Dronken chauffeur negeert rijadvies

Zwolle – Een 38-jarige man uit de gemeente Lochem moest in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 oktober zijn rijbewijs inleveren.

De man bestuurde zijn auto onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man gesproken in verband met een melding aan de Luzernevlinder en waarschuwden hem niet te gaan rijden, omdat hij gedronken had. Hij stapte echter toch in zijn auto, negeerde een rood verkeerslicht en een stopteken. Hij kon worden aangehouden en blies 580 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, er is proces-verbaal opgemaakt en er is een rijverbod van zes uur aan hem uitgereikt.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. @Tsja, lees het item nu nog eens.
  Hij kreeg eerst een waarschuwing, om niet te gaan rijden (i.v.m. te veel drank op) maar reed nog. Later troffen ze alsnog rijdens in de auto aan, en toen enz.


  ⚠️ Meld

 2. @Ingrid: ik denk dat je zelf niet goed genoeg gelezen hebt….

  Zijn rijbewijs is ingevorderd, er is proces-verbaal opgemaakt en er is een rijverbod van zes uur aan hem uitgereikt.

  Ik vind het ook een beetje vreemd dat je kennelijk na zes uur weer zou mogen rijden zonder rijbewijs…


  ⚠️ Meld

 3. Ok, ik vind het een warrig verhaal. Ze waarschuwden hem om niet te gaan rijden, omdat hij gedronken had.
  Hij stapte toen toch in de auto, en ging rijden, waarom dan eerst wachten tot dat hij door rood rijd?


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad Marrianne: zo iemand mag dan gedurende 6 uur niet rijden (nergens mee). Na 6 uur mag deze persoon inderdaad weer op de fiets stappen maar niet met een auto rijden (want hij heeft geen rijbewijs (bij zich)).

  Maar wat voor sukkel ben je dan?!? Hier zijn zo vaak mensen aan het zeiken dat de politie direct bekeuringen uitdeelt en nooit eens een keer een waarschuwing geeft. Waar zijn die mensen nu?!? Hier zie je dus het resultaat van een waarschuwing geven: men doet er niets mee!


  ⚠️ Meld

 5. Bovendien… als je rijbewijs is ingevorderd, mag je op geen enkel voertuig met een motortje… Alleen nog lopen, fietsen of je LATEN rijden… Dus ook geen brommer rijden.
  Maar misschien kan @admin dit artikel nog een beetje toelichten? Want die rij-ontzegging van 6 uur vind ik ook wel raar… Dat zou dan dus in dit geval alleen op een fiets kunnen slaan?


  ⚠️ Meld

 6. Een rijverbod slaat op álle voertuigen, dus ook een trekker, een brommer of een fiets. Ook die mag je niet gebruiken met zoveel alcohol in je bloed. Na invordering van het rijbewijs mag je geen auto meer besturen tot je het weer terug hebt. Daarover beslist in eerste instantie de officier van justitie. Als deze besluit het niet terug te geven, komt de zaak voor de rechter.
  Het zijn dus twee verschillende zaken. In dit geval mag de man dus 6 uur lang geen enkel voertuig besturen en mag hij geen auto rijden tot hij zijn rijbewijs terugheeft.


  ⚠️ Meld

 7. Nog een toevoeging: als de rechter een rijontzegging geeft, dan mag je ook niet rijden op een gemotoriseerd voertuig, zoals scooter, trekker etc.
  Deze figuur mag dus 6 uur lang alleen lopen of zich laten vervoeren en in afwachting van de beslissing van OM alleen niet autorijden. Als de officier van justitie besluit het rijbewijs voor langere tijd in te houden, dan komt het voor de rechter. Indien deze beslist tot een rijontzegging dan mag hij daarna voor de duur van rijontzegging weer alleen fietsen, lopen of zich laten vervoeren. Het is een misdrijf wanneer hij in zo’n geval toch bv een scooter bestuurt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.