Het weer: mix van zon en bewolking

Zwolle – Vrijdag blijft vooral het noordwesten gevoelig voor dikke wolkenvelden. Mogelijk valt op de Wadden zelfs een spatje regen. Elders in het land zien we vrijdag een mix van sluierwolken en zon. Met 14 graden in het noorden tot 17 in het zuidoosten is het vrij zacht voor de tijd van het jaar en doordat er weinig wind staat voelt het aangenaam aan.

 27-10-2011_weerfoto_2__oliemolen_de_passiebloem_.jpg

Oliemolen De Passiebloem

Zaterdag lost de aanwezige nevel en mist in de loop van de ochtend op. Vanuit het zuiden trekken wolkenvelden over, maar er zijn ook flinke zonnige perioden. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind en het wordt mogelijk nog een graadje warmer dan op vrijdag. Zondag is er meer bewolking, maar blijft het wel overal droog. De zuidwestenwind trekt overdag op nadering van een lagedrukgebied merkbaar aan.

Ook maandag wordt nog een aangename herfstdag, wel gaat de zon vaak schuil achter dikke bewolking. Met een middagtemperatuur die nog altijd weet uit te komen op gemiddeld 16 graden blijft het aanhoudend zacht.

Vanaf dinsdag is het behoorlijk wisselvallig met veel bewolking, wind en regelmatig regen. ’s Nachts ligt de temperatuur met gemiddeld 9 graden aan de hoge kant en ook overdag blijft het zacht met maxima rond 15 graden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.