Topdrukte tijdens NK Autotrek

Zwolle – Het NK Autotrek in Zwolle kende een ongekend spannende finale. Bij het Firezone station aan de van Wevelinkhovenstraat in Zwole kwamen sterke mensen van heinde en verre om onder toeziend oog van weerman Piet Paulusma een auto zo snel mogelijk over 25 meter door het tankstation te trekken. Het parcours was in Zwolle perfect en onder aanmoediging van het enthousiaste publiek wisten de deelnemers zeer goede tijden neer te zetten.

paulusma.jpg

Zowel de heren als de dames bleken zeer aan elkaar gewaagd. Alle drie de vrouwen in de NK-autotrek finale vertegenwoordigden een stuk women’s power; Twee van hen waren waren net moeder geworden en de 3e finaliste, Hendriette van Munster is sinds een week oma. Getsje Vijn zette in de voorrondes al een indrukwekkende tijd neer, maar wist in de finale de auto met 14.55 seconden over de finishlijn te trekken. Getsje, die van haar vriendin had gehoord dat er weer iets leuks te doen was bij Firezone, kwam ‘gewoon’ even langs. Zij kon op deze avond 500 euro aan brandstof incasseren.

Bij de heren ging de winst naar meervoudig autotrek-kampioen Marvin Mulder. In een zinderende finale waarbij het om honderdsten van seconden ging trok hij de auto toch net iets sneller dan Klaas Liemburg die in de voorrondes nog de snelste tijd had genoteerd. Derde werd Corne Moed die met zijn 10.76 een heel verdienstelijke prestatie verrichtte.

Het NK Autotrekken is een van de vele acties van Firezone, een landelijke keten van onbemande tankstations. ‘We staan bekend om onze lage brandstofprijzen maar ook om onze ludieke acties,’ vertelt directeur Peter Groen, ‘het NK Autotrek is daar een prima voorbeeld van. Houd dus onze website goed in de gaten om te zien waar u binnenkort kans maakt om 500 euro te winnen.’

Artikel delen: