Nadine Kieft exposeert sieraden bij Kunstuitleen

Zwolle – De sprookjesachtige sieraden van Nadine Kieft zijn stuk voor stuk sferische kunstwerkjes. Bij het maken van haar sieraden gebruikt ze alleen hoogwaardige materialen, zoals eerste gehalte zilver, goud, natuurlijke edelstenen, zoetwaterparels en hand-gesneden Italiaanse camees. De figuratieve ontwerpen zijn vaak geïnspireerd door elementen uit de natuur.

nadinekieft_hi_3.jpg

Nadine Kieft (Leiden, 1978): "De drijfveer achter het edelsmeden is mijn verzamelwoede voor mooie, kleine dingetjes. Edelsteentjes, parels, camees, knoopjes, kantjes, mond-geblazen poppenogen. Mijn sieraden zijn nooit strak en gepolijst. Hamerslag en butsen maak ik expres, zodat je kunt zien dat het met de hand gemaakt is en elk stuk uniek is.”

De (verkoop-)expositie is te bezoeken vanaf 1 november tot en met 31 december 2011.

Jaarlijks nodigt Kunstuitleen Zwolle een kunstenaar uit het Sieraad van het Jaar te ontwerpen. Voor 2011 valt de eer aan Nadine Kieft. Zij is de ontwerpster van het 22e jaarsieraad.

Op zaterdag 26 november, de Dag van het Sieraad, wordt het sieraad ‘onthuld’. Abonnee’s en bezoekers van voorgaande edities van de Dag van het Sieraad ontvangen een uitnodiging voor een exclusieve preview van het sieraad en ‘meet & greet’ met de kunstenaar.

Meer info: www.kunstuitleenzwolle.nl Bezoekadres: Kunstuitleen Zwolle, Voorstraat 31 Openingstijden: dinsdag tm zaterdag 11 – 17 uur, donderdagavond koopavond tot 21 uur

Artikel delen: