Cabaretier Lambert-Jan Koops in première in Odeon

Zwolle – De nieuwe cabaretvoorstelling ‘36’ van Lambert-Jan Koops gaat op donderdag 24 november in première in Theater Odeon in Zwolle. ‘36’ is inmiddels alweer het vierde avondvullende programma van Lambert-Jan Koops afkomstig uit Dedemsvaart.

koops.jpg

Lambert-Jan werd dit jaar 36. Dat is dubbel volwassen, dus je zou denken dat hij inmiddels wel weet hoe dat moet. Maar dat valt toch wat tegen. De problemen die de moderne mens tegenwoordig dagelijks moet zien te overwinnen zijn niet niks. Bijvoorbeeld jongetjes van acht die om voetbalplaatjes komen bedelen in de supermarkt. Of lifters, de luie stakkers. In 36 trakteert Lambert-Jan de kijker op meer ergernissen uit zijn dagelijks leven. Een troost: u bent verzekerd van tranen met tuiten. Van het lachen dus…. Moeiteloos voorziet hij zijn ogenschijnlijk oppervlakkige relaas van een grote dosis intelligente humor, doldraaiende redeneringen en scherpe observaties.

Zijn derde programma Koops 2.0 werd enthousiast ontvangen. Dit programma voorzag niet alleen in een vertrouwde portie zwartgalligheid, maar toonde ook een ontwapenende en – zien we het goed? – enigszins gevoelige Lambert-Jan, die vertelt over een gekoesterde kinderwens die niet wil uitkomen. Lambert-Jan in de prijzen In 2009 won Lambert-Jan de persoonlijkheidsprijs op het Belgische Humorologie Concours. Eerder al won hij de Culture Comedy Award (2003) en het Deltion Cabaretfestival (2004).

Artikel delen: