Berkum struikelt in blessuretijd bij CSV

Zwolle – VV Berkum heeft in de uitwedstrijd bij CSV Apeldoorn de punten uit handen gegeven door in de blessuretijd een tegendoelpunt toe te staan. In een van beide kanten zeer matige wedstrijd die geen winnaar verdiende kwam de Zwolse ploeg zo met een zure 1-0 eindstand als verliezer uit de bus.

csv-berkum.jpg
Foto: Rainer Fröhlich

“Ik baal hier enorm van, vooral omdat we een goede tweede helft hebben gespeeld. We hebben wel spitsen, maar ze maken het niet af,” aldus een zwaar teleurgestelde Berkum-trainer Roeland ten Berge. CSV-coach John van Loen kon zich vinden in die analyse. “De gelukkigste heeft vandaag gewonnen. We hebben allebei nauwelijks kansen gecreëerd,” aldus de ex-international. Kansen waren er inderdaad niet veel te zien in dit duel, al was CSV al in de eerste minuut dicht bij een doelpunt. Mark van der Vegte, in een grijs verleden nog eens acterend voor Berkum, miste echter een flinke kans na een hoge voorzet. Daarna was het voorlopig op en grossierden beide ploegen in balverlies en foute passes.

Berkum-coach Ten Berge kreeg in de rust weer een tegenvaller te verwerken toen spits Arjen Westrik zich in de warming-up zo blesseerde dat hij niet kon worden ingezet. Toch zette de Zwolse ploeg in de tweede helft meer druk. Na een uur spelen kwam Chris van der Meulen, terug van een blessure, voor Piet de Jong in het veld en werd Rik Jan de Groot de vervanger van Boy Boeloerditi. Jesper Beunk verraste keeper Peter Veeneman daarna bijna met een hard schot in de benedenhoek en even later stopte de betrouwbare Apeldoornse doelman inzetten van Frank Hoolsema en Rik Jan de Groot.

Diezelfde De Groot had vijf minuten voor het slot de wedstrijd kunnen beslissen toen hij na een inworp vrij voor het Apeldoornse doel kwam maar hij schoot recht tegen keeper Veeneman op. Toen het duel op een bloedeloze 0-0 uit leek te draaien brachten twee CSV-invallers daar in de blessuretijd alsnog verandering in. Een inzet van Jaap de Brouwer werd in eerste instantie nog gekeerd, maar de rebound kwam bij Mark Fennebeumer terecht en die wist daar wel raad mee: 1-0.

Berkum is door die domper weer naar de onderste regionen van de ranglijst in de Hoofdklasse C gezakt terwijl CSV Apeldoorn op een gedeelde tweede plek kwam. Volgende week, op zaterdag 5 november, wacht voor Berkum opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen Nunspeet, dat na winst bij VVOG nu drie punten boven de Zwollenaren staat.

CSV Apeldoorn-VV Berkum, 29 oktober 2011

Eindstand: 1-0 (0-0)
Doelpuntenmaker: 90+1. Mark Fennebeumer (1-0)
Gele kaarten: Marc van der Meulen (Berkum), Mark Fennebeumer, Richard van Beek (CSV Apeldoorn)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dennis Horstman, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Felix Hermsen, Jesper Beunk, Boy Boeloerditi (61. Chris van der Meulen), Piet de Jong (61. Rik Jan de Groot), Frank Hoolsema, Marc van der Meulen

Opstelling CSV Apeldoorn: Peter Veeneman, Mozes Residay (77. Bram Holtman), Joost Krijns, Kees Kievit, Jeroen van den Hoek, Jasper van Oorspronk, Marc Hoekstra, Marc van de Vegte (81. Jaap de Brouwer), Denny van Loen (77. Mark Fennebeumer), Richard van Beek, Modou Nijjang.

Artikel delen: