ZBC verslaat Amor na verrassende comeback

Zwolle – Het eerste team van de badmintonvereniging ZBC heeft zaterdag de vierde overwinning op rij geboekt. Dit keer werd Amor uit Groningen met 5-3 verslagen en dat na een 0-3 achterstand. Door de overwinning van de Zwolsche leed Amor voor de eerste keer dit seizoen een nederlaag.

Het herendubbel, het openingsduel van dit competitietreffen, werd door de bezoekers uit Groningen gewonnen. Melle Conradie en Bram van Aken waren in drie games te sterk voor Johan Roelofs en Ties van der Heide. Ook het damesdubbel ging naar Amor. Ramona Jager en Marjanne Munniksma hadden twee games nodig tegen Corneel Tan en Jetteke Hobbeling.

Op verzoek van Amor werden hierna niet de enkelspelen afgewerkt, maar de gemengd dubbels. Het gemengd dubbel van Corneel Tan en Ties van der Heide ging in twee naar de Groningse bezoekers, waardoor de tussenstand op 0-3 kwam te staan. Toen keerde het tij echter. Johan Roelofs en Jetteke Hobbeling wonnen hun mix waardoor het eerste punt voor de Zwollenaren binnen werd gehaald.

Toen vervolgens ook Ties van der Heide en Jetteke Hobbeling hun enkelpartijen wonnen, stond het weer gelijk: 3-3. De laatste twee enkelduels moesten de winnaar van de competitiewedstrijd bepalen. Corneel Tan was veel te sterk voor Ramona Jager. Tan ton de partij in twee games naar zich toe: 21-8 en 21-14.

Johan Roelofs vocht voor wat hij waard was en met succes. Hij won de eerste game na een ijzersterke comeback met 21-18. De tweede game raakte hij het spoor echter helemaal bijster, hij verloor met 5-21. In de derde en beslissende game herpakte hij zichzelf. Hij won met 21-11, waarmee hij ook de overwinning van de competitiewedstrijd veilig stelde.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Gefeliciteerd, waren leuke potten al had ik liever een andere uitslag gezien. Tot in Groningen!

    Melle

    P.S. Mooi memo op toernooi.nl Ties! Ben benieuwd of de bond er nog op reageert.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.