Grote groep misdraagt zich in Rozentunnel

Zwolle – Agenten hebben vrijdagavond 28 oktober bij de Rozentunnel aan het Rozenpad een 18-jarige man uit Zwolle aangehouden. Er kwamen bij de politie meldingen binnen dat bij de Rozentunnel vernielingen werden gepleegd.

Toen agenten aankwamen bleek er een grote groep van ongeveer 20 personen aanwezig te zijn. Er lagen kapotte bierflesjes en er werd tegen fietsen aangetrapt. Terwijl de agenten de aanwezigen aanspraken ging een aantal mensen er vandoor. De agenten hebben de gegevens van een aantal mensen genoteerd om de zaak verder uit te zoeken. Terwijl ze dit deden gedroegen een paar mannen zich vervelend. Ze wilden de tunnel niet verlaten en begonnen de agenten te beledigen. De 18-jarige man is aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. De rest van de groep is er vandoor gegaan. Er is een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Hmmm… het zint me helemaal niet dat dit tokkievolk steeds dichter bij mijn huis in de buurt komt…

  Ik zeg: deze gastjes uitzetten en laat Mauro dan maar blijven.


  ⚠️ Meld

 2. @Wilbert: dat zijn helemaal geen tokkies, maar gewoon onze eigen leerlingen die zich vervelen; vorig jaar kwam ik er een stel tegen in het maisveld bij de tunnel naar ’s Heerenbroek: “Hallo meneer!”

  Ik kan me overigens niet herinneren dat ik me ooit één vakantie verveeld heb. M’n nichtje Twitterde in week 2 van de zomervakantie al “Ik verveel me…” Ze kunnen zichzelf gewoon niet (meer) vermaken!


  ⚠️ Meld

 3. Hahaha Ynse: ik ben het helemaal met je eens! Heb me deze vakantie ook prima vermaakt!
  Misschien kunnen we hier een cursus ‘hoe vermaak ik me’ voor de jeugd voor bedenken?
  Of: ‘hoe leer ik mijn ouders om aan mij te leren me te vermaken’?
  😀
  Ik zag vandaag in elk geval ook weer een paar oud-leerlingen zich vermaken bij mij in de buurt met het filmen van een ritje op de brommer… Het moet niet zotter worden…


  ⚠️ Meld

 4. Ik begin me steeds ouder te voelen als ik dit soort dingen lees! Vroegâh gingen we in de vakantie gewoon werken bij ons zaterdagsbaantje!
  Wat is dat toch met dat “vervelen”?!? En als je je dan toch zo verveelt: 1. Waarom moet een ander het oplossen?!? 2. Waarom moet het iemand anders zijn/haar probleem worden?!?


  ⚠️ Meld

 5. Wij zijn van de generatie: heb je geen geld dan moet je het zelf verdienen. Vroeger was het nooit zo belangrijk om veel geld te hebben, want iedereen had wel genoeg om zich te kunnen onderhouden in de activiteiten die we toen deden. Beetje hangen op wythmnen of rondjes lopen door de stad.
  Duurste uitgave van vroeger was een levi’s 501 red tab of een paar Nike’s(soms niet eens airmax want die was te duur). Of sparen voor een gambeboy. En als je voor de koopjes ging dan kon je naar 50/50 in staphorst. Jongeren van nu moeten meer geld hebben volgens hun eigen regels en wetten dus vallen ze sneller buiten de boot als ze geen merkkleding, scooter of bling hebben. Ze willen het dan nu en snel zoder er moeite voor te doen. De meerwaarde van zelf je geld verdienen zit er weinig bij. Dit is natuurlijk ook gevoed door ouders bij wie het eerst voor de ogenschijnlijke wind ging en nu met peperdure hypotheken huilend op sbs6 komen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik kan me anders dagen van eindeloze verveling herinneren, vroeger. Er is niks mis met een beetje verveling, want het dwingt je om zelf iets te bedenken en maakt in die zin creatief.
  Volgens mij vervelen jongeren zich heden ten dage juist veel minder. ze hebben allemaal een PC, spelcomputers, TV etcetc, allemaal consumptieve tijdsbestedingen. Dit gedrag komt eerder voort uit teveel drinken dan uit verveling, lijkt mij. Het drankgebruik neemt nog steeds toe: jongeren drinken eerder (op jongere leeftijd), vaker en meer. Elk jaar meer comazuipers bij de eerste hulp. Toch is de tolerantie van ouders met drinkende kinderen nog steeds groot. De fixatie op drank ook. Iemand die 16 wordt, krijgt geheid een fles drank als cadeau aangeboden. Misschien daar maar eens mee ophouden.


  ⚠️ Meld

 7. @Ynse: Mijn leerlingen zullen het niet zijn. Die wonen hier niet. 😉

  Maar dan nog noem ik het Tokkies. Ze kunnen zich verdorie wel gewoon gedragen toch? ‘Hangen’ heb ik in de huidige vorm al nooit zo goed begrepen, maar goed, ieder zijn hobby’s. Dat er dan ook dingen vernield moeten worden is gewoon ronduit asociaal.

  Afgelopen zaterdag is wsl. door zo’n zelfde groep jongelui de spiegel (voor de vierde keer in een jaar of twee tijd) van mijn auto geschopt. Ik zit weer met een kostenpost en met het gedoe om snel wat te moeten regelen. Het is de linkerspiegel, dus officieel mag ik zo de weg niet op.

  Ik verheug me erg op het moment dat ik ooit zo’n gastje op heterdaad mag betrappen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.