100.000e bezoeker voor Museum de Fundatie

Zwolle – Vandaag, vrijdag 28 oktober, verwelkomde Museum de Fundatie zijn 100.000e bezoeker dit jaar. 2011 is daarmee een topjaar dat gelijke tred houdt met 2010, het jaar waarin ondermeer de nieuwe Van Gogh werd gepresenteerd.

img_7159_copy.jpg

Het bleek de 16-jarige Christa Ooms te zijn die op bezoek kwam om voor een schoolproject het een en ander te bekijken. Uit handen van Ralph Keuning, directeur van de Fundatie, kreeg zij twee boeken over nu lopende tentoonstellingen overhandigd.

 img_7144_copy.jpg

img_7147_copy.jpg

Populair dit jaar waren de tentoonstellingen Biedermeier en Neoclassicisme uit de Collecties van de Vorst van Liechtenstein en Evert Thielen – Recent werk in Zwolle en Rob Scholte – Silk cut in Heino. Ook de huidige exposities, Meer licht en Van Albrecht Dürer en Thomas a Kempis – Kunst en handschriften uit de tijd van de Moderne Devotie zijn echte publiekslievelingen. Van de ruim 100.000 bezoekers bezochten er zo’n 72.000 Paleis a/d Blijmarkt en 28.000 Kasteel het Nijenhuis bij Heino.

img_7153_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Nou nou erg toevallig allemaal hoor.

  Even een reken sommetje.

  72000 bezoekers over 52 weken 6 dagen per week open is ongeveer 230 bezoekers per dag.
  Is gemiddeld 38 bezoeker per uur.

  En daarvoor verkrachten ze een historisch gebouw.
  Niet die Keuning of de architect die dit misbaksel ontworpen heeft maar de gemeente Zwolle is daarvoor verantwoordelijk.
  En met gemeente bedoel ik dus die ambtenaren die hier persoonlijk hun goedkeuring aan gegeven hebben.

  Een uithangbord ooit eens ontworpen door Veltien en wat er al decenia hangt moest door die zelfde anbtenaren verwijderd worden omdat het niet paste in de stad.

  Ben ik nu gek of zijn ze daar op het stadhuis van het padje af?
  Een klap van de windmolens hier in Zwolle hebben ze nog niet kunnen krijgen want die krengen zijn pas in aanbouw.
  Nu al geen gezicht.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.