Brand verwoest woonboerderij aan Oldeneelweg

Zwolle – Op de vroege zondagochtend, rond 05.30 uur, is er aan de Oldeneelweg in Zwolle Zuid een woonboerderij afgebrand. Er vielen geen gewonden.

gb_img_9568.jpg

In buurtschap IJsselzone, bij de IJsseldijk en in de omgeving van het Kleine Veer, brak zondagmorgen een felle brand uit. Omdat de boerderij een rieten dak had kon de brand snel uitbreiden. Brandweerkorpsen uit de omgeving werd om assistentie gevraagd. Een naastgelegen woning en een schuur konden behouden worden. De bewoner van het pand was op het moment van de brand niet thuis. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. De technische recherche gaat onderzoek doen.

UPDATE: De politie onderzoekt een brand in een woning en een poging brandstichting in een andere woning aan de Oldeneelweg. Vermoedelijk is de brand in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober rond 5.15 uur ontstaan. Op het moment van de brand was er niemand in de woning aanwezig. De woning is volledig afgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart. Ondertussen is ook bekend geworden dat er in dezelfde nacht vermoedelijk is geprobeerd een andere woning aan dezelfde straat in brand te steken. Eventuele getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000..

gb_img_9581.jpg

gb_img_9722.jpg 

Meer foto’s bij Lees Verder…

gb_img_9562.jpg
gb_img_9621.jpg
gb_img_9646.jpg
gb_img_9627.jpg
gb_img_9773.jpg
gb_img_9667.jpg
gb_img_9712.jpg
gb_img_9722.jpg
Artikel delen:
Reacties 29
 1. Volgens de politie is het aangestoken, maar waarom zou je boerderij van die oude man aan willen steken? Hij doet nooit een vlieg kwaad……


  ⚠️ Meld

 2. De dader zou een pand verderop in brand hebben willen steken na inbraak. Dat is niet gelukt. Bewoner van boerderij blijkt in ziekenhuis te liggen. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens de website kilroynews.net/latestnews.htm
  lag de man op het moment van de brand in het ziekenhuis, hij had een ernstig verkeersongeluk gehad. Heel veel sterkte na zoveel ellende.


  ⚠️ Meld

 4. Dit:

  De inzet van de brandweer bleek overigens weer bijzonder te zijn: door onbekende oorzaak werden de tankautospuiten van Hattemerbroek en Hattem als eerste opgeroepen in plaats van de brandweer van Zwolle. De hoogwerker moest in eerste instantie uit Kampen komen, evenals de Officier van Dienst. Na enkele minuten na de eerste melding werd de hoogwerker van Zwolle ook opgeroepen. Die bleek eerder ter plaatse te zijn dan de brandweer van Hattemerbroek en Hattem. Pas na 10 minuten werd een tankautospuit van brandweer Zwolle naar de brand gestuurd. Waarom de verkeerde brandweerkorpsen zijn aangestuurd vanuit de meldkamer is onbekend. Wel moge duidelijk zijn dat de inzet van brandweer Hattemerbroek en Hattem bijzonder gewaardeerd mag worden! Ze hebben hard gestreden voor het behoud van de woning naast de afgebrande boerderij.  ⚠️ Meld

 5. De bewoner verblijft na een verkeersongeluk (dat hij recentelijk gehad heeft) met ernstige gevolgen in een verpleeghuis. Door vrijwilligerswerk is hij behoorlijk bekend in Zuid en zijn veel mensen hiervan op de hoogte.
  Dus het KAN zijn dat iemand vd gelegenheid gebruik heeft gemaakt bij hem in te breken en de sporen uit te wissen door de boel in brand te steken.
  Dat zou echt walgelijk zijn!
  Wat een ellende voor die man!


  ⚠️ Meld

 6. Appe heeft HEEL VEEL jarenlang gedaan voor de jeugd,en is enkele weken terug aangereden met ZEER ernstige gevolgen, en ligt momenteel nog in het ziekenhuis.
  Als dit dan ook nog gebeurd met je (ouders) huis!
  Hoeveel ellende kan een mens hebben?
  STERKTE voor Appe en zijn familie  ⚠️ Meld

 7. Tjongejonge, wat een verwoesting zeg. Hele triest voor de bewoner. Zijn hele hebben en houwen, al zijn herinneringen, zijn veilige thuisbasis, alles weg door een idiote onverlaat.:(
  Ik wens hem sterkte met het herstel en troost met dit grote verlies.


  ⚠️ Meld

 8. Op 112 meldingen staat dat ze nu weer aan het nablussen zijn. Bijzonder zo 12 uur na het ontstaan van de brand, er weer heen om na te blussen.
  Maar teven blijf ik me afvragen waarom eerst het korps van Hattem is opgeroepen, denk dat dit een niet permanente bezette kazerne betreft. Toen pas is Zwolle geallemeerd, hadden zij wanneer ze als eerste ingeschakeld waren, en er dus eerder hadden kunnen zijn, de schade kunnen beperken.

  En wat wordt er aan gedaan om dit in de toekomst te voorkomen. Oftewel waardoor is deze verkeerde aansturing gebeurd.


  ⚠️ Meld

 9. Of er veel te redden was geweest is discutabel omdat de buurman wakker werd van het geluid van brand. “geen idee hoe ik het anders moet noemen”

  Dus de brand was al tijdje bezig. En rietendak en vuur gaan zelden goed samen.  ⚠️ Meld

 10. @Rob, oke snap ik, maar dat de melding bij de verkeerde brandweer locatie terecht is gekomen, is kwalijk volgens mij. Nu was er gelukkig niemand thuis, maar wat als er wel mensen in huis waren geweest.


  ⚠️ Meld

 11. Vreselijk! Waarom doen mensen dit?! Veel sterkte voor de bewoner, buren en familie. En hopen dat de dader(s)nu ook lef toont/tonen, en zichzelf aangeeft!


  ⚠️ Meld

 12. Wat een ontzettende ellende voor deze man! Ik vond het al erg, maar om nu ook nog eens te lezen dat de brand waarschijnlijk is aangestoken!
  Gelukkig inderdaad geen gewonden…dit had veel erger kunnen aflopen!

  De brandweer uit Hattem…het zal toch niet zijn….dat ze puur hebben gekeken naar wie hemelsbreed het dichtste in de buurt zit?

  Ik heb de brandweerwagens allemaal voorbij zien komen. De eerst zonder sirene en daarna met volle signalen.

  Als ze zo’n brandstichter pakken vind ik, dat poging tot moord ten laste gelegd moet worden!


  ⚠️ Meld

 13. Nou ik had een hetzelfde idee als Plantje. Hattem is hemelsbreed het dichtste bij. Alleen een beetje lastig dat de IJssel er tussen zit… Nee voelt niet veilig zulke fouten…
  En ja, wat een afschuwelijke gebeurtenis. Eerst raakt die man levenslang gehandicapt door toedoen van een ander die roekeloos reed en alsof dat nog niet erg genoeg is steekt daarna ook nog een of andere gek z’n huis in de fik. Je zou die daders…  ⚠️ Meld

 14. Heeft de “nieuwe”centrale ff op de TOmTom gekeken voor ze de brandweer uit Hattem stuurden of is dit het gevolg van de beslissing om de centrale van Zwolle naar Apeldoorn over te hevelen.
  Zijn we lekker mee in de toekomst !


  ⚠️ Meld

 15. De meldkamer Oost Nederland heeft eind oktober een verkeerde alarmering gedaan, waardoor ten onrechte brandweerlieden uit omliggende gemeenten naar een woningbrand in Zwolle zijn gestuurd.

  Op zondag 30 oktober was er een brand bij een woonboerderij aan de Oldeneelweg in Zwolle. De centralist van de brandweer stuurde er brandweerwagens en -personeel uit Hattem en Kampen op af, omdat eenheden uit Zwolle niet beschikbaar leken te zijn. Na zes minuten werd ontdekt dat de wagens en het personeel uit Zwolle door een andere centralist uit collegialiteit al in het systeem waren ‘klaargezet’ voor de brand. Hierdoor zouden ze sneller gealarmeerd kunnen worden. De dienstdoende centralist was hierover niet geïnformeerd. De veiligheidsregio IJsselland en de leiding van de meldkamer maken afspraken, waardoor vergelijkbare incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

  rtvoost


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.