Chat Log 38

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 39 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Dit Chat Log zal een laatste log zijn in de rubriek Algemene Logs. Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 489
 1. Hmm, denk je een leuke 2e helft te zien bij EDON samen met VRIEND Doeksen, wordt de wedstrijd gestaakt. 3 x ROOD voor EDON + een blessure.>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 2. @ Joppuh, beeldend de Sjoerd Mossou. O.a. ⤽Voetbal is een metafoor voor het leven; Mauro Manuel word gevloerd??.de scheidsrechter verschuilt zich achter de regels en fluit voor buitenspel. Dat was het misschien wel, een half metertje, maar vooral niet hinderlijk. Verre van dat!⤝
  & Youp, tja weer gewoon Youp. ⤽Geen afgekloven politieke botjes??.zeker niet NU??.Toetert zo hard dat we de roep om de terugkeer van de dalai lama niet kunnen horen. Over JC & La Ling, Bert v/d V. Gerdje voor fusie??als Geert het goed vindt. Maxime en Camieleke⤝
  —————

  Gister het laatste tenenkrommende aanbod van Bleker gezien bij P&W? Ga je mee naar Twente-PSV Mauro? ⤽Dacht ut niet⤝ antwoordde hij (nog PSV-fan ook). CDA wil humaner asielbeleid. Niemand zegt wat dat in de praktijk betekent en wanneer het ingaat.  ⚠️ Meld

 3. Dit is vast duidelijker:

  Be Quick Vr. 3 – 1 Oranje Nassau Vr.

  VSCO ’61 4 – 0 Zwolsche Boys

  Avereest 1 – 3 HTC

  SVV ’56 1 – 0 SVI

  CSV ??28 2 – 1 Bergentheim

  HFC Storica 5 – 2 Wilsum

  Wijthmen 3 – 2 Bruchterveld

  VSW 2 – 7 Kloosterhaar

  ZAC 2 – 0 DKB

  CSV Apeldoorn 1 – 0 Berkum

  WVF 1 – 0 SDV Barneveld

  DZC ’68 2 – 0 Be Quick ??28

  Edon 0 – 0 ’s Heerenbroek

  Robur et Velocitas ZO 30 OKT SV Zwolle

  Ulu Spor ZO 30 OKT OVC ’21

  Koninklijke UD ZO 30 OKT Dieze West

  of gewoon de actuele aanwinst voor Zwolle gelinkt
  Zwolse voeltbaluitslagen strak en snel geactualiseerd


  ⚠️ Meld

 4. OPROEP AAN ASSIE, beste assie ik weet dat je druk bent en een dagje ouder word.. Maar de blaadjes vallen van de boom en liggen nu bij mij tegen de voordeur tot op brievenbus hoogte.
  Kun je tijd vrijmaken om mijn voortuintje bladvrij te maken, als ik nu met de rolstoel het huis binnen wil dan sta ik eerst een paar minuten te slippen.


  ⚠️ Meld

 5. Gisteren een allerschattigst jongetje met zijn vader aan de deur, tegen etenstijd. Hij stak een ingestudeerd verhaaltje op, waarbij hij vertelde, dat zijn moeder voor de, ik meen hersenstichting, een aantal kaarten zelf gemaakt had. Zij verkochtten ze nu voor een euro per stuk, of 6 voor 5 euro.
  Dus ik zeg: “Ik vind dat je het heel goed hebt gezegd, echt waar, maar ik ga het niet doen, sorry.”
  Zegt zijn vader daarachter: “Dat is uw vrije keuze!”
  Op zo’n manier, dat ik dacht (let op; ik zei het gelukkig nog n?t niet): “Nou, dat schattige heb je in ieder geval niet van je vader!!”


  ⚠️ Meld

 6. JorgenRaymannJörgen Raymann

  Regels zijn regels! Maar de regels bijstellen voor Griekenland is geen probleem. Ook al kost het meer dan 10.000 Mauro’s


  ⚠️ Meld

 7. AmhaliNajib Amhali

  Lieve #Mauro zal ik je adopteren?dan noem ik je wel Henk of Ingrid,en wie weet speel je ooit voor oranje,dan zal heel NL voor je juichen

  Het houdt echt heel Nederland bezig en terecht, je kan mensen, en zeker geen kinderen, niet zo lang laten wachten op wel of niet te mogen blijven!


  ⚠️ Meld

 8. De felicitatiedienst feliciteert:

  Diezerpoorter met zijn 1e gouden plak!

  Eregalerij:

  met 1: Papa Val, Ingrid, Appie, ps, Dick, Kire, MarKel, Tim, JanD, ja-tja, Bernard & Diezerpoorter
  met 2: Ingrid, Natascha, Derk, Assendorper, Doeksen, Eva, Bert J & Blauwtje
  met 4: Dame
  met 7: Joppuh


  ⚠️ Meld

 9. Goeiemorgen!

  Voor sommige mensen een minder goede morgen. Vanochtend om 5.00 uur begonnen met Sanne de fles te geven en rond 5.30 uur zat ik wat foldermateriaal van Melanie d’r operatie door te nemen. Kwamen allemaal brandweerwagens voorbij. Geen sirene, wel zwaailicht. Later ook nog brandweerwagens met sirene én zwaailicht. Wat blijkt:

  Melding BRW (30-10 05:52): PRIO 1 Woningbrand : OLDENEELWEG : 2 8016PD ZWOLLE (Rietendak: ja) (OvDB Alarmeren: ja)

  Bah! Hopen, dat er niemand gewond geraakt is!

  Verder: @BertJ: ah zo! 😉
  @Eva: die vrouw zelf is bij ons aan de deur geweest. Ik heb wel 6 van die kaartjes gekocht. Zaten overigens hele mooie foto’s van kittens en golden retriever puppy’s bij. Maar goed. Daar gaat het niet om. Ik snap precies wat je bedoelt! Het is te zot voor woorden dat ze je ook nog eens een schuldgevoel aan praten! Dat gebeurt in de Diezerstraat ook al vaak en nu ook nog eens bij je voordeur. Ook een beetje dubbel om je kindje in te zetten om een mooi verhaal te vertellen.


  ⚠️ Meld

 10. Ja was erg leuk @ingrid. Het was idd in de 30 jaren met kostuums, decor alles erop en eraan. Luitenant knakkerman had zijn rol goed onder controle haha heb genoten.


  ⚠️ Meld

 11. Bericht door doeksen, op 30 oktober 2011 om 16:08
  a.s.zaterdag moet DE club tegen dosk,heb in de wandelgangen gehoord dat er veel VRIENDEN van het log gaan kijken.ben benieuwd

  Heb al een kaartje in de voorverkoop gekocht (ivm de drukte).:D


  ⚠️ Meld

 12. Straks nog even naar de Vecht geweest. Eén vis gelost en daarna mijn allereerste snoekbaarsje ooit gevangen. Het was een kleintje (max 20 cm), maar wat een schitterende vis!


  ⚠️ Meld

 13. Plantje, jij bent nogal op taal. Ik raak altijd in verwarring door het woord ‘straks’. Speelt het daarbij nu in het verleden (zoals in jouw voorbeeld) of juist in de toekomst (“ik doe de afwas straks wel”)? Of mag het allebei?


  ⚠️ Meld

 14. Dat is een goeie Dame! Het is in ieder geval van toepassing op de toekomst. Inderdaad:”Ik doe de afwas straks wel” is een goed voorbeeld.
  Ik denk dat het gebruik van “straks” voor het verleden eigenlijk een verbastering is van “daarstraks”. Echter als ik ga zoeken naar synoniemen voor “daarstraks” staat “straks” er ook bij.
  Het schijnt dus beide te mogen.

  En als je er te lang naar kijkt is “straks” een heel raar woord! 😉


  ⚠️ Meld

 15. Dat geldt voor bijna alle woorden. Soms lukt het je zelfs niet meer om het goed te spellen. Beter niet teveel nadenken dus. Ach voor veel mensen geldt toch dat het niet uitmaakt hoe je iets spelt en of je het juist gebruikt, zolang je elkaar maar begrijpt. In die opvatting zit ook wel iets in. Desondanks blijf ik mijn best doen.


  ⚠️ Meld

 16. Ik moet zeggen, dat ik een beetje van mezelf schrok toen ik me realiseerde dat ik “maar” één d/t fout had gevonden in de documentatie van het Weezenlanden ziekenhuis. Ik was aangenaam verrast over het correcte taalgebruik. En eigenlijk is dat de omgekeerde wereld!

  Zolang je je best blijft doen moet een foutje echt wel een keer kunnen. Maar tegenwoordig zie je wel vaak, dat mensen de gedachtengang hebben dat ze hun best niet meer hoeven doen zolang er maar begrepen wordt wat er bedoeld wordt. En dat lijkt me geen goede ontwikkeling!

  Met name de woorden gebeurd/gebeurt, word/wordt, vind/vindt en bedoeld/bedoelt gaan heeeeeeeel vaak fout!


  ⚠️ Meld

 17. Klopt. Ik weet heel goed hoe het hoort, maar zie in mijn eigen postings vaak irritante taalfouten. Soms door de snelheid van typen, soms doordat ik later een zin verander en dan niet goed oplet, soms uit slordigheid.


  ⚠️ Meld

 18. Geen idee, heb ze niet gezien. Het was donker buiten en ik had (we zaten nog aan tafel) geen zin om ze eens uitgebreid te gaan bekijken…
  Plantje heeft ze gekocht, die zou het moeten weten…
  @Plantje; Waren dat de kaarten???


  ⚠️ Meld

 19. Verduld, Dame… ben zelf eens gaan googlen op “hersenstichting” en “kaarten” en ik kom idd diezelfde kaarten tegen…
  DAT zou me wat zijn, zeg!!! Aan de deur zijn ze gepromoot als zijnde “heeft mijn moeder zelf gemaakt”.
  Nou ben ik dubbel zo nieuwsgierig of dat de kaarten zijn…


  ⚠️ Meld

 20. Deze zijn iig echt van de hersenstichting, gemaakt door mensen met hersenschade. Overigens mag je niet collecteren zonder vergunning. Elk goeddoelorganisatie heeft een ‘eigen’ collecteweek, landelijk, zodat ze ook makkelijker reclame kunnen maken voor dat goede doel. De week voor de hersenstichting was ergens dit voorjaar. Waarschijnlijk dus geen zuivere koffie, maar dat vermoedde je vast al.


  ⚠️ Meld

 21. Bericht door doeksen, op 30 oktober 2011 om 16:09
  misschien ook wel leuk voor jou assie,want er komt misschien ook wel een vriendin van je

  Ik kom zeker kijken Doeksen. Je maakt me nieuwsgierig.


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door Dame, op 30 oktober 2011 om 19:00
  Klopt. Ik weet heel goed hoe het hoort, maar zie in mijn eigen postings vaak irritante taalfouten. Soms door de snelheid van typen, soms doordat ik later een zin verander en dan niet goed oplet, soms uit slordigheid.

  Ach…iedereen maakt wel eens een foutje. En dát moeten we elkaar ook niet kwalijk nemen denk ik. Hoewel ik het wel op prijs stel om op fouten gewezen te worden.

  Bericht door Eva, op 30 oktober 2011 om 19:41
  @Plantje; Dus jij hebt de moeder zelf gehad aan de deur???
  En? Was ze allerschattigst??? 😉

  Gewoon een vrouwtje… niets bijzonders eigenlijk.

  Bericht door Eva, op 30 oktober 2011 om 20:04
  Geen idee, heb ze niet gezien. Het was donker buiten en ik had (we zaten nog aan tafel) geen zin om ze eens uitgebreid te gaan bekijken…
  Plantje heeft ze gekocht, die zou het moeten weten…
  @Plantje; Waren dat de kaarten???

  Nope…andere kaarten. Met enkel foto’s. En ze claimde inderdaad die zelf gemaakt te hebben.

  Bericht door Dame, op 30 oktober 2011 om 20:08
  Deze zijn iig echt van de hersenstichting, gemaakt door mensen met hersenschade. Overigens mag je niet collecteren zonder vergunning. Elk goeddoelorganisatie heeft een ‘eigen’ collecteweek, landelijk, zodat ze ook makkelijker reclame kunnen maken voor dat goede doel. De week voor de hersenstichting was ergens dit voorjaar. Waarschijnlijk dus geen zuivere koffie, maar dat vermoedde je vast al.

  Daar zit ook wat in Dame! Ik had daar nog niet eens bij stilgestaan. Ik weet het eigenlijk wel, maar het was me weer even ontschoten. Ik moet denk ik toch iets kritischer worden als de zoveelste hier weer aan de deur staat.
  Het heeft er ook een beetje mee te maken, dat ik uit een boerengat kom en dan daarbuiten zelfs woonde waar de harde weg ophield. De meeste collectanten kenden we. Daarnaast vonden we altijd dat als iemand de moeite deed om zo ver te komen er ook wel iets tegenover mocht staan 😉


  ⚠️ Meld

 23. Dame, op 30 oktober 2011 om 19:53
  Hoe is het mogelijk. Ik was me zo bewust van dat gevaar. Heb de tekst wel 10x nagelezen (en daarna de constructie nog wat veranderd…). Gebeurt het dus nog waar je bang voor was.


  ⚠️ Meld

 24. Ach, ik heb ook wel eens vrij lelijke kaarten gekocht op straat. Heel bewust, omdat ik meelij met ze had en ze wel iets extra’s gunde. Hoe ik het beoordeel hangt erg van de omstandigheden én van mijn stemming af.


  ⚠️ Meld

 25. @Dame, ja ik weet het wel. Met het is voor de nabestaanden prettig, dat de “hele”wereld het ook weet. En voor Maxima, je bent de dochter van, en dat valt haar niet aan te rekenen.
  Dat is/was met de kinderen van de nsb’ers toch ook zo.


  ⚠️ Meld

 26. Mogguh, heerlijk tv-avondje gister:
  Profiel van Maarten van (de unieke) Rossum na Studio Sport en Het Journaal.
  Daarna het ongelooflijke verhaal van die jonge Ned.wapenhandelaar die ook nog zijn baas (de Rabobank) wou overvallen. Was nog manager ook: weer zo’n gevalletje “hebzucht en nooit genoeg nu zelfs over lijken”
  En in de (vele) reclames gezapt naar Brandpunt over de vader van Maxima, met veel originele beelden.


  ⚠️ Meld

 27. Vanavond 20.20 uur, Nederland 2
  Scherp De Zeis markeert het 30-jarig jubileum van De Dijk dat zaterdag 1 oktober werd gevierd met een reeds lang van tevoren uitverkocht optreden in Paradiso.

  Onlangs ging ⤽Hou Me Vast⤝ ,de documentaire over De Dijk van regisseur Suzanne Raes, in premi?re op het Nederlands Film Festival. Hierin worden de mannen van De Dijk op de voet gevolgd tijdens het enerverende jaar 2010: een jaar vol vriendschap, vreugde, verdriet en soul. De documentaire is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek, de persprijs van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.
  —-
  Net in Tijd voor 2, van Frits Spits op Radio 2, interview met toetsenist van De Dijk. Nu “Hold on tight” met Solomon.


  ⚠️ Meld

 28. @Plantje

  had je anti pronatie nodig in je loopschoenen? Dat komt heel veel voor dus ik had me er ook al op voorbereid, blijkt dat ik het met een algemene schoen af kan haha….

  4 December St Nicolaasloop me allereerste test, laatst met de kika loop was ik ziek dus kon ik niet mee doen…


  ⚠️ Meld

 29. De jongen is dinsdag aanwezig bij een manifestatie op het Plein met sympathisanten. ”Ik beloof dat ik altijd zal proberen van waarde te zijn voor Nederland. Laat mij alstublieft voor altijd hier blijven”, schrijft Mauro in de tekst.

  En hiervan gaan mij dus de tranen over de wangen rollen he:(


  ⚠️ Meld

 30. Dick, met Solomon was echt groots, verder luister ik tegenwoordig veel naar radio 2 ’s morgens met de heer ontwaakt, ook n leuk en lekker wegluisterend programma met niet te veel gebral dr in!:D


  ⚠️ Meld

 31. Bedankt voor de herinnering Joppuh; Sander de Heer was ik al bijna weer vergeten. Leuk programma, in tegenstelling tot Giel wat ik lang niet altijd tof vind….’s morgens in de auto en op ’t werk gaat ie ook op 2 :D:D:D


  ⚠️ Meld

 32. Ik dacht al, wat is er toch mis… de servers houden expres geen rekening met “daylight savings” zoals dat heet, om fouten in logs te voorkomen, dus liep de klok een uur voor. Ik heb nu handmatig de tijdzones weer goed gezet (zal er met de zomertijd weer aan gaan denken) dus vanaf nu (19:09 wintertijd) moet alles weer kloppen! Sorry… 😉


  ⚠️ Meld

 33. Bericht door Bert J., op 31 oktober 2011 om 13:10
  @Plantje, die van die snoekbaars 8)

  Dat lijkt me niet zo’n goed plan 😉 Ik heb de foto aan mijn vriendin laten zien en er echt bij uit moeten leggen wat er nou zo mooi is aan zo’n vis. Zelfs daarna snapte ze het nog niet 😀

  Bericht door Natascha, op 31 oktober 2011 om 15:29
  @Plantje

  had je anti pronatie nodig in je loopschoenen?

  Nope…wel schoentjes die extra breed zijn, maar verder niets bijzonders.


  ⚠️ Meld

 34. Helaas waarschijnlijk zinloze actie, maar toch hierbij de petitie Mauro moet blijven.Mauro moet blijven

  Ik was vanavond erg ontroerd door het lied dat Claudia de Breij heeft gemaakt op de melodie van Meneer de President. Was niet de enige, want haar site lag er enige tijd uit vanwege het aantal bezoekers.

  Meneer de minister, welterusten
  Slaap maar lekker, hier in Holland ben je thuis
  Denk maar niet te veel aan al die verre kusten
  Stuur Mauro en de anderen maar naar huis
  Denk vooral niet aan uw oude idealen
  Gooi de principes die u had maar overboord
  Denk maar niet aan hoe ze hem straks komen halen
  Droom maar fijn van uw regeerakkoord

  Denk maar niet meer aan uw tijd als burgemeester
  Aan wat u toen over die haatzaaiers dacht
  Vier jaar later blijkt u toch verwante geesten
  Meneer de minister Slaap zacht

  Denk maar niet meer aan hoe u nog geloofde
  In Jezus en in Generaal Pardon
  Denk maar niet aan hoe u vroeger nog beloofde
  Dat u alles voor ze doen zou wat u kon
  Droom maar niet van al die nare zeecontainers
  Van de mannen, van de kinderen, van de vrouw
  Die horen na de reis op naar iets beters
  Dit land is wel beloofd, maar niet aan jou

  Droom maar lekker rustig van de regels
  Aan de uitzondering wordt maar niet gedacht
  Want daaraan zie je pas de wreedheid
  Meneer de minister, slaap zacht

  Denk maar niet meer
  aan die hypocriete types
  Wat zijn ze boos, wat komen ze in ??t geweer
  Als Sahar, of als Mauro een gezicht heeft
  Zonder ooit te denken: er zijn er meer
  Die naamloos van Schiphol zullen vertrekken
  Die we niet kennen van gezicht en van verhaal
  Die we zonder centje pijn laten verrekken
  Als we ze niet hebben gezien op het journaal

  Denk maar niet teveel aan al die verre oorden
  Waar in het Nederlands gedroomd wordt in de nacht
  Van voetbal, Sinterklaas en mooie woorden
  Meneer de Minister, slaap zacht.  ⚠️ Meld

 35. Gisteren begon media center te piepen, dat er geen signaal was om “Two and half men” op te nemen. Eén van de tuners was inderdaad uit de lucht. Een paar reboots zorgde, dat beide tuners weer zichtbaar waren. Echter RTL5, SBS5, RTL7, RTL8 en Veronica waren nog steeds weg!

  Ik kan deze zenders nu enkel nog als HD ontvangen! En dat is bagger, want dat kan ik dus niet kijkeen op mijn DMA2100.

  Hebben meer mensen in Zwolle dit probleem? Heeft Ziggo aangekondigd de niet-HD zenders uit de lucht te zullen halen?


  ⚠️ Meld

 36. Vanochtend deden ze het wel weer…hopen dat het zo blijft!

  Maar ik ben nog steeds benieuwd of iemand heeft gehoord of Ziggo het voornemen heeft de SD kanalen volledig weg te mikken.


  ⚠️ Meld

 37. Thanks Hans! Op de site van de Groene Knop kwam ook al iemand met die suggestie.

  Het Ziggo gebruikersforum heb ik ook regelmatig gezeten. Maar eerlijk gezegd: als je niet totaal anti-Ziggo bent kom je er vaak bedrogen uit. Meine G?te! Daar zitten mensen die kunnen zeuren! Daar ben ik niets bij!


  ⚠️ Meld

 38. Ach Plantje, mensen moeten altijd wat te zeuren hebben. Ik had een paar jaar geleden op Ziggo ook wel wat aan te merken, maar nu sinds een jaar of 2 niets anders dan lof. En ik ben behoorlijk veeleisend.. 😉 Enige wat ik nog mis qua internet is native IPv6-ondersteuning, maar dat gaat in 2012 komen. Voor de rest dikke prima. En qua TV: genieten met een grote G van BBC HD! 😀


  ⚠️ Meld

 39. Wat ik nog echt graag zou zien is, dat er er in Nederland fatsoenlijke ondersteuning komt voor Windows Mediacenter. Dat je gewoon in de winkel een tuner (bij voorkeur dual of quad tuner) kunt kopen, die in je computer stoppen en lekker tv kunt kijken.


  ⚠️ Meld

 40. ach, weer een foutje bij Windesheim….

  Een blunder bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daar moeten studenten het tentamen Engels overdoen, omdat door een fout de antwoorden aan het tentamenformulier zaten vastgeniet. Volgens een woordvoerder gaat het om 50 studenten.

  VK.nl


  ⚠️ Meld

 41. Eens

  Rijk de Gooijer overleden, markante persoon, heb genoten van hem in diverse rollen. Rip!

  Vond hem als Fred Schuit ook erg goed. Mijn lieftallige wederhelft had hem wel eens in de winkel in mooi Zwolle. Uit Giethoorn, waar hij ook gewoond heeft, gingen ook hele verhalen over deze uitgesproken persoonlijkheid.


  ⚠️ Meld

 42. ach, weer een foutje bij Windesheim….

  Een blunder bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daar moeten studenten het tentamen Engels overdoen, omdat door een fout de antwoorden aan het tentamenformulier zaten vastgeniet. Volgens een woordvoerder gaat het om 50 studenten.

  VK.nl

  tsja. Dat soort kleine dingen zijn geen nieuws waardig. Dat gebeurt overal. Maar de media heeft haar klauwen in het Windesheim gezet, en dat vind ik helemaal niet zo leuk. Waarom niet wat objectiever? Dit gaat om 2 klassen die samen tentamen moesten maken, dit stelt niet heeel erg veel veur.


  ⚠️ Meld

 43. Eva2, da’s niet alleen op windesheim 😉 Ik heb zat medestudenten op andere scholen waar ik ook dat soort dingen van hoor. Het is nergens anders, enkel, Windesheim word altijd lekker uitgelicht.


  ⚠️ Meld

 44. Oeps…eergisteren een update query op een productie systeem gestart. Daarbij enkel de “te gebruiken waarden” gefilterd en vergeten de “te updaten waarden” ook te filteren… Hmmm… 73.000.000 records geupdate. Geen probleem: even een roll back doen!

  59.414 seconden later was de roll back klaar 🙁

  Zo zie je maar Tim, zelfs na 11 jaar in ICT worden er ook door mij nog steeds beginnersfouten gemaakt!

  Beetje jammer, dat het op een productie systeem was. Maar ja…als ze dit geval eerst op de test omgeving hadden getest had ik mijn fout ook al op de test omgeving gezien.


  ⚠️ Meld

 45. We hebben wel een test omgeving. Maar het systeem waarvan deze actie afhankelijk was had de betreffende situatie enkel op de Productieomgeving. Ze hadden beter hun best moeten doen om die situatie op de testomgeving te creëren, dan had ik deze fout daar gemaakt en niet op de productieomgeving. Dus dat pleit mij een beetje vrij 🙂

  Succes!


  ⚠️ Meld

 46. @Tim ; dat die fouten ook op andere hogescholen “gewoon” voorkomen maakt het alleen maar des te erger/opmerkelijker. Als dat de norm wordt, is het voor mij ook nieuws.


  ⚠️ Meld

 47. Elsevier.nl: 14:10

  “De Griekse premier George Papandreou ontkent ondanks sterke geruchten dat hij zijn functie neerlegt. Eerder meldde de Britse zender BBC dat hij was afgetreden.”


  ⚠️ Meld

 48. Die kerel moet weten wat ie wil en doet want anders moet de regering als NL zijnde ook hier de poot stijf houden en de eerder aangegane afspraken aanhouden, immers REGELS ZIJN REGELS toch?>:(


  ⚠️ Meld

 49. FCZ-Willem II

  Willem II speelt vrijdagavond één van de belangrijkste competitiewedstrijden van het seizoen. De Tricolores gaan als nummer drie van de Jupiler League op bezoek bij koploper FC Zwolle.

  De laatste onderlinge ontmoeting is al even geleden. Op 21 april 2006 speelden de beide clubs voor het laatst tegen elkaar. Dat was in de nacompetitie, waarin Willem II twee keer de sterkste was en zich uiteindelijk handhaafde in de Eredivisie.

  bron:omroepbrabant.nl


  ⚠️ Meld

 50. Oh sorry, ik zag net dat er nog meer voorspellingen zijn.
  Voorspelling FC Zwolle – Willem II
  ja-tja 2 – 1
  Joppuh 2 – 0
  Tim 1 – 0
  Ingrid 0-0
  drama 3-1
  dick 3-0
  JanD 1-1
  Doeksen 1-3
  Assendörper 1-2


  ⚠️ Meld

 51. @Dick, ik reageerde weer op jou, ik kijk niet wat de rest voorspelt heeft. Ik geef de uitslag die ik denk dat het wordt. Jij geeft aan dat je kijkt naar de andere uitslagen, zodat er geen dubbele uitslag bij staat.
  Dat vindt jij saai geef je aan.


  ⚠️ Meld

 52. Beste webloggers,

  Zoals jullie misschien gemerkt hebben hebben een aantal redactieleden afscheid genomen bij Weblog Zwolle. Door een interne aangelegenheid is dit helaas zo gegaan. Heel erg spijtig voor Weblog Zwolle!! Zo is bijvoorbeeld de vaste persoon voor de HotSpot nu niet meer bij WZ betrokkenen en zal er voorlopig ook geen wekelijkse Natuurfoto meer zijn op zondag.

  Weblog Zwolle gaat door! Heeft even tijd nodig om dit grote verlies op te vangen maar kijkt alweer vooruit naar de toekomst. Het nieuws en het leven gaat gewoon zijn gang.

  Nieuw op de website is de inbreng van de Politie IJsselland. Zij hebben na goed overleg toegang tot Weblog Zwolle gekregen om opsporingsberichten te publiceren. Ze doen dat in eigen beheer. De politie heeft daarbij geen toegang tot uw persoonlijke gegevens!

  Verder is Weblog Zwolle bezig met een aantal interessante projecten waar in dit stadium nog weinig over gemeld kan worden. A.s. maandagavond is er bijvoorbeeld op Weblog Zwolle een live-uitzending van een publieksbijeenkomst van de Isala Klinieken. We houden u verder op de hoogte.

  Wist u dat dagelijks 6.000 vaste bezoekers Weblog Zwolle bezoeken?

  Alvast een prettig weekend, en hopelijk gaat FC Zwolle vanavond winnen 😉

  Redactie Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 53. Idd Ank bedankt voor de kleurrijke en fraaie composities, de rest die weg is “ook bedankt voor jullie belangeloze en zeer gewaardeerde inzet”!
  Prettig te lezen dat de overgebleven redactie gemotiveerd en vol plannen de toekomst in wil. Succes met alles!!


  ⚠️ Meld

 54. Nee, ik denk dat Dick het saai vindt als er gedeeld moet worden omdat meerderen dezelfde uitslag voorspellen. Ik vind verschillende uitslagen ook leuker, dus wie het eerst komt, die het eerst maalt!


  ⚠️ Meld

 55. Ank en Marleen bedankt voor jullie inzet. Jammer dat jullie besloten hebben er mee te stoppen.

  Het lijkt mij inderdaad goed bij de opsporingberichten die hier door de politie geplaatst worden, erbij te vermelden dat deze plaatsing niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie van WLZ valt.


  ⚠️ Meld

 56. Bedankt Joppuh (12:44) Kort, duidelijk en bondig.

  😮 Sweeeeeeeet Disposition gemist Natas. Nu is Stef Bos te gast bij de Roadshow op Radio 2. Daarna ga ?k ff youtuben.

  Derk Boerrigter in het NL-elftal. Krachtvoer in Zwolle gehad, waarmee ie eerst RKC kampioen maakte 😮 Nu Vermeer nog in Oranje.


  ⚠️ Meld

 57. Ank en Marleen,

  Bedankt voor jullie gewaardeerde bijdrage. Jammer dat jullie stoppen. Ik heb geen flauw idee waarom jullie er mee stoppen, maar hoef dat natuurlijk ook niet persé te weten. Het is toch even schrikken.

  Ank, bedankt voor je mooie foto’s zondagsmorgens, ik had wat vaker moeten reageren.

  Marleen, hetzelfde de hotspot liet ik de laatste tijd voor wat het was. Het fanatisme van de begintijd was eraf. Maar gelukkig houden we nog een beetje contact via Twitter en wie weet kom ik ook nog eens terug in de Oosterkerk.


  ⚠️ Meld

 58. FC Zwolle – Willem II
  ja-tja 2 – 1
  Joppuh 2 – 0
  Tim 1 – 0
  Ingrid 0-0
  drama 3-1
  dick 3-0
  JanD 1-1
  Doeksen 1-3
  Assendörper 1-2
  Wichert 4-1
  Dame 3-2


  ⚠️ Meld

 59. Goh, dat is niet zo’n leuk bericht dat een aantal trouwe redacteuren door “een interne aangelegenheid” (klinkt als niet leuk) zijn gestopt. Ik zal de Hotspot van Marleen en de Natuurfoto van Ank, maar ook de bijdragen van de andere redacteuren (wie allemaal?) missen.
  Is er niets meer aan te doen? Zoveel jaar vrijwillige inzet. Dan is het toch de moeite waard om een poging te doen de interne aangelegenheid op te lossen.

  In ieder geval bedank ik de gestopte redacteuren van harte. Dankzij jullie kon WLZ zich een plaats verwerven binnen de informatievoorzieningen in Zwolle.:-*


  ⚠️ Meld

 60. Wat jammer dat de verlatende redacteuren dit via de “achterdeur” doen. Ik begrijp uit de bovenstaande postings van vaste loggers, dat Ank en Marleen afscheid hebben genomen, intern. Ik zou het fijn vinden, om toch ook een stukje van hen te mogen lezen, waarbij zij publiekelijk afscheid nemen. Hun inbreng is toch zo groot geweest, dat ik het meer dan gepast vind om hier wat meer aandacht aan te besteden.

  Op dit moment weet ik niet eens zeker om welke redacteuren het precies gaat. Of het alleen gaat om Ank en Marleen (hoewel ook dat niet echt is bevestigd), of ook om andere… Kan iemand dat officieel bevestigen?


  ⚠️ Meld

 61. Helemaal met Eva eens, en met Dame ook trouwens. Nu staat Zwolle met 1-0 voor, het is rust dus ik denk dat ik met mjn 2-0 zomaar eens gelijk ga krijgen! 😀

  En de beide weblog zwolle leden (Ank en Marleen?) wil ik graag bedanken voor hun meer dan mooie bijdragen! Hulde!!! 😀


  ⚠️ Meld

 62. Ik sluit me aan bij wat hierboven staat. De overgebleven redacteuren hadden wel ook kunnen weten dat bij de manier van schrijven kritische vragen zouden komen 😉

  Als men (ook de vertrekkende redacteuren) er liever niet over praten moeten we dat denk ik wel respecteren.


  ⚠️ Meld

 63. Dat kan soms wel zo zijn Doeksen maar dat is niet altijd het geval. Ben morgen benieuwd of die nummer 11 dezelfde is als vorig seizoen. Als alles meezit ben ik iets voor drie bij DE club.


  ⚠️ Meld

 64. Hallo Zwollenaren,

  Holtenbroeker Henk Huisman is “Beste buur” van de provincie Overijssel geworden. Hij kan ook de beste buur van Nederland worden en daarbij hebben we uw hulp nodig!

  Ga naar http://www.bestebuur2011.nl , dan naar klassement en stem op Henk Huisman (wel bev. link aanklikken)!!

  Bij voorbaat dank voor uw steun!  ⚠️ Meld

 65. Ank en Marleen, + de anderen????? wie??? hartelijk bedankt voor jullie medewerking aan dit log, het zal wel even wennen worden. Is Inge dan degene die de laatste Hotspot goed heeft gehad? Is wel even wennen dat dat niet meer komt. Dus ook die mooie foto’s van Ank niet meer, deze gaven mij als, af en toe fotografeerder, wel inspiratie. Meiden, het ga jullie goed en bedankt voor alle bijdragen.


  ⚠️ Meld

 66. Jij is echt weer heel leuk! Vooral de laatste zin :D:D:D

  Met dank aan Youp

  Gekke Henkie
  Met wie zal Henk Bleker afgelopen weekend naar de voetbaltopper Twente-PSV zijn gegaan? Ik begreep dat hij minimaal drie kaartjes had. Mauro en zijn moeder wilden niet. Terecht niet. Henk schreef op het inmiddels even beroemde als gênante briefje bij Pauw & Witteman het woord moeder. Niet pleegmoeder, stiefmoeder of verzorgster. Nee, hij schreef moeder! Zo ziet hij die vrouw dus. Hij ziet haar als de moeder van Mauro. Dan ben je toch helemaal een nul met vingers als je die twee uit elkaar wilt halen. Al jaren krijsen CDA??ers dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is!

  Jammer dat Mauro niet mee wilde naar Enschede. IJdele Henkie had zich ongetwijfeld de bestuurskamer in gelispeld. Al was het maar voor het persmomentje.

  De barmhartige staatssecretaris, die zo walgde van zijn eigen woorden omdat regels nu eenmaal regels zijn, zou met de jonge Angolees glunderend op de foto zijn gegaan.

  In diezelfde bestuurskamer had hij dan ook de fris gedouchte Douglas tegen het lijf kunnen lopen. Douglas, de toen nog Braziliaanse Twenteverdediger, die een paar dagen later Nederlander zou worden.

  Waarom hij een Nederlands paspoort heeft gekregen?

  Omdat hij in zijn eigen land weinig kans maakt? Ik heb het nu over voetbal. Voetbalkansen dus. Die krijgt hij hier wel. Van Marwijk rekent al op hem.

  De bondscoach rekent op de Nederlander Douglas. Douglas woont amper vier jaar in ons land. Vier jaar. Het had me nou zo leuk geleken als Henkie Bleker dat in die bestuurskamer luid en duidelijk aan Mauro had uitgelegd. Liefst met zeven camera??s voor zijn snufferd. De uitleg is simpel. Douglas is getrouwd! En vader! En een gezin mag je niet uit elkaar halen. Dat is onchristelijk!

  Maar met wie zal Henkie naar Twente-PSV zijn geweest? Met Maxime en Gerd? En zullen ze als drie musketiers naast elkaar op de eretribune hebben gezeten? Beetje dicht tegen elkaar aan?

  Met wat voor gevoel zaten ze daar? Iets in de trant van: wij zijn de laatste drie CDA??ers en volgend jaar doen we heel ander werk? Dus dit is de laatste keer dat we op een boboplekje mogen zitten! Hebben ze nog even minzaam gewuifd naar de Tukkers om hen heen? Vast. Ze hebben namelijk geen idee hoe ze er werkelijk voor staan. Ze hebben niet door hoe hard ze uitgelachen worden.

  Uitgekotst is een beter woord. Hebben zij met zijn drieën na de wedstrijd een high five met wat hoge KNVB-jongens gemaakt? Omdat de zaak Douglas zo geruisloos is geregeld! Dat huwelijk was een gouden idee! Hebben Gerd, Maxime en Henkie al kaarten voor de potjes in Polen geritseld? Of zaten ze stil op de tribune en hadden ze alle drie een bivakmuts op? Een integraalhelm wil ook nog wel eens helpen als je incognito over straat moet. Schaammutsen in dit geval.

  Zullen ze het nog over het briefje van Henk hebben gehad? Zal hij tijdens de wedstrijd aan Maxime en Gerd hebben uitgelegd dat hij, nadat hij zich in zeventig bochten had moeten wringen, even helemaal de kluts kwijt was en daarom dat rare briefje gaf?

  De kat in het nauw. Rare sprongen dus. Of praat het moeilijk met een helm op je hoofd?

  Of is Henk helemaal niet gegaan? Heeft hij eerst een stuk of wat vrienden gebeld, maar merkte hij al gauw dat ze geen van allen mee wilden?

  De vrienden zeiden dat niet letterlijk, maar zo bedoelden ze het wel. Misschien heeft hij ten einde raad Ferrier en Koppejan gebeld! Maar die durfden natuurlijk ook niet.

  Of is hij met Wilders en Rutte gegaan? Goed voor de coalitie! De alles weglachende Rutte, de op zijn hoede zijnde Geert en de nerveuze Henk. Goed trio.

  Op een bepaald moment dacht Rutte: grappig dat Henk naast iemand met een belachelijk waterstofperoxidekapsel zit en zelf Bleker heet. Als dat niet symbolisch is!  ⚠️ Meld

 67. Treffend van triestigheid. Youp weet het weer uitstekend te verwoorden. In de 1e Paul de Leeuw moest Paul aan Henk B. vragen of ie soms een broer had die “Anus” heette. Een van zuurheid verbitterd lachje volgde. Frans Bauer (ook te gast) lag 4 items later nog in een deuk. Bah, wat een hypocriete Henk.


  ⚠️ Meld

 68. @Markel, vond het erg grappig om te zien, en knap zoals ze dat gedaan hebben. En wanneer je nog kleine kinderen hebt je kunt laten zien kijk jij staat in het boek van sinterklaas.


  ⚠️ Meld

 69. @Eva2, de komende sinterklaas periode, is voor mij een heimwee periode naar de tijd dat mijn kinderen nog echt geloofden. Vond dat een geweldige tijd. Voor de rest vind ik dat iedere leeftijd die je kinderen hebben, weer leuke en verassende momenten heeft.
  Maar de sinterklaas tijd vond ik echt top.
  En ik volg het nu nog, terwijl mijn jongens dan zeggen zit je nu al weer het sinterklaas journaal te kijken:) Of sinterklaas en de speelgoeddief:)


  ⚠️ Meld

 70. @Ingrid; Voor mijn broer (37) en ik (35) blijft het nog altijd een traditie om de tv aan te zetten bij de intocht van Sinterklaas. Er hoort speculaas en thee bij ;-).
  Eigenlijk was dat nog het allerleukste toen Aart Staartjes de intocht deed. Hoe oud je ook bent, je voelt je meteen weer 6 jaar oud. Rik Hoogendoorn was een zeer goede vervanger. Ook daar heb ik met veel plezier naar gekeken.

  Maar bij de intocht van Kampen van 4 (?) jaar geleden was ik enorm gegeneerd. Ik ben geboren en getogen Kampenaar, maar wat die Klokhuispresentator er van maakte was tenenkrommend!! Erg jammer! En hij doet het helaas nog STEEDS!!

  Het wordt toch hoog tijd, dat er weer een echte kindervriend die presentatie op zich kan gaan nemen. Ik denk dan aan Frank of Arjan uit Sesamstraat. DAT zou wat zijn!!!!  ⚠️ Meld

 71. @Eva, ik ga zaterdag ook zeker kijken op tv. Tenzij één van de kinderen moet voetballen. En inderdaad Aart Staartjes vond ik ook erg leuk. Sinterklaasjournaal weer volgen vanaf woensdag volgens mij, want het onderwerp van de intocht sluit daar meestal bij aan.

  Ben benieuwd hoe de “nieuwe”sint het zal doen.


  ⚠️ Meld

 72. Joppuh, nog genoten van café Smart bij Stappie?;D;D;D Wat een zakie daar. Ze hadden beter van Velzen in kunnen huren. Die kump altied opdaag’n.:D


  ⚠️ Meld

 73. Ingrid, Tjeerd deed denk ik liever wat anders as speul’n bie Stappie. Ik heb vanmiddag veel mensen gezien maar Henri en Reinier heb ik niet ontmoet.


  ⚠️ Meld

 74. Hallo allen, Zwolle willem 11 1-0 en koko was er bij hoor. Op uitnodiging van landstede heb ik de wedstrijd kunnen bewonderen. Ach ja als echte voetbalfan krijg je zo af en toe een mooi plekje. Voordeel met 1 doelpunt is dat je dan tijd genoeg hebt voor hapjes en drankjes


  ⚠️ Meld

 75. Ingrid, bij de stichting hebben we drie stagiaires lopen waarvan 1 van landstede sport en bewegen. Tja dan zijn dit soort dingen mooi meegenomen. snappie? 😉


  ⚠️ Meld

 76. Koko, ik zie de relatie tussen aantal doelpunten en versnaperingen niet. Die kun je toch ook wel naar binnen werken als er meer doelpunten vallen. Of let je gewoon niet zo goed op de wedstrijd?;)


  ⚠️ Meld

 77. Joppuh, nog genoten van café Smart bij Stappie? Wat een zakie daar. Ze hadden beter van Velzen in kunnen huren. Die kump altied opdaag’n.

  ben noat t swolsch cafe gegaan, dör was ut gezellig en loater noar Stap toen kwma George Lodze zingen en werd t toch nog leuk!


  ⚠️ Meld

 78. @Dame, het is of doelpunten kijken of eten en drinken. Koko kan maar twee dingen tegelijk maar moet het wel met versnaperingen te maken hebben.
  Ik heb aan veel mensen gedacht waaronder ook jij dame maar we moesten ook direct naar binnen anders werd het bier warm en de gakballen koud.


  ⚠️ Meld

 79. Ja Assie ik had met die vrijkaart ook nog wel aan jou gedacht maar ik wist dat je zaterdag vroeg aan de slag ging bij mijn vankantieverblijf. Is het allemaal nog gelukt om mijn vakantiestulpje winterklaar te maken en ben je niet vergeten de koelkast schoon te maken


  ⚠️ Meld

 80. ’t Is al weer in orde. Hij gaf aan dat er problemen waren met Livemail die binnen enkele minuten verhlopen zouden zijn. Bleek te kloppen.
  Koko, dat is wederzijds die gedachten.:-*


  ⚠️ Meld

 81. Zeg Koko, je neemt Assie toch niet mee naar FC Zwolle: hij voorspelt steevast dat ze gaan verliezen.>:(
  Welke van de vier is hij op de foto: ik denk de 3e van voren.:)


  ⚠️ Meld

 82. Dame misschien dat Assie het dan anders gaat bekijken en overtuigd gaat worden dat Zwolle ook kan winnen.
  Over het algemeen bestaan er geen domme vragen maar je kent assie toch wel


  ⚠️ Meld

 83. Koko die foto is gisteren in Rijswijk genomen en niet in Attem. In beide plaatsen ben ik gisteren niet geweest. Ik had liever gehad dat die derde achter het stuur had gezeten. 😉


  ⚠️ Meld

 84. @Koko, 1 van Landstede sport en bewegen bij jou bedrijf?
  Zal aan je bedrijf denken wanneer mijn oudste volgend jaar nog weer stage moet lopen.


  ⚠️ Meld

 85. Admin Er zijn een aantal vragen gesteld over het vertrek van een aantl gewaardeerde medewerkers, zoals bijvoorbeeld om wie het naast Ank en Marleen allemaal gaat. Ik mis zelf ook Hans Smit bij de redacteuren. Is hij ook weg? Maar ook of er geen mogelijkheid is voor een terugkeer. WLZ is toch mede door hun trouwe inzet wat het nu is. Of wordt er nog op een andere manier aandacht aan besteed, een afscheid ofzo.
  Het voelt wat kil zo.


  ⚠️ Meld

 86. Sluit me aan bij Dame. In het bericht: ‘Bericht door admin., op 4 november 2011 om 10:39’ had ik eigenlijk ook wel een bedankje verwacht.

  Zeker weten Plantje. De ‘uptime’ van deze site is gigantisch hoog:)


  ⚠️ Meld

 87. Bericht door Joppuh, op 6 november 2011 om 15:16

  Vandaag maar eens even kijken in de binnenstad. Cafe smart altijd gezellig

  Ik ga ook zo!

  En we hebben elkaar nog gezien ook, zelfs gedanst. hahaha


  ⚠️ Meld

 88. En wat n gezelligheid. Bij Stap’s Inn kwam de oorspronkelijk geboekte zanger niet opdagen en was George Lodze bereid vanuit een klus in Purmerend alsnog naar Zwolle te komen waar deze sympathieke en goede zanger de hele tent met zijn repertoire op zijn kop wist te zetten. Hulde!!!!


  ⚠️ Meld

 89. Morgen naar Amersfoort met het meisje. Tentoonstelling over het een en het ander. Ze is kunstzinnig aangelegd en ik vind treintjes leuk, nou, mooie combi 🙂


  ⚠️ Meld

 90. Nou Tim, lekker in de rij gestaan voor Modern Warfare 3? Ik snap eigenlijk niet dat je daarna meteen naar bed gaat, want dan had je het spel ook wel vandaag kunnen halen. Hier is er een om 4.00 uur opgestaan om het te spelen. Midden in de toetsweek.:o


  ⚠️ Meld

 91. Bericht door Dame, op 8 november 2011 om 19:28
  Nou Tim, lekker in de rij gestaan voor Modern Warfare 3? Ik snap eigenlijk niet dat je daarna meteen naar bed gaat, want dan had je het spel ook wel vandaag kunnen halen. Hier is er een om 4.00 uur opgestaan om het te spelen. Midden in de toetsweek.smilies/shocked.gif

  Nee joh, heb niet in de rij gestaan, had hem al via steam gedownload, kon hem vanaf vanochtend spelen, was alleen niet thuis toen. Ik vond de release wel indrukwekkend, het is maar een game, maar die release-party was best epic


  ⚠️ Meld

 92. Bericht door ingrid, op 8 november 2011 om 11:03
  @ Tim

  Morgen naar Amersfoort met het meisje.

  Verkeerde gebruikt, ben nog niet helemaal wakker. [/quote]
  Just as it states 😉 4 weken vandaag 😉


  ⚠️ Meld

 93. Hallo webloglezers,

  U kunt nog steeds stemmen op uw stadsgenoot Henk Huisman als beste buur van Nederland op http://www.bestebuur2011.nl (klassement en dan Henk Huisman stemmen,wel bev. link aanklikken)
  Kom op, we hebben nog veel stemmen nodig, het kan toch niet zijn dat een Zwollenaar onderaan het klassement eindigd? Stem Henk! Bvd


  ⚠️ Meld

 94. Bericht door Dame, op 8 november 2011 om 19:28
  Nou Tim, lekker in de rij gestaan voor Modern Warfare 3? Ik snap eigenlijk niet dat je daarna meteen naar bed gaat, want dan had je het spel ook wel vandaag kunnen halen. Hier is er een om 4.00 uur opgestaan om het te spelen.

  Me broertje stond om 00.00 uur bij Game Mania en was om 00.15 uur thuis en heeft tot 4.45 uur gespeeld is gaan slapen en rond een half 9 weer wakker geworden om verder te spelen, WAT EEN GEKKEN TOCH?????;D


  ⚠️ Meld

 95. Ik sluit me aan bij Dame 6 nov 23.36 uur…
  Wordt het nu niet eens tijd voor een officiële berichtgeving?
  Voor alle partijen wel net zo netjes!  ⚠️ Meld

 96. @Dame, Eva2 e.a. ; zolang ik nog steeds niets naders verneem over de “scheiding der geesten” bij Admin, heb ik nog hoop op (stil?) overleg. Mochten de gescheidenen op elkaar zitten te wachten, dan zou misschien een aantal leden van WLZ in de bemiddeling een rol kunnen spelen?


  ⚠️ Meld

 97. Bericht door Eva2, op 9 november 2011 om 10:09
  @drama; zolang we nergens in gekend worden, kunnen we helaas niets doen…

  Zitten jullie in organisatie?
  Waar wil je in erkend worden, als poster op het chatlog van Weblog Zwolle.
  De organisatie van Weblog Zwolle kan dit zelf wel regelen, als ze hulp nodig hebben roepen ze wel.  ⚠️ Meld

 98. Bericht door Natascha, op 9 november 2011 om 08:34

  Bericht door Dame, op 8 november 2011 om 19:28
  Nou Tim, lekker in de rij gestaan voor Modern Warfare 3? Ik snap eigenlijk niet dat je daarna meteen naar bed gaat, want dan had je het spel ook wel vandaag kunnen halen. Hier is er een om 4.00 uur opgestaan om het te spelen.

  Me broertje stond om 00.00 uur bij Game Mania en was om 00.15 uur thuis en heeft tot 4.45 uur gespeeld is gaan slapen en rond een half 9 weer wakker geworden om verder te spelen, WAT EEN GEKKEN TOCH?????smilies/grin.gif [/quote]
  Inderdaad, niet goed wijs. DOCH… Het spel is wel HEEL erg goed, en de moeite waard. Echt.


  ⚠️ Meld

 99. Zwolle – Het nieuwsportal voor de stad Zwolle – Weblog Zwolle – Altijd Actueel Nieuws
  ONDERHOUD: er wordt momenteel hard gewerkt. Probeer het straks nog eens. Onze excuses voor het tijdelijke ongemak!
  2

  And we’re back!


  ⚠️ Meld

 100. Inderdaad, niet goed wijs.

  Klopt Tim, en wat te denken van een vader die zo gek is om midden in de nacht naar stad te fietsen voor het spel?:) Is naturulijk wel een geod verhaal voor later in het bejaardenhuis.:D


  ⚠️ Meld

 101. @Tim Over 30 jaar een goed verhaal. Geeft dat voldoende duiding?:)
  @Ingrid Zeker. Ze zeggen weleens wat over moederliefde, maar in dit geval gaat die van de vader verder.


  ⚠️ Meld

 102. Bericht door drama, op 9 november 2011 om 17:46
  sorry Diezerpoorter ; ik had jou natuurlijk eerst moeten vragen

  Nee hoor, ik heb ook geen commentaar op jou tempel.


  ⚠️ Meld

 103. Krijg steeds vaker de melding dat ik niet ingelogd sta. Ook wanneer ik net bij een ander item wel heb kunnen reageren.

  Heeft iemand daar ook las van.
  Er komt dan te staan deze naam is al geregistreed, kies een ander naam.


  ⚠️ Meld

 104. Bericht door ingrid, op 10 november 2011 om 22:12
  Krijg steeds vaker de melding dat ik niet ingelogd sta. Ook wanneer ik net bij een ander item wel heb kunnen reageren.

  Heeft iemand daar ook las van.
  Er komt dan te staan deze naam is al geregistreed, kies een ander naam.

  Heb ik zo nu en dan ook last van. Leest Hans mee?


  ⚠️ Meld

 105. Heeft de occupy-beweging eigenlijk een logo?
  Zo ja, dan zou ik zo’n button opdoen, en afwachten wat op me afkomt, zonder dat ik weet waar de beweging precies voor staat.
  Kiek’nwatwordt, vooral als je iemand anders, met zo’n ding op, tegenkomt….


  ⚠️ Meld

 106. Dank je Tim, Appie en Ingrid. Ik zal niet over het gebak beginnen dat ik met mijn collega’s rond 1111201111 genuttigd heb. Anders willen jullie ook nog wat.

  En Dame natuurlijk ook nog bedankt voor die prachtige tulpen.  ⚠️ Meld

 107. Heb ik even aan gedacht, Ingrid, maar dat is ook zowat. Is voor het eerst in 23 jaar dat we het weer eens vergeten zijn. Het eerste jaar in Zwolle kende ik deze traditie niet. Hadden we alleen mandarijnen in huis. Werd wat minder gewaardeerd.:)


  ⚠️ Meld

 108. Reactie op Twitterbericht Tim en de meldingen van eerder gisteren: jep ik lees mee! Alleen niet altijd in staat om dat meteen te doen, wanneer ik in de studio ben en (expres) niet internet. Ik ga eens kijken de komende week of het bij ons zit, en zo ja, of ik de manier van gebruikerssessies kan veranderen. 🙂


  ⚠️ Meld

 109. Goedemorgen,
  Hans dank voor je reactie, zien het wel.
  @Bernard,

  Ach Dame, dat zou ik toch nooit doen…

  Proost!

  Nee dat had ik ook niet verwacht;)


  ⚠️ Meld

 110. Gisteren hadden we hier wel zo’n 20 kids aan de deur…
  En dat terwijl we de halve avond niet thuis waren, we waren optocht aan het lopen in westenholte. Wat indrukwekkend, trouwens. Een prachtig gezicht, al die lampions!!!!

  Nu zitten we naar de Intocht van Sinterklaas op tv te kijken. Sinterklaas zegt steeds “dag” en “dag allemaal”… Dat vindt onze meid van 4 heel erg raar… “Gaat ie alweer weg dan????”


  ⚠️ Meld

 111. Beste Webloggers,

  Beetje laat, maar toch wil ik jullie alsnog, op persoonlijke titel, bedanken voor alle lovende woorden voor de vertrokken redactieleden. Het doet mij in ieder geval goed. Ik neem aan dat mijn collega redactieleden Ank Pot, Marleen Stoel, Sandra Bos en Dick Algra dit ook zo ervaren. Tevens denk ik, dat ik uit naam van ons vijven, mag zeggen, dat wij trots zijn op Weblog Zwolle, zoals het de laatste jaren heeft gedraaid. Weblog Zwolle heeft naam gemaakt in Zwols medialand. Ik had in ieder geval graag nog jaren aan dit prachtige medium mijn vrijwillige bijdrage willen leveren. Helaas! Het is niet anders. Het gaat jullie goed!

  Hans Smit


  ⚠️ Meld

 112. Jeetje Hans, bedankt voor je persoonlijke vermelding hier. Dank je voor je inzet, niets minder dan lof en hulde.

  Echter, in mij speelt wel behoorlijk de vraag, wat er gebeurd is, dat er maar liefst VIJF redactieleden zijn opgestapt…

  Het ga je goed, Hans!


  ⚠️ Meld

 113. @Hans, bedankt voor je inzet. Jammer dat je het besluit hebt genomen om er mee te stoppen. Wanneer ik je bijv. bij de carnaval tegen kwam, straalde je uit, dat je het met veel plezier deed.
  Het ga je goed.


  ⚠️ Meld

 114. @Hans Smit Jammer dat een kennelijk conflict tot het vertrek van maar liefst vijf zeer gewaardeerde medewerkers heeft geleid. Wat zonde dat niet meer is geïnvesteerd in het behoud van jullie. Jullie jarenlange vrijwillige bijdragen hebben WLZ gemaakt wat het nu is. Die credits krijgen jullie iig van de vaste bezoekers. Ik hoop dat het mogelijk is dat er voor jullie een waardig afscheid wordt georganiseerd of – liever nog – een succesvolle bemiddeling.
  Ik kom jou met je camera vast nog wel eens tegen bij een van de vele Zwolse evenementen. Bedankt, Hans. En uiteraard ook Marleen voor de hotspot waar ik graag aan meedeed en Ank voor de bijzondere foto’s van immer hoge kwaliteit en Sandra en Dick die voor mij meer achter de schermen hebben gewerkt.
  Een virtueel bloemetje voor jullie vijven:

 115. Bedankt voor het berichtje Hans.

  En dank voor alle vijf de vertrekkende vrijwilligers voor hun bijdrage aan dit weblog!

  Ben het eens met sommige opmerkingen hierboven dat de situatie een beetje vreemd lijkt.


  ⚠️ Meld

 116. Goedenmorgen. Hans en de anderen, bedankt voor jullie jarenlange vrijwillige inzet tbv dit prachtige medium. Ook ik sluit me bij mijn voorgangers aan en wens jullie veel succes verder. Vragen over het hoe en waarom blijven slechts achter en laat alleen maar giswerk over. Het is helaas niet anders. Jammer.


  ⚠️ Meld

 117. Bericht door Joppuh, op 12 november 2011 om 19:31
  Doucks en JanD, ik vond het gezellig jullie weer ff te zien bij ONZE club!

  Wij vonden het ook gezellig Joppuh. En een mooie overwinning van ONZE club.:)


  ⚠️ Meld

 118. Nee, ik heb dit overlegd met diverse mensen die er verstand van hebben. In het voorjaar hebben we al rondom wat losgestoken, zodat ie wat extra haarwortels aan gaat maken. En nu in het najaar (als al het blad er af is) schijnt dé tijd te zijn om zo’n ding te verpoten.

  Schijnbaar moet je met zo’n esdoorn ook nog opletten met takjes afbreken in het voorjaar voordat er bladeren aan zitten. Naar het schijnt komt de sapstroom dan al op gang en -zolang er nog geen bladeren aan zitten- kan er behoorlijk wat druk op komen staan. Als je dan takken afbreekt kan de struik/boom helemaal doodbloeden.

  Maar inderdaad: hopen dat ie het overleeft!


  ⚠️ Meld

 119. Beste allemaal,

  het is nu pas dat ik hier al jullie vragen lees en de lovende woorden o.a. aan mijn adres. Dankjulliewel hiervoor, dat doet mij heel erg goed, het ontroert me. Net als Hans Smit (hierboven) en de andere leden van de redactie heb ik met bloedend hart het besluit moeten nemen om na 6 jaar weg te gaan bij Weblog Zwolle. Graag had ik nog heel lang doorgegaan bij dit prachtige medium waar ik altijd met veel trots aan heb meegewerkt. Bedankt voor alle mooie commentaren op mijn foto’s en wellicht nog eens tot ziens!

  Ank Pot


  ⚠️ Meld

 120. Lieve Ank,

  Wat doet me toch steeds verdriet om te lezen, dat jullie liever niet weg wilden, maar om de een of andere reden geen andere keuze hadden. Wat een vervelende manier om weg te gaan!
  We zullen jou en je collega’s ENORM missen!!!!


  ⚠️ Meld

 121. @ Hans & Ank (en de andere 3: Sandra, Marleen, Dick)

  Bedankt voor jullie duidelijke woorden en jullie zeer prettige bijdragen gedurende lange tijd! Waren er maar meer mensen (waar dan ook) zo duidelijk….. Veel waardering voor het feit dat jullie vertellen wat je kwijt wilt. Logisch dat je niet verder gaat, anno 2011 is de sensatiebehoefte bij veel medemensen namelijk ontzettend groot.

  Goedgoan en er is meer in ’t leven dan weblogzwolle www.  ⚠️ Meld

 122. Met zéér veel genoegen (en een toefje verbazing) merk ik dat Joppuh en ik het dit keer zwaar oneens zijn over Youpuh…..vind um namelijk steengoed, hoe erg ik Hans van M. ook heb gewaardeerd en hoe vaak ik ook onder de indruk was van de persoonlijkheid. Heb zelfs op hem gestemd, let wel: in de periode voor D’66 een overbodige partij werd….

  Dit is dé YOUPuh van gister en ik vermoed dan Joppuh, het slot niet zo kon waarderen……nou ik des te meer 😀

  Nee, ik was in de war door een spotje van Johan Derksen voor een louche energieboer. Derksen is toch een man die vooral bekend is omdat hij zich niks in zijn besnorde mond laat leggen. Dat zag je aan de manier waarop hij die debiele Televizierring in ontvangst nam en de gevers van dat ding te kakken zette. Alleen al dat jasje sprak boekdelen.

  Dat zie je in zijn televisieprogramma waarin hij doorgaans aanstekelijk de vloer aanveegt met bobo??s, quasi-vedetten en andere minkukels. Dat lees je in zijn wekelijkse column in VI, waarin hij niets en niemand ontziet. Ik zag hem altijd als een vrije en vooral onafhankelijke denker. En nu zit hij voor een paar luizige centen heel slecht reclame te maken voor een ranzig product. De manier waarop hij in het decor van zijn eigen televisieprogramma het spotje inspreekt is ronduit gênant. Arme Johan. Je denkt hij wordt nagedaan. Dat je naar Koefnoen kijkt. Ik hou zo van mensen die een gezonde schijt aan dronken Naatje hebben en zich door niemand voor hun roestige karretje laten spannen. Daarom vind ik het zo jammer. In de war door de dood van Harry Muskee? De weg kwijt door te grote bekendheid? Was ik maar zijn manager dan had ik in de geest van het spotje kunnen roepen: ⤽Niet doen!⤝
  Tegen Ischa en Van Mierlo kan ik niks meer roepen.  ⚠️ Meld

 123. Bericht door dick, op 13 november 2011 om 21:34
  Logisch dat je niet verder gaat, anno 2011 is de sensatiebehoefte bij veel medemensen namelijk ontzettend groot.

  Hier snap ik NIETS van!


  ⚠️ Meld

 124. Tja drama…waar ik bij velen in de reacties vooral lees dat ze niet begrepen hebben waarom mensen nu ineens weg gaan, zie ik bij Dick toch een andere reactie.

  “Logisch dat je niet verder gaat” geeft me de indruk, dat Dick de reden achter het vertrek weet.

  Dat heeft met sensatiebehoefte volgens mij geen zak te maken! Of ik begrijp het dus verkeerd.

  Bij de weg: goedemorgen!


  ⚠️ Meld

 125. Giel Beelen is op de radio aan het verkondigen (na navraag bij Dennis Mooi van de ANWB) dat je je mistlampen bij minder dan 200 meter zicht moet aan doen! Dennis Mooi bevestigde dat ook gewoon.

  Nu kan Giel wel een potje bij me breken… maar nu breekt me toch de klomp! Hij krijgt massa’s smsjes dat dit 50 meter moet zijn en geen 200 meter en geeft daarop de reactie:”Nou ja, gewoon aangooien die lampen!” >:( Kom op Giel! >:(

  Kan ik weer de hele tijd met mijn mistachterlicht gaan seinen… Ik denk maar dat ik dit keer geen mistachterlicht gebruik, maar gewoon groot licht geef in mensen hun spiegels. Ongelofelijk!

  En ALS je dan toch zo STOM bent om je mistachterlicht bij meer dan 50 meter zicht te voeren: hou je dan ook aan de andere zaken die gelden voor dichte mist. Namelijk: halveer uw snelheid, verdubbel uw afstand. Maar neeeeee hoor….dat willen ze niet!


  ⚠️ Meld

 126. @Plantje en Drama

  Hier snap ik NIETS van!

  Zo moeilijk is het niet te begrijpen wat Dick zegt, maar dan moet je de door Plantje geciteerde zin wel in zijn verband lezen. Ik heb de cruciale zin vetgedrukt zodat duidelijk wordt dat Dick niet meer weet van de reden van vertrek van de vijf dan wij.

  Veel waardering voor het feit dat jullie vertellen wat je kwijt wilt. Logisch dat je niet verder gaat, anno 2011 is de sensatiebehoefte bij veel medemensen namelijk ontzettend groot.  ⚠️ Meld

 127. Goedemorgen allen. Buiten is het koud,
  en “Logisch dat je niet verder gaat, anno 2011 is de sensatiebehoefte bij veel medemensen namelijk ontzettend groot.” is in feite overbodig.

  Persoonlijk vind ik het nog steeds bijzonder jammer dat de “scheiding der geesten” bij admin heeft plaatsgevonden. Ik zou het tweezijdig benoemen van de oorzaken van die scheiding op dit log, een volwassen manier van communiceren vinden. Het woord sensatie zou niet eens bij me opkomen.  ⚠️ Meld

 128. Met zéér veel genoegen (en een toefje verbazing) merk ik dat Joppuh en ik het dit keer zwaar oneens zijn over Youpuh

  Dick, dat is veel te zwaar aangezet, als ik een Youp niet plaats (en ik voel me daar niet altijd toe verplicht) betekent dat niet dat ik m slecht vind maar hooguit dat het niet echt ontzettend goed is. Dus, ik vind m aardig maar niet meer dan dat, en de passage over Derksen deel ik want die reclame is ronduit stuitend slecht. Dan vond ik de reclamespot van KPN waarin Derksen zonder tekst wel zichzelf speelde veel leuker! Zonder tekst zichzelf spelen, toch knap gedaan.;)


  ⚠️ Meld

 129. Plantje, voor mag je hem altijd voeren bij slecht zicht (mist, sneeuw, regen). Achter mag je hem alleen voeren bij mist en sneeuw MITS het zicht minder is dan 50 meter. Aldus, de meest nieuwe theorie-boekjes… Zo heb ik hem geleerd, en ook goed gedaan op mijn examen…


  ⚠️ Meld

 130. @Drama: Ik was al bang, dat Dick zou bedoelen het te respecteren dat mensen niet “verder gaan in het vertellen waarom ze weg gaan”.
  Ik had gehoopt dat Dick iets anders zou bedoelen met zijn uitspraak, maar ik vrees van niet. Vandaar mijn vraag om uitleg.

  Ik vind het in ieder geval dikke vette onzin! Als de vertrekkende en/of blijvende admins er niet meer over willen vertellen dan dat ze doen is dat hun goed recht, dan kunnen ze dat aangeven en zal iedereen hier dat respecteren. Dick hoeft niet voor ze op te komen…

  Het heeft met sensatiebelust zijn NIETS te maken! Het is gewoon vreemd, dat een aantal admins vertrekt en dit blijkbaar via de achterdeur gebeurt. Het wordt tussen neus en lippen door vermeld, maar een reden wordt niet gegeven. In de reacties van Hans en Ank lees ik duidelijk dat ze zich graag nog jaaaaren ingezet hadden, maar desondanks toch weg gaan(/moeten?) Dat roept meer vragen op dan dat het duidelijkheid geeft.

  Ik vind het dan niet nodig dat Dick het over de boeg gooit dat we allemaal sensatiebelust zijn, het varkentje wel even zal wassen en aangeeft dat hij snapt dat Hans en Ank niet verdergaan (met naar we nu aannemen de uitleg van het vertrek en niet het zijn van vrijwilliger zelf). Als dat de werkelijke toelichting is van de stelling van Dick vind ik dat Dick daarmee mij en vele medewebloggers hier ZWAAR te kort doet!


  ⚠️ Meld

 131. Als de vertrekkende en/of blijvende admins er niet meer over willen vertellen dan dat ze doen is dat hun goed recht, dan kunnen ze dat aangeven en zal iedereen hier dat respecteren

  @Plantje, ik wil het hier toch even opnemen voor Dick, want ik denk dat deze quote van jou exact is wat Dick bedoelt.


  ⚠️ Meld

 132. Bericht door Tim, op 14 november 2011 om 09:51
  Plantje, voor mag je hem altijd voeren bij slecht zicht (mist, sneeuw, regen). Achter mag je hem alleen voeren bij mist en sneeuw MITS het zicht minder is dan 50 meter. Aldus, de meest nieuwe theorie-boekjes… Zo heb ik hem geleerd, en ook goed gedaan op mijn examen…

  Dank voor de toelichting. Het is al tientallen jaren zo. (Je hebt het dus goed onder de knie ;)) Ik wist het wel al, maar de reactie van Giel stelt me zo teleur!


  ⚠️ Meld

 133. Bericht door Joppuh, op 14 november 2011 om 10:39
  Als de vertrekkende en/of blijvende admins er niet meer over willen vertellen dan dat ze doen is dat hun goed recht, dan kunnen ze dat aangeven en zal iedereen hier dat respecteren

  @Plantje, ik wil het hier toch even opnemen voor Dick, want ik denk dat deze quote van jou exact is wat Dick bedoelt.
  [/quote]
  Ik heb in mijn reactie even dikgedrukt wat ik bedoel. Admins kunnen dat gewoon aangeven. Nu geven blijvende en vertrekkende admins een half verhaal en Dick geeft voor hen aan dat ze niet meer over willen vertellen en dat dat te begrijpen is gezien de sensatielust. Dick hoeft dat toch niet te doen? Zo zijn we hier op het weblog toch niet? Er is toch genoeg respect voor mensen om erover op te houden als ze ZELF aangeven er niet meer over te willen vertellen?

  En ja: ik val er best wel over dat mensen hier ervan beticht worden koste wat kost sensatiebelust te zijn!


  ⚠️ Meld

 134. Lieve mensen,

  Ook van mij, als een beetje MissHotspot, dank je wel voor alle mooie jaren, voor alle lieve meedenken en voor alle complimentjes en meestal het veel te snel vinden van de moeilijke hotspots. Ik zal jullie missen.

  Net als Ank Pot, Hans Smit, Sandra Bos en Dick Algra die Weblog ook een warm hart toedragen, blijf ik het een mooi medium vinden en Zwollewaardig!

  Blijf genieten…en vooral pas goed op jezelf!
  Groeten Marleen


  ⚠️ Meld

 135. Bericht door Plantje, op 14 november 2011 om 10:44

  Bericht door Tim, op 14 november 2011 om 09:51
  Plantje, voor mag je hem altijd voeren bij slecht zicht (mist, sneeuw, regen). Achter mag je hem alleen voeren bij mist en sneeuw MITS het zicht minder is dan 50 meter. Aldus, de meest nieuwe theorie-boekjes… Zo heb ik hem geleerd, en ook goed gedaan op mijn examen…

  Dank voor de toelichting. Het is al tientallen jaren zo. (Je hebt het dus goed onder de knie smilies/wink.gif) Ik wist het wel al, maar de reactie van Giel stelt me zo teleur! [/quote]
  Inderdaad. Beetje jammer van giel.  ⚠️ Meld

 136. omdat de redactie misschien te beleefd is om duidelijkheid te geven wil ik iets zeggen.
  is het waar dat harry langdurig ziek is. dat niemand bij hem langs is geweest. dat het minder met hem gaat en hij zijn taken moet minderen. dat de vijf weglopers de stichting wel wilden overnemen., maar ook de website. is het juist dat dat harry bij weblog betrokken wil blijven, maar dat jullie na een geheime meeting besloten harry uit te sluiten van weblog. is het waar dat harry dat niet kan waarderen. is het waar dat niemand weg moest?? is het waar dat je deze vragen met ja moet beantwoorden. dan klopt het dat dat een ruggesteek is. dan is het zo dat je hebt gegokt en verloren.  ⚠️ Meld

 137. Toch wel jammer dat FotograafZ alleen zijn kant van het verhaal verteld. Een verhaal heeft altijd twee kanten, twee wijsheden en twee waarheden.
  Een afscheid puur willen houden en afscheid nemen van een mooi medium en van een bijzonder stel mensen, maakt dat je iets moois afsluiten kunt/wilt.
  Wanneer er dan toch met modder wordt gegooid maakt dat mij verdrietig, vooral omdat het maar de halve waarheid betreft!


  ⚠️ Meld

 138. Fotograafz gooit de knuppel in het hoenderhok, zo halen we de 500 wel 😉

  De posting van Marleen daarop getuigt van aanzienlijk meer stijl, klasse en niveau, hulde daarvoor.


  ⚠️ Meld

 139. @fotograafz. Je verhaal klinkt mij bekend in de oren, alsof Harry spreekt. Een beetje kerel zou trouwens niet anoniem reageren. Maar ja, …. jou kennende! Het siert je! Ik vraag mij af wat je hiermee wil bereiken. Gaat het verder wel goed met je? Omdat de “redactie” dan misschien zo beleefd is, zoals je aangeeft, wil ik het hier ook bij laten. Kinderen die vragen worden overgeslagen. Sneu!

  Hans Smit


  ⚠️ Meld

 140. He wat jammer, ik had al het vermoeden dat het hier op uit zou draaien omdat medebezoekers wel erg duidelijk lieten weten toch wel te willen weten wat er nou precies gebeurd is.

  Toch jammer dat 1 van de 2 partijen daar op in is gegaan…:(


  ⚠️ Meld

 141. Joppuh…ik denk dat menigeen zich niet te veel wil mengen in het “lopende verhaal”.

  Natascha… ik ben het op zich wel deels met je eens. Maar eigenlijk had er óf NIETS genoemd moeten worden óf gewoon duidelijk gemaakt moeten worden wat er aan de hand geweest is (en dat hoeft echt niet tot in het grootste detail) óf er had gewoon even duidelijk aangegeven moeten worden dat er wat voorgevallen is maar men er verder niet op in wil gaan.

  Maar nu is het allemaal een beetje half-half gegaan. Er is een officiële mededeling gedaan, dat een aantal mensen weg is. Zonder het hoe of wat te noemen. Een paar van die mensen reageren zelf nog en geven aan, dat ze eigenlijk nog jaren met plezier door hadden willen gaan. Dan krijg je wel veel halve informatie als lezer.


  ⚠️ Meld

 142. Beste admin, het lijkt mij verstandig, om de opmerking van fotograafz, op 14 november 2011 om 12:32 te verwijderen. Het voegt niets toe, is provocerend en levert eerder geroddel op dan feiten.


  ⚠️ Meld

 143. Is enorm bombastische muziek, beetje a la pirates of the caribbean-soundtrack-style. Ik vind het heel mooi, terwijl ik normaal niet van dit soort muziek houd. Dacht, misschien ken je het 😉


  ⚠️ Meld

 144. E.S. Posthumus was a music group that produced cinematic style music. It is a form of epic classical that fuses intertwined drum beats with orchestral and electronic sounds. Their music is inspired by the Pythagorean Philosophy which states that ⤽music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements.⤝ E.S. stands for Experimental Sounds or Electronic Sounds while Posthumus is said to represent ⤽all things past.⤝  ⚠️ Meld

 145. Bericht door Eva2, op 14 november 2011 om 16:17
  Beste admin, het lijkt mij verstandig, om de opmerking van fotograafz, op 14 november 2011 om 12:32 te verwijderen. Het voegt niets toe, is provocerend en levert eerder geroddel op dan feiten.

  Beste admin,
  Denk dat u geen hulp nodig heeft van het chatlogforum.
  Adviezen kunnen ook gemaild worden, maar daar past men voor.:'(


  ⚠️ Meld

 146. Natascha… ik ben het op zich wel deels met je eens. Maar eigenlijk had er óf NIETS genoemd moeten worden óf gewoon duidelijk gemaakt moeten worden wat er aan de hand geweest is (en dat hoeft echt niet tot in het grootste detail) óf er had gewoon even duidelijk aangegeven moeten worden dat er wat voorgevallen is maar men er verder niet op in wil gaan.

  Ik ben van mening dat ze ons geen verantwoording schuldig zijn…


  ⚠️ Meld

 147. Ik ben het eens met Plantje… Als er gewoon IETS wordt meegedeeld van officiele aard is dat genoeg. Al was het de mededeling, dat er verder geen mededelingen over worden gedaan. Ook goed.
  Maar het vervelende is, dat er nu vollop gegist wordt, met modder gegooit zelfs. Dat is niet nodig.


  ⚠️ Meld

 148. Precies Natascha, dat was dus optie 1. En waarschijnlijk was dat ook het beste geweest: gewoon helemaal niets zeggen. Maar dan ook helemaal niets.


  ⚠️ Meld

 149. En waarschijnlijk was dat ook het beste geweest: gewoon helemaal niets zeggen. Maar dan ook helemaal niets.

  Dat vind ik voor een journalistiek medium de zwakste optie. Als zoiets onverkwikkelijks gebeurt, dan kun je bedenken dat in ieder geval de vaste bezoekers hun vragen hebben. Het is dan wel een virtueel medium, maar het wordt wel gemaakt en gelezen door echte mensen van vlees en bloed. Ik zou het professioneel hebben gevonden indien er tevoren was nagedacht over de communicatie en er een gezamenlijk[/] bericht zou zijn opgesteld. Daarmee voorkom je veel vragen. Zo’n posting als van fotograafz doet geen recht aan de grote inzet en betrokkenheid van beide partijen. Gooit alleen olie op het vuur en dient geen enkel doel.


  ⚠️ Meld

 150. 😮 Goed dat je het schrijft Plantman

  Bericht door Plantje, op 13 november 2011 om 22:35
  Bericht door dick, op 13 november 2011 om 21:34
  Logisch dat je niet verder gaat, anno 2011 is de sensatiebehoefte bij veel medemensen namelijk ontzettend groot.

  Hier snap ik NIETS van!

  Vandaag heeft het heerlijke woord ‘sensatiebehoefte’ door de TeleTroepToeTerT wéér een nieuwe demensie gekregen! Collega zag het vod liggen met 1 skreeuwende opener……Ik verraad em lekker niet maar wat een heerlijk voorbeeld weer van
  – non-nieuws verkeerd uitleggen
  – Absurde KOP als blikvangert (het stuk is de mening van 1 persoon) terwijl de KOP stelt ……KAMER (= 2e Kamer) WIL …..OPHEFFEN…..’s goed zei ik tegen m’n collega, beiden het artikel nog niet gelezen hebbend, als het onderwerp niet bij de 1e 3 items op het 13:00 nieuws op radio 1 is…..is het “a dirty TroepToeTerT” ……en idd De TeleTroepToeTerT bood het non-nieuws (want verder nergens gelezen/gehoord/gezien) weer aan om……………………………………………………………………………………………………….de sensatiezucht van onze medelanders te bevredigen. Nexxxt? Morgen denk ik. Bedoel: HET VERKOOPT Plantman.

  Vond het woord ‘sensatiebehoefte’ ook gepast bij het nette stukje van Hans & Ank geloof ik….Er was hier immers door meerdere personen al gevraagd om meer info! Bedoel te zeggen: “Je bent wel gek als je meer vertelt dan je kwijt wilt”. Voor mij persoonlijk is dat ook genoeg trouwens. Wat koop ik ervoor als ik precies van de hoed en de rand weet? Als ik het al wou weten, wou ik ook nog het verhaal van een eventuele andere kant horen….jij niet?

  maar zie nu ook al weer wat staan van een anoniem fotograafje…tja. Heeft ook met sensatiebehoefte te maken.


  ⚠️ Meld

 151. Joppuh, ook bedankt: ben dus niet zo onbegrijpelijk….en wat heerlijk weer even voor zoveel consternatie te mogen hebben gezorgd…en dan heeft The Plantman 21:49 nog niet eens beantwoord/becommentarieerd 😉


  ⚠️ Meld

 152. Respect Diezerpoorter

  Adviezen kunnen ook gemaild worden, maar daar past men voor

  Uitstekende uitvinding: de mailert! Hoorde zaterdagdag dat in het team van mijn zoon minstens 2 vaders maar liefst 2 mobiele telefoons hebben. Hoefde zelf geen nieuwe van de baas, toen ik em kwijt was. Heb er privé ook geeneen en het bevalt me uitstekend. Radiootje, www en natuurlijk de mailert…is genoeg voor mij. Zo zit iedereen weer anders in elkaar: mooi man….de mensch 😀


  ⚠️ Meld

 153. Geen dank, Dick. Ik voelde me niet aangesproken door je reactie over sensatiezucht. Zag dat meer als opmerking in algemene zin. Niemand (of iig niemand die het hierover gehad heeft) hier heeft behoefte aan om alle ins en outs uitgesponnen te krijgen. Dat wil niet zeggen dat er geen behoefte is aan informatie over het plotse vertrek van gewaardeerde medewerkers. Communicatie is ook in dit soort gevallen van belang, en uiteraard kan/moet dat inhoudsvol met respect voor beide partijen.


  ⚠️ Meld

 154. Groot gelijk: niet aangesproken voelen. Bovendien is aangesproken voelen ook geen keuze.

  Goed gezien

  Adviezen kunnen ook gemaild worden, maar daar past men voor

  Daarom was ik extra blij met de geboden gelegenheid een heel ander sensatievod in de discussie te betrekken…..jij zult de voorpagina (met dat lettertype dus niet de http://www.TeleTroepToeTerT.nl) ook interessant vinden en wat een heerlijk voorbeeld van………

  Sensatiezucht/sensatiebehoefte.


  ⚠️ Meld

 155. @ Dame: Oeps ‘de plakkert’ heeft 2x dezelfde quote afgedrukt. Nixxx mis mee, want het was een goede quote. Bedoelde in 22:17 echter

  Zag dat meer als opmerking in algemene zin.

  Ben het trouwens in de laatste regel natuurlijk met je eens over “communicatie” (“ook” zou je zelfs nog kunnen vervangen door “juist”), maar persoonlijk heb ik er écht genoeg over gelezen.


  ⚠️ Meld

 156. Bericht door Dame, op 14 november 2011 om 20:55
  Ik zou het professioneel hebben gevonden indien er tevoren was nagedacht over de communicatie

  Dat ben ik zeker wel met je eens Dame!

  Bla bla bla…. Telegraaf is slecht…blabla…. skreeuw… TeleTroepToeter…vod…blabla
  Bedoel: HET VERKOOPT Plantman.

  Is dit nog ergens een reactie op wat ik schreef?

  Vond het woord ‘sensatiebehoefte’ ook gepast bij het nette stukje van Hans & Ank geloof ik….Er was hier immers door meerdere personen al gevraagd om meer info! Bedoel te zeggen: “Je bent wel gek als je meer vertelt dan je kwijt wilt”. Voor mij persoonlijk is dat ook genoeg trouwens. Wat koop ik ervoor als ik precies van de hoed en de rand weet? Als ik het al wou weten, wou ik ook nog het verhaal van een eventuele andere kant horen….jij niet?

  Nee, ik vind dat woord niet gepast. Als er een andere kant van een verhaal is is het natuurlijk vaak zinnig die te horen. Dat het hier ?berhaupt relevant is een andere kant te horen kwam pas echt in me op toen twee van de vertrekkers aangaven nog jaren door gewild te hebben.

  maar zie nu ook al weer wat staan van een anoniem fotograafje…tja. Heeft ook met sensatiebehoefte te maken.

  Je kunt het ook zien als een stuk van iemand die diep gekwetst is. Maar daar weet ik het fijne ook niet van. Jij ook niet. Maar als je even aanneemt dat dat zo is… hoe komt het dan over als het ook als sensatielust betiteld wordt en iemand je ook nog eens kleinerend “een anoniem fotograafje” noemt?

  Bericht door dick, op 14 november 2011 om 21:55
  Joppuh, ook bedankt: ben dus niet zo onbegrijpelijk….en wat heerlijk weer even voor zoveel consternatie te mogen hebben gezorgd…en dan heeft The Plantman 21:49 nog niet eens beantwoord/becommentarieerd

  Sorry…ik zit niet constant te lezen of ik nog ergens op moet reageren.
  Pffff…. als je echt zo blij bent om voor wat roering te kunnen zorgen ga dan gewoon een potje schelden of zo. Daar krijg je waarschijnlijk meer mensen mee op de kast! Is dat nou echt zo leuk? Voor consternatie zorgen door wat termen een weblog op te slingeren?

  Bericht door dick, op 14 november 2011 om 22:17
  Groot gelijk: niet aangesproken voelen. Bovendien is aangesproken voelen ook geen keuze.

  Hoezo niet?

  Daarom was ik extra blij met de geboden gelegenheid een heel ander sensatievod in de discussie te betrekken…..

  Tuurlijk! Je bent altijd blij als zich ergens weer de gelegenheid voordoet de Telegraaf door het slijk te halen. Overigens zag ik die gelegenheid niet…daar zul je een zesde zintuig voor moeten hebben. Ik heb helemaal niets met de Telegraaf, maar ik heb het ook niet tot mijn persoonlijke kruistocht gemaakt deze krant altijd en overal door het slijk te halen.

  Ben het trouwens in de laatste regel natuurlijk met je eens over “communicatie” (“ook” zou je zelfs nog kunnen vervangen door “juist”), maar persoonlijk heb ik er écht genoeg over gelezen.

  Wat weet je nu dan? Helemaal niets toch?!

  Even de feiten op een rij:
  Op 4 november 2011 om 10:39

  Zoals jullie misschien gemerkt hebben hebben een aantal redactieleden afscheid genomen bij Weblog Zwolle. Door een interne aangelegenheid is dit helaas zo gegaan. Heel erg spijtig voor Weblog Zwolle!! Zo is bijvoorbeeld de vaste persoon voor de HotSpot nu niet meer bij WZ betrokkenen en zal er voorlopig ook geen wekelijkse Natuurfoto meer zijn op zondag.

  Eerlijk gezegd had ik het nog niet gemerkt.

  Vervolgens komen er wat vragen over wie er zoal weg zijn. Er komen wat vragen over een eventuele toelichting, omdat het allemaal wat vreemd overkomt. Het blijft stil.
  Verschillende mensen komen regelmatig terug op een verzoek om toelichting. Het blijft stil! Er komt dus ook geen mededeling, dat er verder geen uitspraken gedaan zullen worden.
  Naast vragen komen er ook bedankjes aan het adres van de mensen van wie we zeker zijn dat ze weg zijn. Die bedankjes zijn (ongeacht de omstandigheden van vertrek) terecht!

  Daarna reageren Hans Smit en Ank Pot op de bedankjes. Ze vinden het hartverwarmend en geven BEIDEN aan het jammer te vinden te vertrekken en hadden graag nog lang doorgegaan met het Weblog.

  Uiteindelijk komt er dan van “fotograafz” toch nog iets aan toelichting. Waarschijnlijk niet op de beste manier, maar toch. Daar komt nog wat reactie op. Maar nog altijd geen officiële berichtgeving namens de admins.

  Dan kunnen we nog lang discussiëren over “sensatiezucht” of de Telegraaf. Dick kan vinden dat ie zo wel genoeg weet (want hij staat boven dat soort sensatiezucht), maar ik blijf het een raar verhaal vinden. En ik blijf bij mijn punt: stel dit niet

  Zoals jullie misschien gemerkt hebben hebben een aantal redactieleden afscheid genomen bij Weblog Zwolle….

  of bereid je degelijk voor op de vragen die komen gaan en zorg dat je daar een antwoord op geformuleerd hebt! Dat beter in plaats van een openlijke discussie/polemiek te gaan riskeren! Of het één óf het ander! Maar niet vanalles een beetje.

  Wederom merk ik dat ik me veel te druk maak om wat er hier gesteld wordt. En het ergste is dat ik me ook nog eens druk maak om uitspraken van mensen die het lollig vinden voor wat consternatie te zorgen! Let wel op dat je dat over de rug van een andere discussie doet! Ik ben er weer eens klaar mee. Ik heb belangrijkere dingen te doen, dan me hier op de kast te laten jagen. Het ga jullie goed! Ik ga weer even kijken waar ik misschien nog op belief te reageren.  ⚠️ Meld

 157. @ Plantje, goeiemorgen jongen en gelukkig reageerde je gelijk zodat ik nu ook snel MOET reageren al ontbreekt me de tijd:

  Je beantwoordt je eigen vraag: Vind je het ECHT leuk….zelf VERKEERD….Da’s (zou je kunnen weten) my kind of humor 😉 Je trekt die verkeerde beoordeling door in “mens die het leuk vinden…..” Plantman ik bedoel: “Het is zo verdomd MAKKELIJK om de toko op te naaien”. “Persoonlijke kruistocht?” Welnee er is vraag naar het vod dus ze hebben gelijk dat ze er aan blijven verdienen…

  Maar NIET over mijn rug graag >:(
  Heb 2 voorbeelden: die van gister en de ander is (sorry voor je) privé….dat onderwerp is zelfs 2x in 3 jaar verkeerd en opzettelijk sensationeel benaderd.

  Tot slot: iemand kwam met “mailtje sturen naar de Admin”: uitstekend idee, vond ik, dus gedaan. Vind jij het ook geen goed idee?


  ⚠️ Meld

 158. Bericht door dick, op 14 november 2011 om 22:17
  Groot gelijk: niet aangesproken voelen. Bovendien is aangesproken voelen ook geen keuze.

  Ik vind dat zeker wel een keus Dick…;)

  Goedemorgen trouwens…


  ⚠️ Meld

 159. Maar NIET over mijn rug graag
  Heb 2 voorbeelden: die van gister en de ander is (sorry voor je) privé….dat onderwerp is zelfs 2x in 3 jaar verkeerd en opzettelijk sensationeel benaderd.

  Dick 🙁


  ⚠️ Meld

 160. Zo heeel veeel meeer respect Plantje, dat is echt niet te geloven! Zelfs iedere week overleg met facilitaire dienst 😀 Bij Harculo is het zelfs nog zo heel veel anders dan bij hoofdkantoor vind ik.

  Die opleiding heb ik afgeblazen na 1 dag oa door dat het niet helemaal met mijn idee in me hoofd strookte. Heb daar erg van gebaald, zo erg dat ik er bijna ziek van werd;) Maar het is wel even goed zo, ik wil de laatste jaren misschien ff te veel veranderen dus misschien volgend jaar weer ff wat nieuws doen…


  ⚠️ Meld

 161. Mooi! Harculo als in Electrabel? Als dat zo is geloof ik het best! Harculo is ook nog veel meer “het oude bedrijf” dan het overgenomen en gefuseerde Electrabel. Belangrijkste is, dat het je allemaal een beetje bevalt!

  Van de ene kant jammer van de opleiding. Van de andere kant beter al direct in het begin zien, dat het niet is wat je verwacht dan na enkele maanden. En teveel ineens veranderen is ook niet goed!

  Een vriend van me is nu bezig met een deels leren/deels werken opleiding tot activiteiten begeleider. Hij gaat dan met mensen in de Ardennen abseilen, kayakken, mountainbiken enz enz.


  ⚠️ Meld

 162. Ja klopt Harculo als in Electrabel.

  Dat was ook mijn reden om het direct te stoppen, ik had het nog ff aan kunnen zien maar ja dat was zonde van mijn en hun tijd geweest dan.


  ⚠️ Meld

 163. Heb me aangemeld voor meters voor mama’s voor SeriousRequest, in Zwolle 20 dec tussen 14 en 15 uur ga ik paar km hardlopen in de stad 😀

  Sponsoren zijn welkom, ieder bedrag telt!  ⚠️ Meld

 164. Ik ga er nog eens over denken Natascha.

  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de doelen van Serious Request steeds minder spectaculair vind…


  ⚠️ Meld

 165. Gelukkig wel Natascha! Maareuhm…wat verwacht je te rennen? Ik heb van Melanie geleerd niet te hoog in te zetten 😉

  @Tim: interesting! Dat wist ik niet. Maar in dat geval vind ik dat het Rode Kruis zich voor vreemde zaken inzet. Aan de andere kant is het signaal en de steun belangrijker dan het doel op zich.


  ⚠️ Meld

 166. ohw hahaha daar heb ik geen idee van, heb ingezet op minimaal 3 km (ligt ook aan het weer dan), ik heb voor Marcel gewoon een vast bedrag gedaan joh;)


  ⚠️ Meld

 167. JEMIG!
  DIT is een TWEET van het OFFICI?LE loesje-account.

  **laat jou loesje tekst over de sint eens horen** op loesje.nl/meeschrijven, wie weet beland die wel op een echte loesje poster #dtv

  jou… are you serious? Bezittelijk voornaamwoord, JOUW.
  En loesje tekst. Dit impliceert dat de tekst loesje is. Het is loesje-tekst.
  Same case with loesje poster. Een poster die loesje is.

  Schande.


  ⚠️ Meld

 168. Inderdaad Eva. Ik had een beetje aangenomen dat Tim alles er wel uitgehaald zou hebben 😉

  Maar ach… in dat opzicht is dit gewoon een afspiegeling van de samenleving. Er worden zoveel d/t fouten en jou/jouw fouten gemaakt dat het NIETS meer te maken heeft met “eens een keer een foutje maken”. Dat is gewoon puur: er geen aandacht aan besteden.

  En je mag er ook niets van zeggen, want dan zijn mensen op hun teentjes getrapt. Bovendien is 90% van de Nederlanders ineens dyslectisch en ben je een botte l*l als je daar geen begrip voor hebt.

  Tja…en ook mensen waar ik respect voor heb en graag mee omga zie ik dit soort fouten redelijk veel maken…. Moet je dan iedere keer dit soort dingen zeggen? Daar wordt je verstandhouding niet veel beter van 🙁


  ⚠️ Meld

 169. @Plantje; Als het gaat om een onofficieel schrift, zoals bijvoorbeeld een berichtje tikken hier op het web tussen de chatters, let ik nooit zo op schrijfwijze. Dan vind ik het niet zo’n ding.
  Maar bij een officieel schrift, zoals op een poster, in een krant of een brief, vind ik, dat er wel op taal gelet mag worden.

  Loesje is misschien een beetje een uitzondering. Want dat is geschreven als pubermeisje. Dat HOEFT dus niet de juiste spelling te hebben, sterker nog, het sluit beter aan bij pubers om het NIET te doen.
  Maar de tweet die Tim beschrijft is duidelijk niet VAN Loesje, maar OVER Loesje. Dus een officieel schrijven. Dus hadden ze beter op de taal kunnen letten.

  Ach, tja…

  En nu weer over op belangrijkere dingen!
  Goedemorgen, Zwolle!!!!
  Op naar het ontbijt, kind een half dagje afleveren op school en dan ff een ochtendje voor mezelf…
  HEERLIJK!!!!


  ⚠️ Meld

 170. jou/jouw fouten

  Ik ben al heel blij wanneer mensen “jou” zeggen in plaats van “joun”. Ik ben hier in Zwolle al zo’n twee decennia bezig te corrigeren op die fout. Maar als zelfs juffen op de school “de joune” zeggen, wat begin je dan nog?:o


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.