GRASweek werkt aan nieuwe introductieweek

Zwolle – Donderdag 27 oktober jongstleden is bekend gemaakt dat de Zwolse beroepsinstellingen niet langer gezamenlijk de GRASweek willen organiseren. Stichting Papaja trekt samen met de Zwolse 8 de stekker uit de GRASweek. Zij geven aan van mening te zijn dat de GRASweek te weinig gegroeid is en meer zou moeten aansluiten bij evenementen zoals: het Thorbeckegracht Festival en Festival ZwArt. De bedoeling is dat ze een nieuw evenement voor eerstejaars in het tweede weekend van september gaan organiseren.

De GRASweek organisatie denkt niet dat deze keuze ten goede komt aan ‘Zwolle Studentenstad’. De organisatie kan zich niet voorstellen dat het studentikoze aspect van een introductie een passende rol kan krijgen binnen de eerder genoemde festivals en organiseerde de afgelopen jaren de GRASweek buiten het weekend om. Dit omdat veel studenten in het weekend buiten Zwolle aan het werk zijn of andere activiteiten hebben. Een groei van het aantal deelnemers wordt op deze wijze dus niet aannemelijk gemaakt.

Een grotere groep deelnemers zou de GRASweek te bereiken zijn wanneer de hbo instellingen stoppen met het organiseren van aparte introductiedagen en onderwijsgerelateerde activiteiten tijdens de GRASweek. Er ligt een nieuw plan klaar voor volgend jaar en de GRASweek organisatie staat klaar om verder te gaan en zeg nou zelf: wat is een studentenstad zonder een algemene introductieweek?

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Stichting Papaja heeft samen met de Zwolse 8 waarschijnlijk niet goed opgelet de afgelopen jaren…. de GRASweek is ondertussen al een breed en bekend fenomeen geworden onder studenten. Ook buiten Zwolle. Het wordt zelfs vaak genoemd in hetzelfde rijtje als de Utrechtse UIT-week (Utrechtse Introductie Tijd), de Groningse KEI-week (Kennismaking en Introductie).

  Wat een zuurpruimen zeg die mensen van Stichting Papaja en de Zwolse 8. Wordt er weer een geslaagd project in Zwolle de nek omgedraaid?

  Even offtopic: wie/wat zijn Stichting Papaja en de Zwolse 8 eigenlijk? Ik heb er nog nooit van gehoord/iets over gelezen.


  ⚠️ Meld

 2. Ben ik ook wel benieuwd naar wie/wat is stichting Papaja. Wanneer je googeld kom je uit op Stichting evenementen Papaja in de bedrijvengids, en dat ze inderdaad iets van doen hebben met de Grasweek. En op de site van de grasweek, lees je inderdaad de verbazing over het stopzetten van dit evenement. Heb niet de indruk dat zij er echt bij betrokken zijn?


  ⚠️ Meld

 3. Terugkijkend op een erg leuke grasweek ben ik erg benieuwd wat voor belangen en verborgen agenda’s worden gediend met deze erg merkwaardige plannen.
  Voor de studenten lijkt het me alvast het erg jammer als er zo een deel van het budget weglekt naar festivals die willen meeliften.


  ⚠️ Meld

 4. Wat een bullshit “een nieuw evenement voor eerstejaars in het tweede weekend van september”. Welke algemene introductie kan je nou in een weekend proppen? En ook nog eens als het collegejaar al begonnen is. Als Zwolle een studentenstad wil worden is dit een stap terug, de GRASweek leek (voor mij als buitenstaander) juist zo goed te gaan???


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.