namelijk in de Bourgogne en bezocht samen met studenten van de Wijnacademie (vinologenopleiding) diverse wijnproducenten. Eén van die wijnproducenten uit de Bourgogne van Domaine de Rochebin uit Azé komt speciaal naar Nederland om zijn wijnen te presenteren. Bert zegt hierover: “De Bourgogne is voor veel mensen een moeilijk wijngebied. Er zijn ontzettend veel wijnboeren en coöperaties. Het gebied is heel erg versnipperd. Een goede en betaalbare Bourgogne vinden is lastig. Vele wijnboeren liften mee op het succes van de naam Bourgogne. Een goede en betaalbare Bourgogne vind je alleen door de mensen en het bedrijf te kennen. En daarom is de wijnhandel blij dat ze op 6 mei mensen ‘proefondervinderlijk’ kennis kunnen laten maken met betaalbare kwaliteitswijnen uit de Bourgogne en met hun maker”.

Naast de Bourgognewijnen zullen ook heel veel andere wijnen van Mondovino te proeven zijn. Alle wijnen van Mondovino komen rechtstreeks van de veelal kleinere en nog ambachtelijk werkende wijnboeren.

En omdat het een voorjaarsproeverij zal er ook veel wit en rosé te proeven zijn uit alle wijnstreken van de wereld. De proeverij vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur aan de Bloemendalstraat 11 te Zwolle (Vrijmetselaarsloge). De proeverij draagt een inkoopkarakter, is laagdrempelig en informeel. De bijdrage die gevraagd wordt is vijf euro per persoon. En omdat de eindejaarsproeverij van vorig jaar zo’n succes was is er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. Aanmelden is dus nodig en kan via info@mondovino.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.mondovino.nl.

Artikel delen:

Reageer