Het weer: warm voor de tijd van het jaar

Zwolle – Het is zaterdag wisselend bewolkt en plaatselijk komt er mist voor. De temperatuur ligt rond 10 graden. In de loop van de ochtend trekt eventueel aanwezige mist op, maar houden we wel last van wolkenvelden. Geleidelijk komt er ook wat ruimte voor de zon.

28-10-2011_weerfoto__zwolle_vanaf_nieuwe_ziekenhuis.jpg
Zwolle vanaf de Isala Klinieken locatie Sophia

Zaterdagmiddag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en de temperatuur loopt op tot 15 graden in het noorden en lokaal zelfs 18 graden in het zuiden van het land. Dit is een stuk warmer dan de normale middagtemperatuur van 12-13 graden in deze tijd van het jaar. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot hooguit matig van kracht. Zaterdagavond en nacht is er vrij veel bewolking en daardoor koelt het niet ver af. De minima zijn met ongeveer 11 graden zeer hoog voor eind oktober. Als het even opklaart kan er in het zuiden en oosten een mistbank ontstaan. In de kustgebieden waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind, waardoor de mistkansen daar minimaal zijn.

Ook zondag is er behoorlijk veel bewolking, maar het blijft vrijwel overal droog. Met 14 tot 17 graden wordt het iets minder zacht dan vandaag. Maandag is er weer iets meer ruimte voor de zon. Verder wordt het opnieuw gemiddeld 16 graden en waait er een matige zuidenwind. Daarna houden we nog een aantal dagen dit weerbeeld en blijft de temperatuur aan de hoge kant. Vanaf donderdagavond neemt de neerslagkans toe en moet de temperatuur iets inleveren.

Artikel delen: