SP vraagt solidariteit van hogere inkomens

Zwolle – De SP wil een streep door de bezuinigingen op de armsten in Zwolle. De partij vraagt het college om de bezuinigingen eerlijker te verdelen door bijvoorbeeld een extra gemeentelijke belasting in te voeren voor hogere inkomens. Kinderen die in armoede opgroeien kunnen hierdoor blijven sporten en culturele activiteiten ondernemen. De korting op mensen die langdurig arm zijn kan dan van tafel.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Door dit beleid dreigt Zwolle terug te keren naar de Middeleeuwen. Mensen krijgen geen ondersteuning meer van de overheid en worden aan hun lot overgelaten en leven in onzekerheid. Het zijn de armsten die de rekening van de crisis moeten betalen. Het wordt tijd dat de rijksten ook een steentje gaan bijdragen.’ In de plannen van het stadsbestuur is er geen enkele maatregel te vinden die hogere inkomens laat bijdragen om deze crisis op te lossen. Bijna 20% van de Zwolse huishoudens zit in de hoogste inkomenscategorie. Siderius: ‘Deze huishoudens merken het minst van de recessie en kunnen via een extra gemeentelijke toeslag hun mede-Zwollenaren helpen de crisis door te komen.’

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Zolang ik uitkeringstrekkers met de nieuwste plasma tv, en de snelste playstation thuis zie verhongeren, omdat ze gameverslaafd zijn oid. heb ik er geen medelijden mee hoor. Iedereen die dit kan, is ook prima in staat zichzelf te bedruipen. Echte armoede, de mensen die van de voedselbank afhankelijk zijn, die moet geholpen worden, en niet via een rekening naar een rijk iemand. Maar door de samenleving minder af te rekenen op de crisis, die we toch echt niet zelf gecreëerd hebben. Laat degenen die het verpest hebben, de banken, en de speculanten het maar betalen.


  ⚠️ Meld

 2. @ Hans

  “Het wordt tijd dat de rijksten ook een steentje gaan bijdragen.”

  Als je hier in Nederland ook maar een beetje meer verdient dan modaal, word je meteen helemaal leeg gezogen. Progressief belastingstel, inkomensafhankelijke bijdrage hier, korting voor minder kapitaalkrachtigen daar, zorgtoeslag, huurtoeslag en ga zo maar door… Dit alles is al uitermate scheef, maar nog zijn die socialisten niet tevreden. Bovenstaande quote geeft maar weer eens aan dat het ondankbare honden zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Ondanks de economische crisis zie je het aantal miljonairs in ons land toenemen. Nederland telt onderhand 130.000 miljonairs. Kennelijk deert de crisis hen niet, wat ze worden desondanks steeds rijker.

  Waarom betalen zij die al bijna niks hebben de prijs voor de crisis? Hebben zij deze veroorzaakt? Hebben zij er schuld aan?

  Laat de schuldigen boeten, niet de slachtoffers. Dit is toch de omgekeerde wereld!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.