WVF pakt punt tegen SDVB

Zwolle – Onder ideale weersomstandigheden moest WVF vandaag aantreden tegen SDVB. De tegenstander uit Barneveld wordt gezien als een van de kanshebbers voor  het kampioenschap in de eerste klasse. Vorig seizoen werden dan ook beide duels kansloos verloren. Maar SDVB verloor de laatste twee duels en WVF had in de laatste twee duels prima resultaten neergezet , voldoende om deze wedstrijd vol zelfvertrouwen in te gaan.

De gasten uit Barneveld moesten deze  wedstrijd winnen om hun favorietenrol waar te kunnen maken. Zo zagen we een boeiende wedstrijd, waarin WVF  zich enigszins tactisch  en met succes had aangepast aan SDVB. Onze gasten uit Barneveld hadden dan wel  meer balbezit , maar door uitstekend verdedigen  en  operend als een hecht  collectief team  lukte het onze jongens om een goed resultaat neer te zetten. Al leek het er in het begin , wellicht een beetje gezonde spanning, niet op . Want al in de eerste minuut leverde een verkeerde terugspeelbal de eerste grote kans voor SDVB op. Maar gelukkig was Mike ter Wiele  scherp aan de wedstrijd begonnen en kon zo direct al redding brengen. Dit zou niet zijn laatste redding  worden, want Mike keepte een uitstekende wedstrijd en straalde de nodige rust uit. Ook verdedigend stond het goed bij WVF.  Met name Kevin Peeters speelde achterin een ijzersterke wedstrijd en schakelde de grote fysiek sterke spits Alex Davelaar volledig uit.

In de spits begon Gert jan van Limburg en deed dat meer dan verdienstelijk, Gert Jan diende als aanspeelpunt en hield veelvuldig de bal voorin vast waardoor er ook kansen voor WVF ontstonden en hield daardoor de verdediging van SDVB ook goed bezig. Maar zoals eerder gezegd had SDVB meer balbezit en speelde het ook meer op de helft van WVF en speelde WVF meer op de counter. Dit leverde in de 23e minuut tot een goede kans, na een goede dieptepass van Jakko Slot kon Timon Beimers , met een hijgende verdediger in zijn nek, alleen doorgaan op het doel van SDVB maar wist helaas niet te scoren.

Ondertussen kregen onze gasten uit Barneveld natuurlijk ook mogelijkheden, maar deze werden steeds onschadelijk gemaakt door of onze uitstekende verdediging of door onze prima keepende Mike. Je zag zo de irritatie toenemen bij SDVB. Dit leidde in de 30e minuut tot geel voor Marco Kints, die na een indrukwekkende solo vna Gert jan van Limburg niks anders kon doen dan aan de noodrem te trekken. De vrije trap die hierop volgde leverde helaas niets op. Vlak hierna kon Mike nog net met zijn vingertoppen redding brengen bij een gevaarlijke voorzet vanaf links door SDVB. Even later was scheidsrechter van Iersel zeer mild door een zware overtreding op Robbert Jan Stals door Gijs van Maanen slechts met geel te bestraffen. Vlak voor rust kreeg SDVB nog een paar mogelijkheden maar Mike had een paar uitstekende reflexen. Dus ging WVF als morele winnaar de rust in. Robbert Jan Stals moest zich als gevolg van een blessure laten vervangen door Rene Dorgelo. Direct na de aftrap was de eerste goede voor WVF. Helaas kon de zeer sterk speleden Gert Jan van Limburg een prima solo en zwaar gehinderd door een verdediger van SDVB niet bekronen met een doelpunt. Verder zagen we in de tweede helft een nog meer aandringende tegenstander die op jacht ging naar de overwinning. Maar WVF gaf als een hecht team geen krimp en bleef vier overeind. Ondertussen nam de irritatie bij onze gasten uit Barneveld toe en kregen we zelf ook een paar kansen. Zo was na een knap indraaiende vrije trap van Jakko Slot de keeper van SDVB de bal volledig kwijt, maar helaas kon WVF hiervan niet profiteren.

In de 79e minuut vond nog een wissel plaats bij WVF. De uitstekend spelende Gert Jan van Limburg werd onder luid applaus van het publiek vervangen door Bjorn Rellum. Niet veel later raakte ook Mike geblesseerd aan zijn knie, maar gelukkig kon hij de wedstrijd uit spelen. SDVB drong nog steviger aan en dat leidde in de 87e minuut tot enige commotie. Na een genomen vrije trap van SDVB werd de bal in eerste instantie vanaf de rechter kant hoog voorgegeven en vanaf links doorgetikt door speler van SDVB en vervolgens in het doel geschoten door een speler van SDVB,leek alsnog de winst naar SDVB te gaan. Maar gelukkig voor ons was Harry van Wijnen net zo scherp , en ditmaal zonder zelf de bal te spelen, als onze ploeg deze middag en zag hij dat de bal over de achterlijn was geweest. Zo eindigde deze wedstrijd in een zeer verdienstelijk gelijkspel.

Kevin Peeters werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en gezien zijn zeer sterk spel als onpasseerbare verdediger was dit verdiend. Als team is hier vanmiddag een zeer goede prestatie neergezet , iets wat zeker vertrouwen moet geven voor de komende wedstrijden.

Dick Noordman

Artikel delen: