Kinderen maken kennis met taekwon-do en majorette

Zwolle – Elke vakantie staan er bij BSO De Vlieger een aantal sportieve activiteiten op het programma. Zo ook tijdens de afgelopen herfstvakantie. De kinderen van BSO De Vlieger en BSO Geert Groteschool van Landstede Kinderopvang konden meedoen aan een workshop Taekwon-do (dinsdag 25 oktober) of Majorette (donderdag 27 oktober). De belangstelling was groot.

dsc_7733_bk.jpg

Taekwon-do is een Koreaanse verdedigingssport waarbij zelfbeheersing en respect centraal staan. Beoefenaars ontwikkelen onder meer zelfvertrouwen en discipline. Ook leren ze zichzelf te verdedigen. Voor de meeste kinderen was het de eerste keer dat ze kennismaakten met deze verdedigingssport: “De afgelopen vakanties hadden we voor bekende sporten als voetbal, volleybal en dansen gekozen. Deze keer wilden we de kinderen kennis laten maken met wat minder bekende sporten”, aldus assistent-leidinggevende Jessica Talen van BSO De Vlieger. De workshops vonden plaats bij locatie Ingelandhof van BSO De Vlieger in Stadshagen.

dsc_7760bk.jpg

dsc_7787bk.jpg

De workshop Taekwondo werd gegeven door Kenneth Sewbalak van Mu ssang Martial Arts, een in vechtkunst gespecialiseerde sportschool in Zwolle. Nadat Sewbalak de kinderen wat over de vechtkunst had verteld, leerde hij de kinderen de eerste beginselen. Aan het eind van de workshop konden de kinderen al een bepaalde routine – een serie van bewegingen – laten zien. Sharon Vierhuis is instructeur bij majorettevereniging Majofique in Wezep en muziekvereniging Nooit Gedacht in Zwolle. Zelf heeft ze ook jaren zelf de sport beoefend, in haar carrière is ze Europees kampioen geworden met haar toenmalige majoretteteam. Pedagogisch medewerker Chantal Eghuizen: “Om te laten zien wat majorette precies inhoudt, vertoonde Sharon Vierhuis een dvd. Daarna volgde een warming-up en gingen de kinderen aan de slag. Ook bij deze workshop was het resultaat dat de kinderen – op muziek – een eenvoudige routine konden geven.”

BSO De Vlieger stelt voor de vakanties een gevarieerd activiteitenaanbod samen. “Kinderen komen dan hele dagen op de BSO, waardoor je meer activiteiten kunt aanbieden dan op een doordeweekse dag”, aldus Talen. Naast de sportieve workshops konden de kinderen meedoen aan diverse avontuurlijke, creatieve en technische activiteiten zoals een speurtocht, een uitstapje naar het in de herfstvakantie georganiseerde LEGO WORLD, een playbackshow, solderen en zeepkettingen maken. Alle activiteiten stonden in het teken van ‘Ontdek je talent’, het thema voor deze herfstvakantie. Talen: “Tijdens het bedenken van de activiteiten houden we rekening met alle verschillende leeftijden van de kinderen. Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen meer bewegen – beweging is belangrijk om gezond te blijven – bieden we veel sportactiviteiten aan.” Er is altijd veel animo voor de vakantieactiviteiten.

Artikel delen: