‘Niet genoemd, maar toch aanwezig…?”

Zwolle – Zondag 6 november is er om 17.02 uur op radio 5 een kerkdienst  vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Zwolle te beluisteren.

 061111ds._jan_janssen_11.jpg

”Regeringsleiders zoeken momenteel koortsachtig naar manieren om de schuldencrisis te beteugelen. Tegelijkertijd lijden mensen in de Hoorn van Afrika opnieuw grote honger”, zegt ds. Jan Janssen. Wetenschappers speuren naar nog meer technologische vooruitgang, bedrijven naar meer winst. Janssen stelt in de radiodienst vanuit de GKV in Zwolle-West de vraag: Waar is God in dit geheel?

Zendtijd voor Kerken zendt deze dienst uit op zondag 6 november, vanaf 17.02 op radio 5. Waar is Hij, wanneer regeringsleiders, politici, leidinggevenden in bedrijven en organisaties en ouders thuis grip proberen te krijgen en te houden op het leven? In het Bijbelboek Ester lijkt God de grote afwezige. In alle tien de hoofdstukken komen we niet één keer de naam van God tegen. Of is Hij er toch? Maar hoe dan? En wat is mijn plek in al die grote en kleine gebeurtenissen? Vanuit het Bijbelboek Ester gaat Jan Janssen in op deze vragen.

Dit verhaal maakt deel uit van het project: ‘de 10 mooiste Bijbelverhalen van Zwolle’. Het verhaal staat op nummer 8 van de top 10 en staat in veel diensten van deelnemende Zwolse kerken in de maand november centraal.: http://www.de10mooistebijbelverhalenvanzwolle.nl. Er worden liederen gezongen uit de bundels Psalmen voor Nu, het Gereformeerd Kerkboek en Opwekking. De begeleiding van de samenzang vindt plaats door orgel en piano met combo. Het orgel wordt bespeeld door Jan Jaap Wietsma en de piano door Ard Hunnersen. Verder zal de cantorij nog een lied zingen.

Artikel delen: