Berkum uitgeschakeld door Heracles

Almelo – VV Berkum is in de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker uitgeschakeld door Heracles: in het met zo’n 8000 bezoekers goed gevulde Polman Stadion werd het 4-0 voor de Almelose eredivisionist. Grote man bij Heracles was spits Glynor Plet, die drie goals voor zijn rekening nam. Hoewel de thuisclub, weinig verrassend, won kon Berkum terugkijken op een redelijk geslaagde avond. "We zijn niet weggespeeld en hebben ook nog wel een paar kansjes gehad. Maar nadat we met 2-0 achter kwamen konden we er geen wedstrijd meer van maken," aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge.

Aanvoerder Marc van der Meulen van de Zwolse hoofdklasser was dat met hem eens. “Na de 2-0 hebben we nog wat speldeprikjes uitgedeeld, meer niet. Het was lastig, die jongens spelen een stuk sneller dan wij gewend zijn. Maar ik denk dat we de club goed vertegenwoordigd hebben, 4-0 tegen zo’n tegenstander is voor ons een redelijk resultaat al hoop je natuurlijk stiekem op meer.”

Een domper voor Berkum was wel de rode kaart die spits Kassim Bizimana 10 minuten voor het einde, toen zijn team al met 4-0 achter stond, kreeg vanwege een slaande beweging. Door die verwijdering wacht hem een schorsing in de competitie en dat is, gezien de blessures bij andere aanvallers, slecht nieuws voor Berkum. Even voordat hij werd weggestuurd leek Bizimana nog een enorme kans te krijgen om zijn ploeg aan de tegengoal te helpen waarop alle Berkum-fans hadden gehoopt. Piet de Jong onderschepte de bal na een pijnlijke fout in de Heracles-defensie en speelde Kassim aan, maar die wist dat niet te verzilveren.

Ook in de beginfase kreeg Berkum enkele mogelijkheden maar de inzetten van Frank Hoolsema en Boy Boeloerditi misten de kracht om Heracles-doelman Remko Pasveer in de problemen te brengen. Na 20 minuten was het wel raak voor de eredivisionist toen de bal na een corner voor de voeten van Glynor Plet belandde en zijn schot betekende de 1-0 voor Heracles. Een kleine 10 minuten later ging de Berkum-defensie de fout waardoor er direct enkele spitsen vrij kwamen te staan, waarvan uiteindelijk Everton Ramos da Silva profiteerde: 2-0. Op slag van rust werd een schot van diezelfde Everton uit de doelmond gewerkt door Dennis Horstman, zodat het tot de pauze bij twee doelpunten bleef.

Na de hervatting ging Heracles zoals verwacht door met het onder druk zetten van de Zwolse amateurs. In de 56e en 63e minuut werd dat de Berkum-defensie te machtig waardoor Plet de 3-0 en 4-0 op het scorebord bracht. Heracles probeerde nog wel verder uit te lopen maar deed dat niet al te fanatiek meer en de Almeloërs stuitten bovendien een aantal keren op de solide keepende Mathijs Bouwhuis, zodat er in de stand geen verandering meer kwam.

“De kans dat je zo’n wedstrijd wint is misschien één op vijftig, maar daar ga je dan toch voor. Ik had op wat meer gehoopt,” was na afloop het toch wat misnoegde commentaar van Berkum-trainer Ten Berge.

Heracles Almelo-VV Berkum, 26 oktober 2011 (3e ronde KNVB-beker)Eindstand: 4-0 (2-0)Doelpuntenmakers: 21. Glynor Plet (1-0), 30. Everton Ramos da Silva (2-0), 56. Glynor Plet (3-0), 63. Glynor Plet (4-0)Rode kaart: Kassim Bizimana (Berkum)Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Kees Dorgelo (82. Edmund Mijnheer), Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Felix Hermsen, Jesper Beunk, Boy Boeloerditi (46. Piet de Jong), Frank Hoolsema (72. Rik Jan de Groot), Marc van der Meulen, Kassim BizimanaOpstelling Heracles Almelo: Remko Pasveer, Tim Breukers, Antoine van der Linden, Mark Looms, Everton Ramos da Silva, Glynor Plet, Ben Rienstra, Kwame Quansah, Luis Pedro, Thomas Bruns, Willie Overtoom (46. Lerin Duarte)

Door Theo Kölker

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Tja, het blijft jammer maar het kwaliteitsverschil is natuurlijk ook wel dermate (kijk in welke divisie ze spelen)…
  en ach ja, wat niet mogelijk is…


  ⚠️ Meld

 2. Nou jongens,alle waardering voor jullie,netjes gevoetbald,niks geen geschop,en ook nog wat kansjes gehad!!
  Hoop dat het jullie verder goed gaat!!

  Groet:een Heracles-Almelo supporter.


  ⚠️ Meld

 3. Die trainer moet die Boy Boeloerditi er is uitgooien. Wat een drama voetballer is dat zeg! Hij heeft zat alternativen op de bank. Maar ja vriendje van de trainer he..


  ⚠️ Meld

 4. mooie wedstrijd goede sfeer, helaas een verlies van Berkum, maar dat was natuurlijk ingecalculeerd. En idd Joepie ik ben het volledig met je eens, die Boy Boeloerditi hoort niet bij de beste Berkum 11, maar omdat de trainer hem kent speelt die. Schande.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.